mandag den 4. juli 2011

Bær pigen
Hver dag når vi kommer hjem, efter jeg har hentet Æblepigen i dagpleje,  har vi en fast rutine vi skal rundt og smage på hvad der nu er spiseligt i haven for tiden. Det har altid været en fast rutine for mig også før vi fik Æblepigen, syntes det er så dejlig afstressende. På den måde kommer jeg rundt i haven daglig og kan følge med i havens og årets udvikling.
Lige for tiden plukker vi jordbær, hindbær, ribs, og kirsebær, plus der bliver høstet  grøntsager og salat til aftensmaden.


Sidste år havde jeg æblepigen på ryggen i slynge når vi gik rundt, i år springer hun selv rundt og jeg nyder at se hvordan hun springer rundt og viser vej. Hun er ved at være dygtig til selv at finde de modne bær, men kirsebærende sidder altså for højt, det kræver hjælp fra mor.Så er det lige det med kirsebærene, der er jo sten i og det kræver altså lidt øvelse, jeg er nu sikker på hun nok skal få det lært inden vi har spist alle kirsebærene.

8 kommentarer:

 1. Ej hvor en dejlig have! Er vildt misundelig.
  Og din lille bærpige ser også bare skøn ud!

  SvarSlet
 2. Dejlige billeder! Skøn have og endnu skønnere lille pige! Som hjemkundskabslærer kan jeg kun sige: "Gid alle børn kunne få samme oplevelse af fra jord-til-bord!!!"

  Jeg har forresten nomineret dig til en award på min blog, håber du er med på den!

  Maj

  SvarSlet
 3. Christina: Mange tak, det er også en skøn tid lige nu, selv om jeg ny nyder haven det meste af året.

  Maj: mange tak, der er nogle kulturelle ting som vi forsømmer lidt i forhold til Filippa, da vi bor meget langt ude på landet. men ja så får hun nogle andre ting, som vi så håber hun vil tage med sig.

  SvarSlet
 4. Maj: Glemte lige, tak for award, jeg tager imod har skrevet på din blog også.

  SvarSlet
 5. Dejlige sommerbilleder :0) Og sikke en skøn have - elsker at have ungerne med i haven og give de glæder som havelivet bringer, videre til dem..
  Vi er ved at renovere en gammel gård, som vi forhåbentlig flytter ud på i løbet af sommeren og her er vi så helsige at der er nogle fantastisk morel træer - så det med at lære at spytte stenene ud lyder meget bekendt ;0)
  Ha' en god dag

  SvarSlet
 6. Gårdejerinden: Tak, ja udeliv med børn er skønt, spændende med gården det bliver dejlig når i bliver færdig og kan komme ud og nyde sommeren, måske der er andre frugttræer også.

  SvarSlet
 7. Hej

  Dejlig blog du har dig.

  Jeg bor selv på landet, og synes at det at kunne plukke og smage tingene direkte fra grostedet, er den mest fantastiske oplevelse man kan give sine børn.

  Vh Dorte

  SvarSlet
 8. Sikke dog en skøn "havetradition" :-)

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...