lørdag den 18. juli 2015

En charmerende have på Langeland

En af de haver jeg besøgte i går, var en charmerende lille cottage inspireret have, med masser af genbrugs ting og sager.
Faktisk stoppede jeg bare fordi jeg syntes Tine's fine opstilling af loppe sager ude ved vejen så spændende ud. Men da jeg desværre ikke har plads i bilen til de helt store fristelser, nøjes jeg med at spørge om hun måske kendte til nogle fine haver her på Langeland.
Jaa hun syntes da selv at hun havde en meget fin have, og jeg måtte gerne se den. Det tilbud skulle jeg ikke have to gange, så jeg takkede straks ja, og fulgte med om i haven bag ved huset. Der gemte sig en lille hyggelig perle af skønne planter og hyggelig have stemning, skabt med god stil og masser af genbrug.
Det er en af den slags haver som deler vandene, jeg kender mange som vil elske haven, og andre som syntes den er for rodet. Jeg personlig elsker den slags haver, jeg syntes nemmelig godt at græsset må være lidt langt nogen steder, og lidt tyndslidt andre steder. Jeg syntes også at sjove genbrugs ting er med til at skabe en fin stemning i haven, med et meget personlig udtryk.

Tine's have er hvis i spørger mig, vildt hyggelig, meget fin, og meget charmerende.

For tiden bliver der snakket rigtig meget om have stile, den romantiske stil, den Franske stil, den Engelsk stil, eller cottage stilen. Nogen gange kan jeg godt blive lidt stresset og rundforvirret, hvad nu hvis jeg både er til genbrug, rodet græsplæner, og lidt af en samler på sjældne planter samtidig, så passer jeg slet ikke ind i nogen kasse. Bliver min have så noget være rod, eller får den bare min helt egen personlig udtryk på en charmerende måde.
I morgen viser jeg billeder fra en rigtig plante samler have, med en af Danmarks største Hosta samlinger, uhh det var også en spændende have at besøge.

Det kunne være hyggeligt, at høre lidt om hvilken type have du er til, eller måske hvad du slet ikke er til. Smid endelig en kommentar så vi kan dele vores have interesse, og inspirerer hinanden.
Mange tak Tine fordi du ville vise din smukke have frem, jeg blev meget inspireret.

10 kommentarer:

 1. Hver have sin stil og udtryk, det er det der er så dejligt at se og opleve. Der er ikke noget der er forkert i min verden, der er selvfølge nogle stilarter jeg bedre kan lide til min have, men det er ikke ensbetydende med at jeg ikke kan lide de andre stilarter. Jeg har det nok lige som dig Jeannett, nogen gange vil jeg det hele, men prøver også at begrænse mig, vil gerne have at man kan se min stil i haven, hvad den så end er :-), kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig og så syntes jeg at det er lidt sjovt at du total har gennemskuet mig, at jeg er meget utålmodig, og gerne vil det hele på en gang når det gælder haven. Jeg prøver lige som dig at begrænse mig, og noglelunde følge en retning, også selv om det bliver lidt min egen retning.

   Slet
 2. Jeg er vild med at man kan se at haven bliver brugt at den ikke kun er til udstilling:)
  Jeg er en af dem hvor haven forandrer sig sammen med mig og i takt med at jeg bliver ældre:), jeg har haft den mest vidunderlige store have/park, med store og små træer og mange hyggekroge, sansehave og meget mere, alt sammen startet fra en bar mark i 1975. I dag har jeg den samme have, nu har naturen bare fået lov at råde i noget af haven og jeg har så stier som jeg slår med min skønne lille traktor så vi stadig kan gå tur i hele haven, Jeg har igennem de sidste 10 år trukket drivhus og andre aktiviteter tættere på huset og på den måde kan jeg stadig nyde at have en stor have men nu holder jeg bare kun noget af den, det er en evig proces. Jeg er igang med at lave "rum" rundt om i havens beplantning hvor jeg vil lege med skulpturelle installationer af genbrug og naturens egne materialer, det er så sjovt at lege på den måde:) Hvis du skulle komme forbi Høng er du velkommen til at kigge ind, jeg har næsten altid tid til en havevandring:O) du kan finde adr og tlf på min blog fantast-fabrikken.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for tilbudet, det vil jeg tage imod når engang jeg kommer på de kanter. jeg kan også godt lide haver der oser af liv og sjove påfund, jeg er meget inspireret af din lille oase ved det gamle frugt træ, tænger at gøre noget ligende ved Filippas lege hjørne.

   Slet
 3. Sikke en charmerende have du har fundet - det er jo en have, hvor livet leves. Jeg kan rigtig godt lide det uformelle look. Det fantastiske ved haver er at de afspejler os - derfor kan de være så skønne på hver deres måde. Jeg kan glædes over de fleste stilarter, men jeg kan bedst lide frodighed, blomsterrigdom og det lidt uformelle frem for stramt, lineært og mængder af fliser. Min egen have er en landbohave med bløde linier, hvor bar jord er bandlyst og med masser af blomster. Den er ikke perfekt, men det er heller ikke målet,

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg har det lige som dig, jeg kan også lide de fleste stilarter, når bare der er frodigt og masser af blomster, jeg er heller ikke til bar jord og alt for mange fliser og granit.

   Slet
 4. Hvor er den fin, her kan man se der bor en familie. Herligt. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja en rigtig samler familie, med lækker genbrugs guld. Haven var en lille frodig oase, virkelig hyggelig.

   Slet
 5. Hej Jeannett.Det var da et held at du lige fik set en dejlig have.
  Og jeg synes at vi alle skal have den have vi hver især synes om.
  Det ville da være ret kedeligt hvis vi alle havde den samme havestil.
  Jeg har jo en almindelig villahave på 840 m2..................og der skal jo være plads til det hele.Og manden vil jo også gerne være lidt med i indretningen.For det er ham der klipper græsset og hækken......................vi har hjørnegrund.
  Jeg er spændt på at se den hosta have du omtaler..................er jo vild med alle de smukke hosta.
  Til slut vil jeg lige sige at noget af det bedste ved at blogge er da at vi alle bliver inspireret af hinanden.
  Rigtig god aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja super heldigt at jeg lige blev budt indenfor, det var jeg bestemt også meget glad for. Jeg er enig i at det er skønt vi kan inspirerer hinanden gennem bloggen, både fra vores egne haver, men også fra haver vi besøger rundt omkring.

   Slet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...