onsdag den 3. april 2013

Forspiring af sommerblomster,I dag har jeg sået sommerblomster og krydderurter, jeg har sået dem i små bakker som så får lov til at stå i vindues karmen til de små spirer bliver store nok til at blive priklet om i potter, derefter er det forhåbentlig blevet så varmt, at jeg stille og roligt kan vænne dem til at så ude. Jeg har sået 2 forskellige slags basilikum, vi elsker pesto så det skal vi have meget af. Jeg har altid en del krydderurter i potter nede ved huset, så jeg hurtig kan plukke af dem når jeg laver med, så jeg ikke skal helt op i køkkenhaven hver gang. Nogle af krydderurterne har overvintret fra sidste år og nogle køber jeg i potter hver år, men jeg vil nok komme til at så lidt flere også.
Af sommerblomster har jeg forspiret Dusksalvie, de har sådan fine farve og passer godt sammen med roser syntes jeg. Udover det sår jeg bla. Stoltekavaler, ærteblomster, frøkenhat, mamelukærme, valmuer, nogle af dem forspirer jeg inde og nogle af dem bliver sået direkte i haven når det bliver lidt varmere. Jeg elsker sommerblomster og har dem i rækker i køkkenhaven, jeg har en skøn rodet blanding af grøntsager og snit blomster mellem hinanden. Jeg kan godt lide det sådan, det ser lidt vild og rodet ud, men det er i virkeligheden nøje planlagt.
Der er noget magisk og spændende over at tage huld på den kommende sommers blomster flor, at putte et lille frø i jorden og så bare vente. Hvordan bliver vejret, vil de nu spirer, bliver farverne og planteren som forventet osv.
Nu har jeg ihvertfald sået de første og så må jeg jo bare at vente og se....

7 kommentarer:

 1. Åh, hvor dejligt! Jeg må også i gang...;o)

  SvarSlet
 2. piv hvor bliver jeg misundelig. hvem der bare havde en have, bare en lille bitte en :) det ser virkelig hyggeligt ud i hvert fald

  SvarSlet
 3. Looks great, we also planted some different herbs for making pesto :) xo

  SvarSlet
 4. Uh ja nu er lyset her jo, så venter vi bare på varmen. Jeg springer vist spiringen i vindueskarmen over, der er nok at flytte på uden. Så må jeg tigge en lille stikling hos dig til krukken på terrassen:-)

  SvarSlet
 5. Hvor fedt at du er kommet igang - jeg elsker selv at gå i haven, men er ikke nået så langt endnu - men dejligt at foråret endelig er kommet :-)

  SvarSlet
 6. Hi! Someone in my Facebook group shared this site with us
  so I came to give it a look. I'm definitely enjoying the information. I'm
  bookmarking and will be tweeting this to my followers!
  Exceptional blog and fantastic design.

  Feel free to visit my webpage squeeze page design

  SvarSlet
 7. Hvor har du købt din paper potter? Det er jo super smart :)

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...