tirsdag den 18. oktober 2011

Nye bøger til boghylden

Jeg har lige fået 4 nye/gamle disney bøger hjem, bøgerne er mine egne, fra da jeg selv var lille og jeg husker dem så tydelig. Efter jeg selv havde læst dem mindst 1000 gange, har min lillebror haft dem, derefter har de været lånt ud til mine fætre, og nu har jeg så lige fået dem tilbage. De er blevet læst af 5 børn og æblepigen er nu 6.ejer af dem. Det kan godt ses på dem, men selv om de er slidte syntes jeg de er præsis lige så skønne som dengang. Æblepigens favoritter for tiden er Fedtmule og Pingu så det var ren lykke, jeg er dog lidt øm om dem, så indtil hun bliver lidt større bliver de kun læst sammen med en af os voksne. Hvem ved måske hvis vi passer rigtig godt på dem, kan næste genration også få glæde af dem. Lige nu står de og pynter på boghylden på æblepigens værelse, jeg syntes der er noget helt specielt ved de ting man selv har leget med som lille, der er så mange gode minder forbundet med det. Der bliver bestemt også lavet meget fint legetøj og skrevet mange gode bøger i dag, men  jeg syntes desvære også der bliver masseproduceret en masse plastik skrammel som ingen værdi har, som hverken er stimulerende for børnenes udvikling eller smukt at se på. Så er det godt når man kan hente nogle af de gamle ting frem igen, enten fra sine egne gemmer eller fra andres.10 kommentarer:

 1. Ihh de vækker minder! Jeg var medlem af den bogklub spm barn og har en kasse på loftet hos mine forældre...
  Måske det er på tide at få dem hjem til mine egne børn...
  Junglebogen står virkelig mit hjerte nær, det var min total yndlingshistorie... Havde den også som lydbånd på kassettebånd ;o)

  :o) Karina

  SvarSlet
 2. Hvor er det nogen lækre bøger, og så hyggeligt der er historie bag. Jeg syntes også det er ekstra hyggeligt at læse de bøger for min datter, som jeg selv har haft :-) Vi har også den med "Pingvinen der altid frøs", den har stor-hittet længe :-)

  SvarSlet
 3. Jeg har det på samme måde og kommenterer også ofte det tegnefilm ungerne ser på Disney Channel(!) Tænk jeg synes det er sådan noget grimt tegnefilm. Ikke som da vi så max 1 time i ugen og årets højdepunkt var Disney juleshow, tænk det gider min ældste ikke se mere (hun er 8) "for mor det har vi jo set"!!!
  Hmmm......ja og jeg kan blive ved med at se det :)

  SvarSlet
 4. åh ja det er skønt at læse dem man selv havde som barn.. jeg har faktisk selv lige siddet og læst en gammel pixi bog som jeg også havde som barn, for mine børn..
  Dog ikke min egen, men købt i en genbrug.. jeg husker så tydeligt alle billederne:-)
  Og jeg gir dig så evigt ret i at der blir lavet for meget bras idag!! - i øjeblikket har jeg set mig sur på de der squinkies(staves?) - en lille gummi dut i en F...... lille gummi kugle?! - hvad skal det gøre godt for?;-)

  SvarSlet
 5. Ih ja, jeg har bøger fra samme bogklub stående i min søns tallerkenrække. Synes også der er noget skønt nostalgisk over dem. Har du forresten en farvekode på den orange maling du hr brugt til hylden?

  SvarSlet
 6. Vi havde også en del Disney bøger som barn, men de bor stadig hos mine forældre. Jeg har derimod snart fået fundet en del i genbrugsen osv. Håber at finde endnu flere med tiden:-)

  SvarSlet
 7. Ha Ha... du lyder præcis lige som mig... der skal nemlig passe godt på dem, de skulle meget gerne kunne gå videre i arv.

  Merle får derfor også "kun" lov at vælge en til godnatlæsning, hun vår ikke lov at blæse rundt med dem og krølle siderne... De er nemlig ret så dekorative i sig selv.

  Der ser rigtig hyggeligt ud der i tallerkenrækken, den er også rigtig rigtig flot den flagranke der hænger under.

  SvarSlet
 8. Karina: Åh den kasse skal du da have ned :) jeg var også vild med Dumbo men den er desværre gået tabt.

  Retro rejsen: Pingvinen var også en af mine yndlings

  Binemor: Ja enig den er helt galt med tegnefilm i dag, og jule disney kan jeg også se hvert år, elsker det

  Husmor: Kender ikke lige den gummi kugle, men det er lige præsis sådan noget jeg mener.

  Barbara: Jeg skal lige sende den med din pakke, som jeg stadig ikke er helt færdig med. Men jeg var ikke tilfreds med malingen, ville gerne have købt den i Lady men der kunne man ikke få lige denne farve.

  Auvills: åh ja jeg vil også gerne finde nogle flere i genbrug, håber jeg er heldig en dag.

  Louise: Sjovt du har det på samme måde, men man bliver nok lidt mere øm om noget af det som har været ens eget.

  SvarSlet
 9. Den med pingvinen er så sød. Den havde jeg selv som barn.
  Kh. Malene

  SvarSlet
 10. Jeg er vild med de bøger, min datter har også fået en stak hjem af hendes, fra da hun var barn.
  Hendes to brødre har dog haft gavn af dem også, men nu ville jeg, som dig, også gerne de skulle kunne læses af næste generation og vi passede derfor ekstra godt på dem, ved at sende dem hjem til søster ;o)

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...