fredag den 24. juli 2015

Gode steder at besøge med familien på langeland

Vi er kommer hjem fra vores dejlige ferie på Langeland, men i slipper altså ikke for endnu et indlæg fra skønne Langeland. Både fordi jeg selv gerne vil have gemt minderne her på bloggen, men også fordi jeg gerne vil give mine bedste anbefalinger videre til andre, der skal en tur til Langeland.

Trankær slot er bestemt et besøg værd, man kan godt nok ikke komme ind på slottet, men det er også områderne rundt om slottet der er interessant.Medicinhaverne neden for slottet er en samling af 4 små haver med hver deres medicinske betydning, fx Haven for åndedræt og kredsløb. haverne rummer mange spændende planter alle med hver deres lille skilt, for hvilken medicinske betydning planten havde. Rundt om haven er der plantet 70 forskellige træer, også med medicinsk betydning, nogle af dem er ret interessante.

Parken rundt om Trankærslot er virkelig en tur værd. Der går en sti rundt om slottet og den store sø midt i parken, som man kan følge. Stien går forbi flere forskellige landart installationer, og meget gamle store træer. Nogle at træerne er meget specielle, der er beskrivelse og navn ved hver træ. Vi så fx store og gamle Tulipantræer, Magnolie, Pagodetræer, Californisk kæmpetræ, mange forskellige Løn, jeg kunne fortsætte, der var 70 forskellige træer med beskrivelser, det var virkelig spændende at se de mange gamle træer.Landart i skoven, se lige den store Vingevalnød i bagruden 

Vi fandt en død ugle på stien, den skulle selvfølgelig undersøges. Den har desværre nok spist forgiftet mus eller rotter.

En af de meget store og gamle egetræer i parken.


Trankær slot er vidst Danmarks ældste beboet hus, beboet af Greve Christian Ahlefeldt-Laurvig og hans familie. Et rigtig Tornerose slot syntes Filippa.

Det kinesiske te hus i haven bag slottet.

 Restaurant Generalen, den gamle heste stald.

Vi besøgte også Skovsgård gods som er ejet af Danmarks naturfond, og bliver drevet som økologisk landbrug. Godset er åben hele året, der er museum på godset, og natur formidling, og økologisk mad marked i staldene.
Vi brugte det meste af en dag her, vi malede mel og bagte vores egne pandekager, vi lavede papir og gik på opdagelse i mosen og naturen rundt om. Det her sted var nok hvis vi alle skulle blive enige, favorit stedet.I selve hovedbygningen var der museum i kælderen og udklædnings rum på loftet. Alting i bygningen stod som da de sidste ejere flyttede ud, meget sjovt at gå rundt i de gamle rum og lege grevinde for en dag, specielt når man 30 minutter før stod med vaders på, og fangede Salamander i voldgraven.

Meget fin bygning, vi blev enige om at hvis vi engang fik råd til at bo på et slot, ja så skulle det være det her. Næsten vedligeholdelse frit, og en nogenlunde tilpas størrelse, mon det sker en dag....

Køkkenhaven som lejerskoler kunne bruge, men som også blev brugt af resturanen.


Vi nåede også forbi Langelands fortet, en koldkrigsmuseum, det var da meget spændende at komme ned i en ubåd, og se de gamle jagerfly, men hvis jeg skal være helt ærlig så var jeg nok mest optaget af at fotograferer Filippa op af Berlinmuren.


Der var roser og Stok roser over alt, de er så smukke, da jeg kom hjem var mine egne ikke engang sprunget ud endnu. Hvad sker der lige for at jeg bor i det meste kolde sted i Danmark, kom nu lidt varme til Midtjylland tak...
Jeg kan slet ikke stå for Keramik, og må altid lige ind og kigge når jeg kommer forbi et sted. Her er det hos Potteriet, og virkelig fine sager. Jeg købte en lille vase, og en ny yndlings kop. Deres keramik forhandles flere steder i landet, du kan læse mere på hjemmesiden lige her. eller på Facebook 

Langeland er skøn, og hvem ved måske kommer vi tilbage en dag, og så ser vi gerne det hele en gang til...


