søndag den 27. juli 2014

Astrid Lingrens verden

Beklager den lidt lange pause på bloggen, men vi har som tidligere skrevet tilbragt noget af ferien i skønne Sverige, vi har også været i sommerhus på Jeginø, og nu nyder vi den sidste uges ferie  her hjemme i haven. 
Jeg har taget en masse dejlige sommerbilleder, og mange af dem glæder mig til at dele dem med jer her på bloggen, jeg deler dog billederne op i flere indlæg, for at det ikke skal blive alt for langt et indlæg. 

Vi startede ferien med to dage i Astrid Lingrens verden, et helt fantastisk sted for både store og små. 
Det var som at træde ind i et eventyr og vandre fra den ene fantastiske verden til den næste. Vi har prøvet at forbered Filippa på turen, ved at læse flere af Astrid Lingrens mange eventyr, men vi havde slet ikke nået dem alle. Alligevel blev vi meget overrasket over hvor meget hun egentlig kunne genkende, hurra for fjernsynet.... 
Emil. Pippi, Lotte fra spektakelmagergade, og Karlsson på taget var nok dem hun kendte bedst, det var ihvertfald dem vi havde læst hjemmefra. Men faktisk kendte hun også Malin fra krageøen, Madiken og Rasmus på luffen, men den figur der gjorde størst indtryk på os alle var dog Ronja røverdatter. 
Alle vi børn i Bulderby og Brødrene Løvehjerte, har vi valgt og vente lidt med, og vi kunne sagtens finde på at besøge parken igen en anden gang, måske når hun er blevet lidt ældre.

Parken har ingen vilde rutschebaner, ingen vandland, her er det ikke adrenalin rus og vilde chok der er i fokus. Her er det eventyret og barnet i os alle der er i centrum. Her er der fortællinger og teater i børnehøjde, her er der plads til fordybelse og til at spise sin madkurv i skyggen, eller måske nyde en af de lækre svenske vafler med hjemmelavet Jordgubbar syltetøj (jordbær)... det kan godt anbefales. 

En stor anbefaling til parken her fra os af, og i kan læse meget mere om parken her, nu tror jeg bare jeg vil lade billederne tale for sig selv og der er temmelig mange af dem, så er i advaret. 

Fra en af de mange Pippi show der var i løbet af dagen

Kirsebærdalen fra Brødrene Løvehjerte


Der var mange mennesker samlet til de mange shows i løbet af dagen, men rundt omkring i parken virkede det slet ikke overfyldt.


 Slik butikken hvor Pippi købte 18 kg karameller

Mattis borgen og det store Ronja show

Forhindrings bane i Mattis skovenLidt billeder fra Emil scenen men gården og Emils værksted.

15 kommentarer:

 1. Kan huske jeg som "lille" var der. Et af mine helt store ønsker er at få muligheden for en dag at kunne tage Vito med derhen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må i virkelig gøre, det er så skønt et sted også for os voksne

   Slet
 2. Ej hvor er det sjovt at gense de her billeder, for det ligner nøjagtig de billeder min familie og jeg tog, da vi for snart 16 år siden også var i den park. Ikke meget har forandret sig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo netop det der gør parken så fantastisk for os voksne også, at alt er som det altid har været. De bygger dog stadig om og til, men med stor respekt for det originale. Fx har katholt gennemgået en stor renovering og Mattis borgen er også ny og ligger nu et andet sted, så afsted med dig igen så du kan genopfriske gamle minder.

   Slet
 3. Uh, vi overvejede det meget i år (Julie elsker Ronja og Emil), men læste at der er rigtig mange mennesker i højsæsonen, at det er svært at få plads til de store sceneshows, og så må man ikke have barnevogn med? Hvordan oplevede i menneskemængden? Og var det til at se til forestillingerne? Hvor gammel er Filippa?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtig at der er mange mennesker og at man ikke må have barnevogn med ved de store shows. Filippa er 5 år om en måned så vi havde ingen vogn med rundt, vi bruger aldrig klapvogn eller trækvogn heller ikke i Danmark, vi har altid rygsæk med. Det er kun omkring de store shows at du mærker der er mange mennesker, parken er så stor og der er ingenting man skal stå i kø ved. Den første dag blev vi dog overrasket over hvor mange mennesker der stimler sammen omkring senerne når der starter shows, vi prøvede et par gange at komme til at se Pippi men måtte opgive og som du kan se så stod vi aller bagerst ved Emil showet, så brugte vi bare tiden på at se alt det andet. Dagen efter (vi var der to hele dage fra 10 til 18) der satte vi os bare ved scenen ca en time før, hyggede med madpakker og kaffe fra termokanden mens Filippa legede enten i pippi huset eller på Mattis borgen som altid var åben når der ikke var shows. Når det så begyndte at komme mange mennesker så havde vi en god plads og tiden føltes aldrig lang for der sker noget hele tiden, nogen gange gik Emil, Ronja eller Pippi også bare rundt og snakkede med børnene. Håber det giver lidt mening, det så ud til at der var gode steder til at stille klapvogne og barnevogne lige bag scenerne, men det tænkte vi selvfølgelig ikke så meget over da vi ikke havde brug for det.

   Slet
 4. Que belleza esas casitas!!! en Buenos Aires tenemos El Pais de los Niños (General Gonet - La Plata) donde es una ciudad pequeña y los niños juegan allí. Me encanta este post, además me gusta mucho tu huerta y jardín!!!!

  SvarSlet
 5. thank you
  It was truly an amazing place.
  Nice you like my garden, thank you for your compliments

  SvarSlet
 6. Hvor er det herlige fotos, og utroligt at alle de historier er kommet ud af den samme dame, det er næsten underordnet hvilken en, så vil ungerne se dem igen og igen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja hun har været helt fantastisk og de spænder jo bredt fra Karlsson på taget til Madikken og til Brødrene Løvehjerte

   Slet
 7. Åh jeg drømmer også om at tage Karla med derhen, har ikke selv været der, men kan levende forestille mig at det er helt fantastisk - især når både Pippi, Emil og alle de andre stadig hitter her mange år senere.

  Jeg er dog i tvil om Karla vil være for lille næste sommer (hun er 3,5 nu) og om det er smartere at vente til hun er 5 ligesom Filippa...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå, det er så fint et sted. Selv om der var mange børn under 5, vil jeg sige at 5 år er en hel perfekt alder, tror de har lidt mere forståelse for historierne så.

   Slet
 8. Jeg er megastor fan av Astrid Lindgrens barnebøker. Parken i Sverige virker veldig hyggelig å besøke. Gøy å se alle dine bilder :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jeg kunne sagtens finde på at tage dertil igen om nogle år, det er så fint et sted, fyldt med så mange gode minder både for store og små

   Slet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...