torsdag den 31. juli 2014

Bispens marked på Spøttrup middelalderborg

Sidste fredag var vi til middelalder marked på Spøttrup borg, det var en varm dag, og jeg må sige det var som at træde 500 år tilbage i tiden.
Jeg ved ikke rigtig hvad det er der får helt almindelig familier til at trække stikket ud, iklæde sig middelalder tøj og lege at de lever i en helt anden tidsalder nogle uger om året. Men hold da op de gør det autentisk og de er dygtige til deres håndværk. 

Det her marked forgik ved Spøttrup middelalder borg, den meget smukke og velbevarede borg var de helt perfekte rammer for sådan et marked. 
Markedets dagene strakte sig over en uge og vi brugte en hel dag, bare med at gå rundt i de smukke rammer, indsnuse duften af bål, træ, brød, hjemme brygget mjød, naturfarvet garn og heste med mænd i tunge rustninger. 
Der var flere store telt byer som skabte rammerne om markedet, hver lille telt lejer havde deres egne lille bod, og rundt om boderne havde hver familie skabt nogle meget autistiske middelalder miljøer. 
Hver lille telt havde selvfølgelig et kæmpe bålsted (selv om der var mindst 30 grader) og fra deres boder solgte de fine hjemme lavede sager, alt fra krydder salt til træ og smede produkter samt selvfølgelig bålmad, og de var virkelig dygtige de fleste. 

Udover markedet var der også gøglere og musikere der optrådte, og flere shows hvor mænd og kvinder kæmpede med sværd iført tunge rustninger. 

Det var sådan en lidt impulsiv ide at besøge marked, men vi blev meget positiv overrasket og jeg tror bestemt ikke det er sidste gang vi besøger enten Spøttrup eller et ligende marked. 

Jeg har taget virkelig mange billeder så igen må jeg advare mod virkelig mange billeder, men her kommer lidt indtryk fra Bispens marked på Spøttrup middelalderborg. 

Efter så mange indtryk kan man godt blive lid træt, og glæde sig til en lur i bilen på vejen hjem.
Spøttrupborg borg er åben for besøg til og med oktober og der kommer et nyt marked igen til næste år. Kan du ikke vente så længe er der allerede et ligende (nok ikke så stort) marked den 7-8 august her vil borgen igen blive fyld med liv.
Du kan læse meget mere om Spøttrup borg lige her


1 kommentar:

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...