fredag den 16. september 2016

På besøg i Piet Oudolfs have

Sidste uge var jeg i Holland sammen med en flok skønne have interesseret. Turen var arrangeret af sydvestsjælland kredsen i haveselskabet, og med på turen havde vi ud over vores dygtige rejseleder Inge Sørensen også plante eksperten Finn Bruun (medindehaver af staudeplanteskolen Anne Stines Stauder)
Turen var tilrettelagt i sporet på den Hollandske staude bølge, med fokus på prydgræsser, og de robuste stauder der passer sammen med alle de smukke græsser.
Den hollandske stadebølge kendes under mange forskellige navne: Dynamiske bede, præriehaver, naturalistisk design m.fl.

På turen besøgte vi dygtige staude og græs forædler, vi så deres haver, og besøgte deres planteskoler. Vi besøgte også haver som har været ejet af dygtige havedesigner, og nogle af forgangs personlighederne indenfor den Hollandske staudebølg, men det må i se og høre mere om i mit næste indlæg. 

I dette indlæg vil jeg vise billeder fra Piet Oudolfs have, som vi også besøgte på turen.
Piet Oudolf er blandt andet kendt for sit arbejde med the High Line i New York, Lurie Garden i Chicago, kommunale parker i Enköping, Sverige, m.fl. I kan læse en artikel om ham, og hans have i denne måneds udgave af Haven. Piet var hjemme, men han havde besøg af en kunde fra Belgien, så det var hans kone Anja der viste rundt i haven.
Vi havde fantastisk vejr hele ugen, det klager jeg ikke over, men det kan desværre ses på billedkvaliteten. Der kommer en del billeder så stop.... ikke mere snik snak.
Anja, Finn Bruun og Inge Sørensen. jeg er vild med denne kombination af tegl og taks som sokkel for en gruppe Miscanthus, og taks cirklen som lige går ned over teglkanten i græsset, fine detaljer. Fjergræs (Stipa) mellem fliserneHækkene var en kapitel helt for sig selv, nogle var tæt klippet, nogle i kurver og cirkler, andre steder blev de meget lige linjer brudt af et stykke ikke klippet hæk, meget spændende.

13 kommentarer:

 1. Hej Jeannett Tusind tak for fine billeder fra Oudolf. Det ser imponerende ud. Sikken en oplevelse. Holland er et fantastisk land at rejse i, og hollandske haver og planteskoler i særklasse, så jeg glæder mig meget til fortsættelsen. Venlig hilsen Else

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja det var bestemt en oplevelse, Holland er et skønt land og ja deres planteskoler er virkelig i serklasse.

   Slet
 2. Sikke en oplevelse det må have været! Den mand kan altså noget med planter :-) Dejligt at se de mange billeder; tak for dem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var virkelig spændende, han er rigtig dygtig det er han, det var meget inspirerende

   Slet
 3. Hvor må det dog have været en spændende tur og sikke mange flotte billeder, men det ses tydeligt, at solen skinnede:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var virkelig en spændende tur, og lidt varmt ;-) ja men det glemmer man jo når der er så meget smukt at se på

   Slet
 4. Det må have været spændende at se, hvordan "mesterens" egen have ser ud, ikke mindst på denne årstid. Selv i de bede, hvor stauderne blomstrer, er der tilsyneladende en afdæmpet og rolig stemning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var virkelig en oplevelse, planterne komplimentere hinanden godt og det er nok en af grundene til det smukke og rolige stemning.

   Slet
 5. Tak for skønne billeder - har også været der - og tænker tit og ofte tilbage på det - en rigtig stor haveoplevelse! Glæder mig til at se, hvor I ellers kom hen på turen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror bestemt jeg vil komme til at gøre det samme, der kommer løbende flere billeder fra turen, så følg endelig med

   Slet
 6. Tak for turen Jeannett- gad da godt besøge High Line i New York sammen med dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja Ellen det må vi gøre en dag, det er også ved at være alt for mange år siden vi var unge og rejste sammen ;-))

   Slet
 7. Tak, for billederne af haven i sensommeren. Hvor ser den anderledes ud, end da jeg var der året efter i juni. http://blog.byhaveniebeltoft.dk/piet-oudolfs-have-ham-med-graesser-og-stauder/
  Jeg kan næsten ikke kende haven - men jeg genkender hans stil og talent med græsser og stauder. Meget spændende, at se dine billeder, for bygningerne er de samme. Det er bedene, der ser helt anderledes ud.
  Stor oplevelse at have set haven. Min drøm er at se Pensthorpe i England.
  Godt med drømme :-)
  Mange hilsener, Lisbeth

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...