fredag den 28. december 2012

Farvel sut

Min lille æblepiger har taget et modigt skridt, mod det at blive en stor pige i dag. Vi har sagt farvel til sutten. Æblepigen har været meget afhængig af sutten, noget jeg har ærgret mig en del over, men vi syntes ikke rigtig hun har været klar til at tage afsked med den før nu. Starten i børnehaven gik ikke så nem som vi havde håbet, og hun har søgt en stor trøst i sutten når hun skulle sige farvel til os, tak til alle dem der rådedet os til ikke at tage sutten før efter børnehavestart.
Nu er tiden kommet hun er klar, det går bedre med at sige farvel og hun er godt klar over at man ikke rigtig er en stor pige før sutten er væk, som i helt væk. Filippa har en kusine på 6 år som hun virkelig ser op til, hun vil så gerne være lige præsis som hende og have de samme ting som hende. Juleaften græd Filippa en time fordi kusinen fik en underlig fugl der kan tale og lægge æg, lige præsis den fugl kunne hun slet ikke leve uden. Vi greb chancen, digtede en historie om at julemanden måske ikke var taget afsted endnu og hvis hun ville bytte med sutterne så kunne vi måske skaffe fuglen..... Hun var helt med på ideen, vi samlede alle sutterne, æblepigen lavede den fineste tegning, pyntede den med hendes yndlings tape og klistermærker, og vi samlede med en stor klump i halsen det hele i en konvolut.
Dagen er gået rigtig godt hun har været så sej, hun har ikke spurgt en eneste gang efter sutten, nogle gange har hun været lige ved, men hun har selv stoppet inden. Da hun skulle puttes var hun endnu mere sej, heller ikke her har hun bedt om sutten en eneste gang. jeg er så stolt af min lille fighter, som nu sover trygt for første gang uden sut.  27 kommentarer:

 1. For en fin idé for å få henne til å slutte med sutten. Jeg ser at min pike også er veldig glad i sutten sin her hjemme. Gruer meg til vi skal få henne til å slutte, så det er fint å høre om slike historier som viser at det kan gå så greit :)

  SvarSlet
 2. Åh vi har også sådan et projekt om hjørnet... Gruer for det, så tak for en sød og opmuntrende fortælling:-)

  SvarSlet
 3. sød ide og hvor er hun bare sej! :) det med sutterne er virkelig noget man frygter..

  griner og smiler over at hun græd en time over den der fugl :)

  smil fra Meena

  SvarSlet
 4. Seje store pige!!! Hvor er det bare godt gået :)

  Sad og undrede mig over du kaldte den en underlig fugl - lige indtil det sidste billede - SÅ forstod jeg pludselig hvorfor :)))) Tør slet ikke vise Luna billedet af den, hun har lige opdaget begrebet "At ønske sig ting" så hun ønsker sig ALT for tiden, og særligt lyserøde dyr med store øjne har hendes HELT store interesse ;)

  Magne smed pludselig bare sin sut ud 2 uger før hans 3 års fødselsdag og sagde han ikke ville bruge den mere, mens vi bare stod og måbede (han havde været meget afhængig) og han har så ikke brugt siden - så nu er vi spændt på hvad Luna gør når vi når dertil - tror dog ikke det går helt så nemt med hende :)

  Kh og Godt Nytår

  Karina

  SvarSlet
 5. Seje seje skønne Fillippa!!! Sikke en skøn fortælling!! Håber og tror på at det bare fortsætter på denne gode måde!! ;0)
  Knus og tanker fra Anita

  SvarSlet
 6. Gruer også for det, men vi tager små skridt. Ingen sutter i vuggestuen længere, heller ikke når de skal sove lur. Sådan har det været i et par måneder nu, så jeg tænker bare at vi skal "tage tyren ved hornene" på hjemmefronten også. Vi har talt om at når vi begynder på hverdagen efter nytår, så er der kun sutter oppe i værelset, nu må vi se, hvordan det går - som du skriver, de vil jo gerne være store piger :-)

  SvarSlet
 7. Og når man så savner sutten er det da dejligt at have en blød pingvin at putte med. Vi skulle bytte en år Pernilles julegaver idag, og hun endte med Pengo istedet for duplo :-) godt gået! Dejligt med de der milepæle:-)

  SvarSlet
 8. Kære æblepige. Du er den sødeste, sejeste og nok den pige der har de smukkeste øjne som kan sidde på en æblepige. Ved du hvad? sutter er dejlige, men det allerbedste er at når en æblepige kan gå i børnehaven og fortælle at sutter er gode til små børn, men nu er jeg jo ved at blive stor, så jeg må gerne give sutterne til de små. Eller hvis de er gamle, bare smide dem ud. Blot en lille hilsen fra en der synes du er sej

