mandag den 5. juni 2017

Køkkenhaven i starten af juni


Vi har brugt Pinseferien lige her i køkkenhaven, og vi er faktisk ved at være ret godt med nu. Vi har fået sået det sidste for denne omgang, jeg skal selvfølgelig så lidt i løbet af sommeren, men da bliver det bare nogle få rækker. Jeg fik plantet de sidste små planter ud også, så nu er drivhuset tømt for små spirer, nu kan tomaterne godt begynde at brede sig.

Jeg skrev i mit forrige indlæg om vores nye havelåge, det indlæg kan du læse her Nu må Malue pænt vente udenfor når vi er i køkkenhaven, hun syntes virkelig det er tarvelig.

 Lige nu står der en bænk for enden af den lange gang, men jeg skal have fundet på noget andet. Jeg havde egentlig overvejet en stor krukke, men det er faktisk et meget godt sted at sidde, har vi fundet ud af, så måske kommer der bare et par stole derop i stedet for.

 Bunderoserne er begyndt at springe ud, der er mange knopper i år, Pæonerne er også på vej snart bliver her mange blomster at plukke af.

For enden af højbedene har vi sat nogle Georginer bla Cafe au lait, de bliver ret høje, og kommer til at danne en mur her mellem gangen og højbedene.


 Det er virkelig tørt, så vi er nød til at vande de små planter. Deres rødder er så små endnu, og er stadig kun i jordoverfladen så de har brug for vand hvis de skal vokse.

 Vi er sent ude i år, dels på grund af en kold forår med meget nattefrost, vi har plantet bønner ud i dag, med de sidste kål er ikke store nok til at blive plantet ud endnu, så de må vente lidt.

 Forventningens glæde er stor når man ser de lange rækker med små spirer, nu håber jeg bare ikke jeg skal dele med for mange ubudne gæster.

Da jeg besøgte Egeskovs smukke køkkenhave sidste sommer, så jeg de her klatrestativer som bare er lavet af rivernet, tre sider der er sat sammen med strips, det er da nemt.
jeg har fået lavet 4 som står i midten af haven, ved hver søjle er der plantet ærteblomster i forskellige farver.

 Vi har fået sat kastanie hegn op foran drivhuset, her her jeg også plantet lidt forskellige ærteblomster. Det er ikke meningen de skal dække hele hegnet, da jeg syntes hegnet er så fint i sig selv, at jeg ikke vil have det helt dækket, men der må godt gro nogle for enden.

 Jeg har lavet et lille pottebord ved siden af drivhuset, det er ikke andet end 4 æblekasser og en gammel plade,nem og praktisk. Jeg mangler ofte et bord hvor jeg kan stå når jeg potter om, eller laver stiklinge, det her jeg nu, og jeg er allerede super glad forden.

10 kommentarer:

 1. Hvor ser der skønt ud i din køkkenhave. Der er ikke noget bedre en hjemmedyrket grønt.
  Jeg synes det er meget flot med bænken for enden af gangen, men der hvor der ligesom er et kryds på stien, ville jeg lige midt i krydset stille en stor krukke, gerne med lidt højde. Det kunne også være en balje med noget vand. Tror det ville være flot :-)

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. jep frisk høstet grønt er godt, jeg er så enig. Bænken er fin der, men da der står en inde i haven lige ved siden af indgangen til køkkenhaven ser det lidt dumt ud med to bænke på række, det ses bare ikke på billederne. Jeg har faktisk selv tænkt på noget vand der i midten så sjovt at høre at du havde tænkt det samme.

   Slet
 2. Hvilken stor køkkenhave! Hvor stor er den mon? Har du tomaterne på friland? Det ser iøvrigt rigtig godt ud. Kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Jeg tror den er ca 600-700 kvadratmeter. Vi havde tomater på friland sidste år, men jeg syntes desværre ikke der var så stor udbytte, måske det var de forkerte sårter. Jeg kunne godt finde på at prøve igen, vi nåede det bare ikke i år.

   Slet
 3. Køkkenhave er et hit. Stor eller lille. Lige meget hvad. Og, lige nu er det allerbedste at se det gro lidt hver dag. Jeg går ud fra at du skal bruge bænken et andet sted. Ellers synes jeg nemlig, at det ser mægtig godt ud, som det er nu:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er skønt at følge udviklingen fra nu og året ud, det er vildt så meget der sker. Det ses ikke på billedet at der også står en bænk inde i haven, i samme kig, så det bliver lidt for meget med tå bænke næsten ved siden af hinanden.

   Slet
  2. Det opdagede jeg, da jeg fik indhentet de forsømte indlæg længere nede:-). Kan godt se, at en af bænkene må væk, for at holde den fine symmetri.

   Slet
 4. hold da op nogen dejlige billeder fra din køkkenhave, Ærtebloms-stativerne er så fine, og også dine ærteblomster for den sags skyld, mine er helt gule - nu har vi givet dem gødning så jeg håber at det var det de manglede :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. mange tak, ærteblomsterne har også stået lidt for længe i potter her, og ventet på at blive plantet ud, men jeg har vandet dem med gødning, de vil rigtig gerne have meget gødning.

   Slet
 5. Hvor er det en stor og flot køkkenhave i har,det kræver noget arbjede ,men når man så høster ind er glæden dobbelt stor.Spændende, at se om det bliver en krukke eller vand der overtager pladsen fra bænker. Jeg ønsker dig en dejlig dag, hygge herfra hilsen Leila

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...