søndag den 11. juni 2017

Lægebaldrian og Slangeurt

Lige nu er det Lægebaldrian Valeriana officinalis, der tager alt opmærksomheden i det hvide bed. Lige nu står de med deres smukke sart lyserøde skærme, der nærmest svæver hen over bedet. Sammen med Slangeurt der stikke deres små lyserøde duske op alle vegne, er bedet lige nu mere lyserød end hvid. 
De lyserøde farver er virkelig fine sammen med de hvide og sølv farver fra blandt andet Lammeøre Big ears, bedet får nærmest perlemor farve, det syntes jeg er så fint på den her årstid. 


Jeg købte en Lægebaldrian plante i Bilka for et par år siden, nu har jeg mange for den sår nemmelig sig selv rigtig flittigt. I år vil jeg klippe dem ned efter blomstring, for nok er den fin, men der skal jo også være andet i bedet.
Der er flere planter der blomstrer lige nu, blandt andet denne Kleopatras nål, jeg har kun en, men dem vil jeg gerne have flere af, den er skøn.

De hvide Løjtnantshjerter blomstrer stadig, og nogle selvsået hvide valmuer som jeg desværre ikke kender navnet på, samt forskellige stjerneskærm. Snart begynder alle roserne at blomstre, de har fået rigeligt med vand nu, det er godt, men nu håber jeg så også snart det stoppe, så det ikke ender med at alle blomsterne rådner inden de springer ud.Det er meningen at pergolaen skal lukkes helt til af planter, vi har plantet Roser og Klematis, de er på vej, men der går nok lidt tid endnu inden det bliver to grønne tunneler.
Den megen regn har lokket sneglene frem, så de daglige snegle runder er startet, jeg tror der skal sættes ind med nye metoder i år.


8 kommentarer:

 1. Hvor har du mange smukke blomster og alt ser så frodig ud.Lægebaldrian kender jeg ikke men den må jeg havde fat i for vi har brug for noget der sår sig selv her i haven, gad vide om den kan tørres til dekoration. Den hvide Løjtnantshjerte er bare så smuk ,jeg havde en for mange år siden i vores gamle have,men mon ikke jeg får købt en ny med tiden. Snegletur uha!de bæster,kunne de bar flytte et anden sted hen, her har jeg heldigvis kun set en dræbersnegl endnu, håber at vores Pindsvin apise sig tykke og mætte i resten. Knus med ønsket om en dejlig dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den er god, jeg startede med en plante, og har nu rigtig mange, i store haver er det godt med ting der sår sig selv villigt.

   Slet
 2. Hei. Frodig og flott i hagen. Kleopatras nål hadde jeg også, men den trives ikke her hos meg. Det er mye snegler her også. Ønsker deg en fin dag.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, ja de snegle er virkelig nogle bæster, vi bruger så meget tid på bare at holde bestanden nede.

   Slet
 3. Der ser bare skønt ud i din have lige nu, det er meget klædeligt med de sarte farver inden der kommer mere pang på i sensommeren (som jeg husker det). Jeg fik 1 lægebaldrian af Linda sidste år, og den blomstrer nu - må godt blive til lidt flere, men jeg er klar over at man skal holde øje med den :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, jeg kan rigtig godt lide de sarte farver, dem nyder jeg også, for det er rigtig sidst på sommeren er er knald på farverne her i haven. Lægebaldring sår sig selv, men de er jo rigtig nemme at fjerne, det er ikke som meget andet ukrudt der næsten er umulig at udrydde.

   Slet
 4. Sæt lige en lille aflægger fra til mig- jeg elsker de der gamle lægeplanter... hmm hvilke andre metoder mon du tager ibrug iår?

  SvarSlet
  Svar
  1. Søde dig du kommer bare forbi, for ja de sår sig selv og vi finder nemt nogleplanter til dig mellem alle stauderne i det store bed. Jeg tror det bliver noget med nematoder, de der Nemaslug der vandes ud, de skal da prøves

   Slet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...