søndag den 9. oktober 2011

DIY på sukkerblomster


Der er flere der har spurgt til hvordan jeg har laver mine sukker blomster, så her kommer lige en mini DIY. Jeg har bestemt ikke opfundet den dybe tallerken, der er mange der har skrevet om dem, i forskellige udgaver. De er lavet af en æggehvide glasur som kaldes royal ising, jeg har set lidt forskellige variationer af opskriften men her kommer den opskrift jeg bruger.

1 bæger past. æggehvider
ca. 300 gram sigtet flormelis
1 tsk citronsaft
frugtfarve

Hæld æggehviden op i en skål, tilsæt citronsaft og 150 g sigtet flormelis. Pisk med el pisker til en jævne masse, tilsæt det sidste flormelis lidt af gangen til du til sidst har en meget stiv helt hvid glasur. Icingen skal stadig være blank, du kan tage en ske ned i skålen trække den op så icingen danner en top, hvis toppen bliver stående er konsistensen fin. Del icingen i flere skåle og tilsæt farve, vær opmærksom på at hvis du bruger alm. frugtfarve hvor der ofte skal tilsættes lidt mere end ved fx pastafave, så kan det ændre lidt på konsistensen, tilsæt der lidt mere flormelis. Tildæk skålen med et fugtigt viskestykke, for at der ikke skal danne skorpe på icingen, det giver klumper, det ser ikke pænt ud og stopper tyllen. kom icingen i en sprøjtepose med en lille stjerne tyl, og tryk icingen ud på bagepapir, brug evt. en lille klat til at sætte bagepapiret fast på bordet, så det ikke glider rundt når du laver blomsterne. Du kan vælge bare at trykke icingen ud af posen, eller du kan dreje posen mens du trykker ud, det giver forskellige udgaver af blomster. Knoppen i midten laver jeg med en lille helt glat tyl, her kan man også vælge at bruge en sukker kugle. Når blomsterne er færdige, skal de tørre 1-2 døgn, opbevares derefter i en lufttæt beholder.  Den lille stjernetyl kan godt købes enkeltvis, men har du lyst til at lege lidt mere med cupcakes og kagepynt vil jeg anbefale dig at købe et tyllesæt, det giver dig så mange muligheder. Sættene kan fås i flere størrelser, jeg har købt mit ved Cakesandmore det er en ny rigtig fin kage butik som jeg heltsikker syntes er værd at tjekke ud. Jeg har allerede flere forskellige af deres produkter og jeg er super tilfreds med dem. Derudover yder de super servis og meget hurtig levering. Klik her hvis du har lyst til at se alle de mange forskellige produkter man "næsten" ikke kan undvære når man først har begivet sig ud i denne kage verden.
6 kommentarer:

 1. Uh ha tak - Den diy falder på et godt tidspunkt - Jeg hør fødselsdag i næste uge, så mon ikke det vil være en fin aledning til at lave sådaan nogle fine sukkerblomster til kagerne:-)

  SvarSlet
 2. Se venligst bort fra stavefejlene!

  SvarSlet
 3. Tak fordi du deler. Jeg har længe haft lyst til at pynte mine kager, men vidste ikke hvordan jeg skulle gøre det. Det ved jeg nu.
  Ha en dejlig mandag

  SvarSlet
 4. Man får jo helt lyst til at gå igang med kager :-) og udstyr skal man da ikke gå ned på- heller ikke på kageområdet. Kan du anbefale et "startersæt" for folk helt uden værktøjet i forvejen ?

  SvarSlet
 5. Dorthe: Jo helt sikker en fin anledning, de er virkelig neme at lave. Og stavefejl ja dem laver jeg desværre selv alt for mange af.

  Hanne: Da jeg skulle finde en opskrift ledte jeg selv rigtig længe, men da jeg så fandt ud af at det hedder royal ising, så fandt jeg pludselig en masse, det er derfor jeg har valgt at lave et indlæg om hvordan de laves, så dejlig du kunne bruge den.

  Ellen: Heltsikker en sprøjtepose og tyller er nødvendig, de kan købes enkeltvis, eller i sæt, der findes også en mindre og lidt billigere boks end den jeg har købt. Så vil jeg anbefale mini muffins forme, de er super og virkelig børnevenlige.

  SvarSlet
 6. De må prøves - og god ide med at lave knoppen af icing også, frem for sukkerkugler som nogle gange kan være hårde. KH Maria

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...