tirsdag den 28. juli 2015

Klematis i hundegården

Det kan godt være at stokroserne ikke er begyndt at blomstre endnu her i Midtjylland, men så gør klematiserne det til gengæld. Den her står mellem hundegårdene og blomstre på hver side af hegnet, så uanset om man er hund i den ene eller anden gård, ja så har man nyde synet. Den blomstre til gengæld ikke så meget på bagsiden af gårdene, så man skal om i hundegården for at nyde synet.
Der er plantet bøgepur hele vejen rundt om hundegårdene, så klematisen står med det nederste af planten i skygge og toppen i fuld sol, det passer den åbenbare godt.

Vi har kun en hund for tiden Malu og selvfølgelig skal den da have sin egen have. Overfor hundegården er der espalieret en ferskentræ og en Figentræ, det er nu ikke meningen at Malu skal spise de frugter (selv om hun nok gerne ville) men så har hun da i det mindste noget pænt at se mens vi er på arbejde. Som om det betyder noget for en hund.... ;-)

Ok det betyder helt sikkert ikke noget som helst for Malu om der er planter rundt om hundegården eller ej, men hverdagen bliver altså bare lidt skønnere for os når vi bliver mødt af en glad hund omgiver at dejlige mange blomster efter en endt arbejdsdag.

Jeg kender desværre ikke navnet på denne klematis, måske der er nogen af jer der kan genkende den så sig endelig til.
10 kommentarer:

 1. Hold nu op en skøn clematis - og ditto hund! Jeg er da ret sikker på, at en hund synes, det er sjovere at være omgivet af grønt og blomster fremfor bar jord, beton eller plæne. Det giver både læ og dyreliv lige foran snuden. Mange hundegårde er lidt triste, men det kan man da ikke sige om jeres!

  SvarSlet
  Svar
  1. ja Malu er en dejlig hund og hundegården er faktisk ret perfekt, der er altid både sol og skygge, uanset hvornår på dagen der er, altså hvis solen gider skinne. Der er også læ for på den side der ikke ses på billedet er muren med Figen træet

   Slet
 2. Jeg giver Frede ret. Der må godt være små duft- og dyreoplevelser for vapsen. Og læ. Og skygge. Hun ser nu lidt ked ud af det på billederne, selvom klematissen er smuk. Jeg aner desværre ikke, hvilken klematis I har, men flot er den. Jeg købte sidste år en dværgfersken, som har mange frugter på allerede i år. Selvom det er en dværg, skulle frugterne blive almindelig størrelse, og de ligner da også dem, du viser her.

  SvarSlet
  Svar
  1. hi hun ser altid ud som om nogen har taget hendes kødben, hun har skoret ret mange hundekiks for det show. jeg tror også min er en dværg fersken, det er første år vi har den. Nu må vi se om den kan klare det her i det kolde Midtjylland, ellers bliver den skiftet ud med en figen mere, for den ser ud til at klare sig godt, trods den kolde og våde sommer.

   Slet
 3. Fin måde at pynte op i hundegården på. Det er en flot clematis, som jeg gætter på er Jackmanii.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jackmanii har vist kun 4 blosterblade.

   Slet
  2. Jeg elsker bare jer to kloge hoveder, så skønt at der er nogen som jeg med så stor plante viden som altid er klar til at byde ind med jeres ekspertise. Min har jo 6 blomster blade, jeg har selv overvejet om det kunne være en Gypsy Queen, men er lidt usikker på om den er for lys i midten.

   Slet
  3. b-l-o-s-t-e-r blade :-) Det er også lige meget med navnet. Bare du ved om det er en 1, 2 eller 3. At dømme ud fra udseendet er det nok en 2 eller 3. Og nej. Jeg er slet, slet ikke så blomsterklog som Lisbeth fra Høneballe :-)

   Slet
 4. Hurraa... for google nu har jeg både fundet ud af hvad du mener med 1 2 og 3 og jeg tror også at jeg er ret sikker på at min Klematis er en Etoile Violette :-) Tak for hjælpen til dig og til Google :-))

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...