  SvarSlet
 9. Åhhh hvor jeg smilte i hele femøren, da jeg læste denne søde historie. Kan skam selv nikke genkende til dette, da jeg var lille, hvor suttefeen kom med en sød lille dúkke i bytte for mine sutter, det var en stor succes:-)

  SvarSlet
 10. Ps din datter er simpelthen ikke til at stå for:-)

  SvarSlet
 11. Så flot! Vi gjorde nøjagtigt det samme, men da var hun så akkurat ikke startet i børnehave. Jeg gik nemlig lidt i panik over, om det var klogt at hun havde den med i børnehave :) Men hun fik en cykel af julemanden, som stod klar da hun havde været i postkassen. Hun tudede vildt da hun skulle puttes og ville gerne aflevere cyklen tilbage. Min mand syntes ikke jeg var den skarpeste, da jeg fortalte, at vi havde taget ALLE sutterne. Hun sov rigtigt dårligt den nat, og det var så dét. Hun har aldrig spurgt efter den siden. Hun havde den ellers så meget som muligt, og vi var ved at gå til over det, vi lavede alle mulige regler om, at sutten KUN skulle bruges i seng og barnevogn, og alligevel snød hun. KONSTANT. I vuggestuen løj hun om, at hun havde ondt i maven. Og SÅ små børn var ikke udspekulerede fik vi besked om. Jaja kom igen! Så de andre børn endte med heller ikke at have lov til at have sut. For de kunne ikke holde den væk fra hende, og efter deres målestok var hun for stor til at have den om dagen, så de helt små børn måtte også undvære. Det var rigtigt synd for dem, bare fordi vores barn var en bisse...

  SvarSlet
 12. En sej lille pige, i har. Rigtig flot af hende - det er en stor ting at aflevere sine sutter, som jo for de fleste har været indbegrebet af tryghed i flere år.

  SvarSlet
 13. hvor er det bare super godt gået!!! Fantastisk måde i har gjort det på. Hvor er hun sej din lille æblepige, som jo bare er ved at være en stor æblepige :D Det er så imponerende at børn bare ved at nu er det nu, og så går man ikke tilbage, men kun fremad. Godt gået æblepige!

  SvarSlet
 14. Rigtig godt gået af den lille tapre pige, og hvor er det bare sjovt, vi har lavet samme projekt samme dag, her var jeg dog godt klar over at Johanna ikke ville aflevere dem selv selvom vi har snakket om det længe, hendes kærlighed til sutterne var simpelthen for stor, så i går da vi havde været på tur havde "Sutte-feen" været her og taget sutterne med til Sutte-fe-land og til gengæld havde hun stillet en fin prinsesse cykel i bytte. Hele dagen gik fint for her er sutten heller ikke i brug normalt, men der var lidt savn da det så var puttetid, men heldigvis gik det meget bedre end jeg havde frygtet, det tog kun ca 15-20 min for hende at falde i søvn selvom hun blev ved med at postulere at det altså ikke kan lade sig gøre at sove uden sut. Og hun har heldigvis ikke været vågen én eneste gang i nat så jeg er virkelig lettet over hvordan det er gået

  SvarSlet
 15. Tak for alle jeres søde kommentarer, jeg har været temmelig følelses ladet over det her med sutten, syntes det er sååå synd for hende, derfor har det virkelig været dejlig at læse alle jeres kommentarer.
  En lille update på hvordan det er gået siden sidst kommer her. Det gik helt ok med at falde i søvn, det tog nok en time ekstra, men hun var rolig og ikke ked af det. Kl. 3.30 vågnede hun og her ville hun give hvad som helst for en sut, det samme ville moren, hun var helt utrøstelig og efter en lille times tid valgte vi at stå op. Det hjalp at komme op, hun fik lov til at se lidt fjernsyn, og nogle timer efter tog hun sig en god formiddags søvn. Dagen er gået super, vi har hygget og været på besøg hos mormor. Dog fik vi på vejen hjem igen en sutte krise, kombinationen af at hun altid før havde sutten når vi kørte bil, og den at hun absolut ikke havde lyst til at sige farvel til mormor og bedstefar, ja den kombination var ikke god. Resten af aftenen til hun blev puttet gik godt, men da hun skulle puttes kom der lidt sutte krise igen, hun har skiftet mellem at være temmelig ked, til at være sej og kæmpe og prøve på falde i søvn. Kl. er nu 22 og hun sover stadig ikke, alt i alt det har gået bedre end frygtet, men ikke helt så nem som vi håbede. Helt og lykke til jer som snart står for tur, håber det kommer til at gå rigtig nemt for jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fortsat lidt opdatering, i lørdags blev klokken over midnat inden hun overgav sig til drømmeland, hun kæmpede og var så ked, hun savnede virkelig sutten så meget.
   Det meste af søndagen gik fint, hun havde lange perioder hvor hun ikke tænkte på sutten, men havde også lange perioder hvor hun var helt utrøstelig, hvor hun bare savnede sutten så meget at der ikke var nogen ting der kunne få hende på andre tanker.
   Mandag morgen vågnede hun igen meget tidlig opløst i gråd, helt utrøstelig, det tager som regel en time til halvanden når hun har disse turer, resten af mandag gik som søndag.
   Tirsdag vågnede hun kl 8 igen helt opløst i gråd og helt utrøstelig i mindst en time, jeg tror hun skifter lidt mellem virkelig at savne sutte og så stædig ikke at ville give slip, og hvis jeg laver en sene så får jeg den måske tilbage. Uanset hvad så må det godt vende nu, det er ved at trække tænder ud.

