torsdag den 6. oktober 2011

Lidt nyt til retro samlingen + en afstemning


Jeg har lige været omkring en lokal genbrugsbutik, hvor jeg fandt nogle af de ting jeg havde ledt efter længe. Jeg fandt en rigtig fin sætter skuffe/kasse, en magnet lampe samt en Glud og marstrand emalje kop i gul. Koppen forelskede jeg mig total i da jeg så den her, for ikke så længe siden.  Sætterkassen havde jeg egentlig tænkt at male og pynte med tapet, men jeg syntes den er så fin som den er, med små messing beslag i hvert hjørne. Jeg kan jo godt lide det malet look med mange farver for jeg syntes hurtig for meget i rå træ bliver for mørkt, men på den anden side er det også lidt synd at male den når den nu er så fin. Jeg kan desværre ikke fjerne messing beslagene og sætte dem på når jeg har malet. Derfor søger jeg lidt hjælp ved jer kloge mænd og damer.
Skal den forblive som den er
Skal jeg sætte tapet på uden at male den
Skal jeg male den og sætte tapet på
Har i helt andre forslag, modtages de også gerne.


14 kommentarer:

 1. Jeg ville normalt ha sagt : mal den og så tapet på.
  Men lige der der sættekasse er i mine øjne så helt unik, med de beslag og den ægte patinering, at jeg helt ærligt vil synes det er synd og nærmest blasfemi ;)
  Gem den/ brug den som den er, og find så en anden at male og tapetsere ☺

  SvarSlet
 2. Ingen maling eller tapet:-) Den er simpelthen så flot i sig selv - ofte er de jo meget mørkere.

  SvarSlet
 3. Stemmer også for at du lader penslen ligge!!
  Jeg har på et tidspunkt lavet en vægdekoration med rå sættekasser - se her hvordan det så ud:

  http://makvaerket.blogspot.com/2009/09/recesser.html

  Personligt elsker jeg den rå træfarve, og synes det er synd, når det bliver malet over, det kan hurtigt blive for sterilt og 'pænt' - især når den er så fin som din! Hvis du vil have tapet og maling på en sættekasse, så gør det på en fra søstrene grene eller trævarefabrikkernes udsalg :)

  SvarSlet
 4. Var det hos ham i viborg? Der sku også stå en kommode som jeg tænker en hel del på.. :)) Fine sager.. koppen er magen til den jeg købte i sidste uge.. :)

  SvarSlet
 5. Jeg (tror nok at jeg) tillader mig at gå imod strømmen ;-)
  Gør som oprindeligt planlagt med maling af tapet - den kan bare blive SÅ flot. Men sæt tape på messingen inden du maler, så det kan bevares!
  /Liv

  SvarSlet
 6. den er rigtig fin. jeg synes godt du kan putte papir/tapet i nogen af rummene, for lige at skabe kontrast til det mørke. Du kan jo evt bare sætte det fast med elefant snot, hvis du skulle fortryde :)

  SvarSlet
 7. Sikke en fed sætterkasse - hvor er du heldig at gøre sådan et kup! Jeg stemmer også for at bevare den som den er :0)
  Så må du på udkig efter en anden, hvor du kan lege lidt med maling og tapet ;0)
  Er spændt på hvad du finder ud af..
  God dag

  SvarSlet
 8. jeg tilslutter mig Marolles forslag :-)og så hængt op på lys baggrund så træet ses så fint.

  Og så har jeg en gul rund ringformet bageform med hul i midten i emalje diameter udv. ca 20 cm som du må få til din lille fine samling. Kan ikke selv finde på hvad jeg skal bruge den til- kødrand??? ;-)

  SvarSlet
 9. Den er så unik at den skal forblive som den er. Jeg har selv en og den skal op som den er i vores nye kolonihavehus <3

  SvarSlet
 10. Mange tak for at i gav jer tid til at kommentere, det er dejlig at få lidt vejledning. Ja flertallet siger jo at jeg skal lade den blive, så det ender det med i første omgang, så må vi se og jeg fortryder. Mia jeg har været inde og se din væg den er rigtig fin. Rakel ja det er i Viborg jeg har købt den, tak for tippet, jeg købte også lidt møbler, jeg viser det en af dagene, tror måske godt jeg ved hvilken kommode du tænker på :) Liv har overvejet at tape beslagene, men det er et ordentlig pille arbejde, men måske jeg gør det. Marolle god ide, måske jeg gør det. Ellen du er bare så sød, den vil jeg super gerne have, har allerede en ide til hvad jeg vil bruge den til.

  SvarSlet
 11. det glæder jeg mig til at se... kan nemlig ikke selv finde på noget smart..

  SvarSlet
 12. Sikke skægt - har netop fundet en sættekasse meget lig din og står i samme dilemma - maling, tapet, begge dele eller slet ingenting? Og for at det ikke skal være løgn har jeg også næsten lige fundet to orange magnet lamper helt magen til din. Og har lige lavet et indlæg med vaser fra Søstrene Greene på min blog. Så kunne lige se mig selv i din blog :-)
  Tak for kigget iøvrigt, det tegner jo ret godt herinde hos dig :-)

  SvarSlet
 13. Nej ingen maling - den er virkelig flot som den er....hvis du alligevel synes der skal ske et eller andet kunne du jo pimpe den lidt med masking tape - rammen rundt eller i nogle af rummene - der er jo plads til fortrydelse når du bliver træt af det look :-)

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...