søndag den 9. december 2012

DIY til en nem juledug og inspiration til jule bordpynt

Til daglig herhjemme har vi altid voksdug på bordet, det er det mest praktiske når der bor en 3 årig i huset. Men når der kommer gæster kan jeg godt lide at der er gjort mere ud af borddækningen, og så syntes jeg ikke en voksdug passer. Fx her op til jul og til nytårsaften syntes jeg det er rigtig fint med hvid dug på bordet, jeg syntes bare det er så ærgerlig at de bagefter er fyldt med pletter fra rødvin, rødkål og bordbomber, jeg kan aldrig helt få dem fine hvide igen bagefter. De sidste par år er jeg istedet begyndt at bruge et hvidt lagen, jeg køber bare den billigste i Jysk, så kan man pimpe den lidt med fx nogle stjerne og så har man en rigtig fin hvid dug. En dug som ikke har kostet mere end en engangsdug, og det gør ikke så undt at kassere den dagen efter, hvis der er kommet alt for mange umulige pletter på.

DIY
Denne gang har jeg købt et stykke færdigskåret stof på 5 meter i jysk (lige nok til 2 duge, en stor og en lidt mindre) Så har jeg tegnet stjerner på med stof kridt og bagefter syet med sort tråd på symaskinen. Stoffet er præget rundt i kanterne så det ikke trævler, så jeg har kun hæfte den i den ene ende, hvis man bruger et lagen skal man slet ikke hæfte.
Enkelt og nemt, måske en ide til nytårsaften, så slipper man for at side og være nervøs for at ens venner bliver alt for fulde og klodset.

Jeg har valgt stjernerne tema for jeg syntes så godt om stjerner, men man kan jo sy så meget forskelligt på, måske bare nogle snirkler eller streger. Jeg har kørt stjernetemaet helt ud med små fine stjerne foldet af gavebånd, strøet ud over duen (tak for dem Anita)

De hvide stjerne der hænger på lærkegrenene, er efterhånden set i mange fine udgaver, rundt omkring på nettet. Jeg har jeg lavet mine i Panduro`s Silkis papirler, det er lufttørrende, smidig og nem at arbejde. Jeg har rullet dem tyndt ud, stukket dem ud med kage udstikker og lavet et lille hul til snoren med et sugerør, til sidst har jeg præget et lille mønster i dem med blonder som jeg har trykket ned i den fugtige ler. Det er vigtig når de skal tørre at man ligger et let præs over dem og vender dem nogle gange ellers vrider de sig når de tørrer op.


10 kommentarer:

 1. Super god ide med lagner fra Jysk... Den ide vil jeg skrive mig bag øret, for jeg har gennem årene sagt farvel til mange skønne duge efter kun en gang i brug, og nøjes derfor nu med voksduge - meeen forandrig fryder :0)

  SvarSlet
 2. Iiih, hvor er det et skønt bord! Og tippet kommer som sendt fra himlen - vi skal holde jul for familien i år for første gang, og jeg havde netop skruplet lidt over, hvordan med dug og sådan, og jeg vil da helt sikkert i Jysk nu! Tak for ideen :-)

  SvarSlet
 3. Hvor er det bare fint. Jeg kan rigtig godt lide enkeltheden :-)

  SvarSlet
 4. Hvor ser det fint ud. God ide med stjernerne på dugen.
  Vores julebord skal være hvidt, sølv og blåt i år med en masse stjerner, så måske kopiere jeg ideen med stjernerne :)

  SvarSlet
 5. Sikke et smukt julebord! Ihh, hvor har man lyst til at sætte sig til bords der!

  SvarSlet
 6. Hvor er det bare smukt og enkelt lige min stil:-)

  SvarSlet
 7. Mange tak for inspirationen som jeg helt sikkert skal bruge til min nytårsdug

  SvarSlet
 8. Super ide. Tak fordi du deler :-)

  www.geviroghorn,dk

  SvarSlet
 9. iiiih, hvor ser det godt ud, jeannett :)

  SvarSlet
 10. Sikke et fint og enkelt julebord - næsten samme stil som jeg peljer at lave til jul.
  Har lige fundet din blog og straks meldt mig som fast læser - måske du kunne have lyst til at kigge med hos mig, der er en fine give away, som måske kunne være noget for lillepigern :)

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...