søndag den 6. oktober 2013

Lidt om hvor vigtig det er at klatre i træer
De bedste klatre træer findes ifølge vores lille æblepige hjemme i haven. Det er nemmelig æbletræer på de gode gammeldags stammer, dem der har mange grene og hvor grenene er tykke nok til at man kan klatre rundt på dem.

Hvis i har et klatre træer i næreden, så er det bare med at komme igang, det styrker nemmelig de meget vigtige kryds bevægelser hos barnet, og ja så er det super sjovt.

Har i et barn der ikke rigtig syntes om at klatre i træer, så kan det være en god ide at opfordre og motiverer barnet til at komme igang. Børn er nemmelig super gode til at kompenserer for de ting de ikke er gode til. Det vil sige har barnet nogle motoriske svagheder, så undlader barnet bare at gøre de ting det ikke er god til.
Krydsbevægelser er vigtige for at udvikle hjernebjælkens muligheder for at samarbejde mellem venstre og højre hjernehalvdel.
Kravle, cykle og klatre i træer er alt sammen noget der stimulerer krydsbevægelserne, vigtige øvelser for at stimulerer og udvikle hjernebjælken, og derved forberede til den ultimative hjernebjælkeøvelse, nemmelig at lære at læse.16 kommentarer:

 1. Fedt indlæg Jeannett, jeg vidste faktisk ikke der var en sammenhæng, men elsker at børn klatrer itræer, ribber, på køjesenge osv...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, dejlig at høre at indlægget kunne bruges til lidt andet en billed kos :-)

   Slet
 2. Så bliver mine børn meget dygtige til at læse, for de klatrer konstant i træer, på vores møbler, gamle skoleribbe osv. :-) Rigtigt dejligt og interessant indlæg - jeg anede ikke at der var en sammenhæng. Tak!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, dejlig at indlægget kunne bruges, jo der er en sammenhæng og du får da nogle super læser så ;-)

   Slet
 3. Klatretræer er skønne!
  Vores træer i haven kan desværre ikke bruges til at klatre i, da de kun er 3 år gamle og nogen tynde pinde...
  Men måske er de klar når der engang (om mange år) kommer børnebørn :)

  Dejlige billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi Leif og jeg har været temmelig sent ude med at få Filippa, faktisk sagde vi til naboen når de spurte om vi ikke snart skulle igang, at vi først ville have børn når træerne blev store nok til at klatre i. Det var de så for nogle år siden og da naboen så kom og mindede os på det, kunne vi jo sige at der var en på vej :-)

   Slet
 4. Tak for et skønt og indspirrende indlæg, vist ikke der var en sammenhæng....... så skal krudtuglerne bare klatre løs og mor ha is i maven:0)

  Fortsat god søndag aften til dig.
  VH Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi ja jeg er faktisk glad for at mine kollegaer ikke læser med her, for jeg er altid den første til at sige aaaaah nu er du lige højt nok oppe lille ven, og det ville jeg nok få at høre for så.
   Men Vores træer herhjemme er ikke særlig høje, og de har mange grene, perfekt for en mor der ikke har så meget is i maven.

   Slet
 5. Der er da vist også et par træer at klatre i - Dejligt...

  Det gode ved ens egne træer er at man kender dem, så det hele går langt lettere

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt rigtig, og for Filippas vedkommende er det en fordel for hun er ikke så modig,

   Slet
 6. ... og så er det da også tisse fedt at klatre i træer ;)

  //Emilie
  http://gravidmedlupus.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja præsis, nogle af mine gode barndoms minder er noget med et blommetræ hjemme i haven, det var bare mit yndlings klatretræ, lige indtil det blev for gammel og blev fjernet.

   Slet
 7. Vidste heller ikke der var en sammenhæng - eller vidste jo godt det med at kravle, var så fokuseret på at Karla skulle kravle... Hun er super til trapper, så det er jo bare at komme i gang med træerne... :)
  Dejlige billeder i øvrigt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo der er en sammenhæng, og super at hun har kravlet, lad hende endelig fortsætte med det bare for sjovt også selv om hun nu kan gå

   Slet
 8. Vi har en meget lille have, men et fint stort grønt fællesareal, her hvor vi bor. På fællesarealet er der et rigtig dejligt klatretræ. Eller dvs. nu er det bare et træ. For den ældre generation her i rækkehuskvarteret er ikke helt med på, at det er godt for børn at klatre i træer, så de fik det beskåret så meget, at det slet ikke er sjovt mere :( Så larmer børnene da ikke der!! Træls, for jeg er helt med på, at det er en rigtig vigtig ting at gøre...Ja, vi finder skam andre klatretræer, men uh det er irriterende, når nu det står lige derude....

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv det var da godt nok irriterende, godt at i kan finde andre træer.

   Slet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...