lørdag den 18. maj 2013

Drivhus drømmePinse ferien er lig med arbejds weekend herhjemme, men det gør ikke noget for der er noget rigtig godt i vente når vi bliver færdig. Vi er ved at overdække teressen. Vores teresse vender mod syd og solen bager hele sommeren, derfor kan det bliver lige rigelig hedt at side der uden nogen gange. 

Teressen bliver overdækket med rigtig tag og den bliver lukket med træ halvejs rundt, ikke noget med gennemsigtig tag for vi skal have et skygge sted. 
Sådan et projekt kan jo nemt gribe om sig og drømmene føder nye drømme, og sådan er det også gået her. 

Før vi fik æblepigen gik vi meget i haven, mest med rø... i været, enten lugede vi ukrudt eller også plantede vi nye bede til, og vi nød det. 
Så kom æblepigen til og det gjorde hun med maner, den stædige pige nægtede simpelthen at sove. Det første år sov hun kun omkring 6 timer i døgnet og det var ikke sammenhængende, derefter begyndte hun at sove lidt mere, men stadig kun ca 3-4 timer af gangen for derefter at være vågen 2-3 timer også om natten. 
Vores overskud (og interesse) for have blev meget hurtig ikke eksisterende, vi var faktisk overbevidst om at have mennesker enten ikke havde børn eller var pensionister. Vi gravede alle de fine stauder op, efterlod rosen buskene i en ørken af flis, og med så stor afstand at de må råbe til hinanden. 
Nu er der bare sket det fantastiske at æblepigen er kommet i tanke om, at det måske er meget smart at sove igennem hele natten. Nu lider hun ikke konstant af søvnmangel mere, det kan mærkes på humøret og overskuddet, og det samme gælder jo så også for os voksne. 
Vi har fået en pige der syntes det er hyggeligt at lege selv i længere tid af gangen, eller med en veninde, det er faktisk helt ok at vi voksne laver andre ting end lige underholder hende hele tiden. 

Det har betydet at vores interesse for have arbejde er kommet tilbage, nu vil vi det hele igen. Vi vil have stauder igen, masser af roser, og pæoner og andre fine planter. Derfor vil vi også mere end bare en overdækket teresse, vi vil have en hyggelig ikke overdækket sidde krog i forlængelse af, en krog med læ hvor vi kan side og nyde solen. 
Vi drømmer også om en forstørret drivhus, sådan en mini orangeri hvor vi kan sidde de dage hvor vejret ikke er så godt. Sådan et sted hvor vi kan drikke eftermiddags kaffen i regnvejr, mellem citrus træer og masser af pelargonier.

Rom blev jo ikke bygget på en dag, og det gør vores have drømme heller ikke. Det kræver både tid og penge, vi laver nemmelig det hele selv, fordi det er billigere og fordi vi kan. I år står den på overdækket teresse, og først næste år udvider vi flise arealet og bygger drivhus. Indtil da tager jeg nogengange en pause midt i bygge rodet, med en kop kaffe og denne skønne bog af Claus Dalby her drømmer jeg så om orangeri med hyggelig siddekroge omgivet af eksotiske planter og Engelsk inspireret have lir. 

Har i også have drømme ? rigtig god pinse...

10 kommentarer:

 1. Der er intet bedre end drømme, og jeres have indbyder da også til de helt store af slagsen. Jeg husker din solsikke mark sidste år, Gud det var smukt....

  Jeg drømmer og flere små stier og små rum i haven.... De få kvm indbyder bare ikke helt til det.... Eller jeg kan bare ikke se det.... Håber en gang det blir muligt

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak ja solsikke er også en af mine yndlings og når vi så har pladsen så sår vi bare en sæk fuglefrø. Jeg syntes jeres have er blevet rigtig fin, men små stier og gemmesteder kan være svære at lave når der ikke er store buske og træer.

   Slet
 2. At drømme skaber muligheder og håb!

  Jeg glæder mig til, se jeres resultater.... :D

  Kh
  /Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg læste et citat i går det var noget med "at plante en have er at tro på fremtiden" den syntes jeger meget god ikke, jeg skal nok vise frem når der begynder at ske noget herhjemme.

   Slet
 3. Hvor bliver det bare dejligt, og skont at overskuddet og søvnen kommer tilbage...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det e bestemt skønt med overskud, jeg håber og det bliver godt når vi engang bliver færdig.

   Slet
 4. Så herlig når de små bestemmer seg for å sove natten gjennom. Vår vesle pike våkner enda hver natt... Gleder meg til hun også finner roen gjennom hele natten. Håper du viser hvordan hagen blir - det er hyggelig med slike prosjekter :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg sender lidt styrke din vej, det kan være hårdt med børne der vågner om natten. jeg lover jeg skal nok vise frem løbende og når det bliver færdig.

   Slet
 5. Åh ja vi har bestemt også drømme ;0) Og jeg sidder og smiler lidt af din fortælling. for jeg synes jeg kan finde lidt lighedspunkter hos min lille familie ;0)
  I år er det køkkenhave og anlæg af lidt mere græs, der er på programmet - men vi drømmer om at omdanne den gamle have til en frodig have med masser af roser, pæoner mv. alt sammen i smuk forening - gerne uden alt det pokkers skvalderkål, der finder vej i øjeblikket - og jo et lille orangeri ville bestemt heller ikke være af vejen ;0)
  Jo det er dejligt at drømme - og endnu bedre når ungerne beslutter sig for at sove, så alle har lidt mere overskud..
  Rigtig god aften
  KH.

  ps.. mon du kender Fru Pedersens blog? Ellers skulle du kigger et smut forbi - der er masser af ( farlig ) inspiration at hente, til drømmelystne som os :0)
  www.frupedersenshave.blogspot.com..

  SvarSlet
  Svar
  1. Lyder som om vi hurtig kunne blive enig om hvordan en skøn have skal se ud :-) den blog må jeg da lige tjekke ud, tak for tippet.

   Slet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...