   Slet
  2. Øv hvor er det hårdt for jer. Krydser fingre for, at hun snart opgiver kampen. Sender et e-knus i din retning ;)

   Slet
  3. Tak Barbara Ja nu er der jo gået nogle dage siden sidste opdatering, og jeg må sige at det går meget bedre nu, jeg vil mene at vi er kommet igennem kriserne nu.

   De små eftervirkninger der nu er, er at hun har lidt svært ved at komme ud af sine for tiden ret kraftige hissigheds anfald, og at hun bruger noget længere tid på at falde i søvn om aftenen, samt at hun kan vågne og være meget svær at trøste om natten. Hun har altid haft problemer med at falde i søvn og at sove hele natten, indtil hun var 2,5 år vågnede hun næsten hver nat og var vågen flere timer. Så slemt er det ikke blevet igen, men et par skridt tilbage er vi gået, håber snart det vender igen. Alt i alt syntes jeg nu det går helt fin, sutten den er vi ovre, hun spørger faktisk ikke til den mere.

   Slet
 16. Jeg ønsker dig og dine kære et rigtig godt nytår.
  Håber i kommer godt ind i det nye år!
  Kh Sabrina

  SvarSlet
 17. Hej Jeanett.
  Hvor er det bare hårdt når de skal af med sutten ... synd for hende og jer at det skal være SÅ hårdt!
  HOLD UD, HOLD UD, Laura var også 3,5 år da vi tog sutten fra hende, og det tog også lidt tid... Men pludselig vender det!
  GODT nYTÅR
  Knus Stine (din kollega)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Stine for din opmuntring, det er sødt af dig, og så hyggelig med en kommentar fra dig, jeg glæder mig til du snart kommer tilbage :-) og vi skal nok holde ud, det lover jeg :-)

   Slet
 18. Puha det lyder hårdt. Jeg har heldigvis ikke haft de kampe da ingen af mine har brugt sut. Jeg har selv valgt at de ikke skulle ha nogen og de har været nemme at trøste med kram og ord. I det hele taget ret nemme børn. Jeg føler mig lidt heldig når jeg læser om andres kampe med sutten og kommer til at tænke på hvorfor mon sutten er blevet sådan en ting som alle babyer bare skal ha? Hvad er det mon egentlig der gør at vi i DK og sikkert også andre lande, bruger sutten så meget? Sikkert en interessant debat...
  Kh Anette

  SvarSlet
 19. This paragraρh gives clеar idea in support of the
  new people of blogging, that truly how to do blogging and ѕite-buildіng.


  Feel fгeе to surf to my homepage ::
  v2 cig review

  SvarSlet
 20. Greetings I am sо thrіlled I found уour blog, Ι
  reаlly found you by accident, while I was bгowsing on
  Google fοr somethіng elsе, Nοnethеleѕs
  I am hеге noω and would јust lіκe tο ѕaу cheers for a mагvelous post anԁ а all гound thrіlling blog (I also lоνe the theme/design), ӏ don't have time to browse it all at the moment but I have book-marked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the superb work.

  Here is my web-site :: wegather.com

  SvarSlet
 21. Heya i am fоr the primаry tіmе herе.

  I fοund thіs bоaгd and I in findіng
  It truly uѕeful & іt hеlped me out а lot.

  I'm hoping to offer something again and help others such as you helped me.

  Also visit my web site ... http://www.sfgate.com/business/prweb/art...075176.php

  SvarSlet
 22. constantly i usеd to гeаd smаller content thаt also сlear thеіг
  motіνe, and thаt іs аlso happenіng with this piecе of
  writіng ωhіch I am reaԁing at this timе.


  Ηеre iѕ my web sitе; mouse click the following article

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...