10 kommentarer:

 1. Der fik du lige solgt mig Langeland. Igen. Det lader til at I har haft en forrygende tur. Danmark når det er bedst. Også selvom vejret har været skiftende. Men det er jo også Danmark.

  SvarSlet
 2. Ja byger som går og kommer - det er den Danske sommer, var det ikke sådan Thøger Larsen skrev :-) Langeland er virkelig skøn, tag afsted i fortryder det ikke.

  SvarSlet
 3. Har lige fundet din blog via Bare Wunderbar - og det første du skriver om er Langeland... der fik jeg lige hjemve:) Er fra den smukke Ø hvor alt blomstrer tidligt i forhold til her i Midtjylland, hvor jeg er tilflytter:)
  Jeg kigger videre på din blog med smukke smukke billeder og håber at støde på anbefalinger af smukke steder her i det midtjyske :) Dejlig blog :)

  SvarSlet
  Svar
  1. velkommen til og mange tak for de søde ord om min blog. Ja langeland er skøn, det var vores første besøg, men forhåbentlig ikke den sidste.
   Jeg har et link i mine indlægs kategorier der hedder noget med "steder der gør mig glad" der er nogle gode steder her i Midtjylland, men god ide måske jeg skulle beskrive nogle flere.

   Slet
  2. Kommer du og familien forresten til Langeland igen næste sommer vil jeg invitere dig indenfor i mine forældres have på Ristinge. De bor på en gammel gård (min mors barndomshjem) og har en kæmpe have med masser af frugttræer, grøntsager og blomster - og ikke mindst fugleliv midt i det hele :)

   Slet
 4. Tak for beretningen...vi var der jo samtidig og havde en skøn forlænget weekend på Langeland og kunne sagtens have brugt mere tid der, men havde kun bestilt 3 overnatninger i ferielejlighed på vandrerhjem....vi var til frikadellefest i Lohals, sommer summarum optagelserne på Spodsbjerg havn, en smuk strand ved Bjørnehøj, cyklede ialt 30 km på vores tur til Skovgårdsgods, selv vores 5 årige klarede det...og vi den dejligste mad der..vi var der dog ikke en hel dag, vi brugte også en formiddag på Langelandsfortet....mine 3 drenge på 5,8,10 var opslugt...jeg blev lidt træt af koldkrig, men nød gåturen i den fine natur og så var vi forbi Tranekær og medicinhaverne og spiste lækker frokost hos Sukkerfabrikken...kom desværre ikke ud og se på loppemarked eller keramik som da også kunne være dejligt..helt sikkert ikke sidste gang med Langeland 😊

  SvarSlet
  Svar
  1. ja det var super hyggeligt at vi kunne inspirerer hinanden, og vildt sej at i alle har cyklet så langt. vi endte jo med at se alle de samme ting, men i havde nok lidt mere fart på end os. Vi boede jo på campingplads, så på de varme dage brugte vi også en del tid ved poolen og på legepladsen. Ja det der kodkrigs noget syntes jeg heller ikke var særlig spændende, men jeg kunne godt forestille mig at 3 drenge ville elske det.

   Slet
 5. Wauw, nogle smukke, smukke omgivelser - keramikstedet ser så hyggeligt ud.

  -Anne
  www.venterpaavin.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Langeland er smuk og de havde nogle virkelig gode Keramik steder, bestemt et besøg værd.

   Slet
 6. Dejlige billeder :-) vi var jo også på langeland, som jeg nævnte på instagram. Stormen satte sine begrænsninger men vi havde en skøn tur alligevel. Jeg vil også anbefale Sukkerfabrikken ved Tranekær slot, virkelig skøn sted at få sin frokost. Og så var skovsgård gods også et hit her.

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...