søndag den 1. juli 2012

Så var der den med sutten..

 Med sut...
Uden sut...
Behøves jeg fortælle at vi har sutte krise herhjemme :)
Mor mener sutten skal sendes væk inden børnehave start, som i helt væk, æblepigen mener noget helt andet...

Styrke og gode råd modtages gerne!!!! 

27 kommentarer:

 1. jeg har altid synes at sutten skal væk efter børnehave start.. den er altså go at ha med i rygsækken som trøst hvis man pludselig synes at man savner mor og det er en stor verden man er kommet ud i..
  Når man så er faldet godt til og "er blevet en stooor pige/dreng", ja så skal sutten afsted..
  Det var lige min erfaring;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg giver dig helt ret, tænkte bare at så var det over, og er begyndt at blive lidt nervøs for tænderne. Men det er jo trykhed og det tæller :)

   Slet
 2. Jeg er helt enig med Marlene. Så længe de ikke render rundt med den hele dagen, så lad dem beholde den lidt længere. Børn der starter i børnehave er stadig så små... Og sutten er et fast holdepunkt. :-)

  SvarSlet
 3. Jeg har ingen sutteerfaringer at dele ud af, men bliver nødt til at sige, at æblepigen ser skøn ud - også når hun er utilfreds med at undvære sutten! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi ja hun er god til at se sur ud, når der er noget der ikke lige passer, den med hele dagen den er hun desværre også god til

   Slet
 4. Da Pernille fyldte 3 og var til tandlæge så fik vi alle en snak om at det var slut med sut... og der var børnehaven i en god gænge og blevet hverdag- så var det en anledning til at finde et godt erstatningstøjdyr- som kunne sige en lyd når man trykkede på den og det kunneman så gøre hvis man var ked af det og savnede sutten..så jeg ville tage en hyggelig sommer uden konflikt om det :-)Måske kunne man aftale at den skal lægges i sengen for i børnehaven skal den jo lægges i garderoben...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ellen, vi prøver at tage en hyggelig sommer uden alt for mange konflikter og gemmer sutten til efter hun er startet.

   Slet
 5. Drengene fik lov at vælge en lille ting i legetøjsbutikken, som "erstatning" for sutten. Det blev de mindet om de første par gange, hvor de spurgte efter suttet, så det gik ret smertefrit. Hertil skal så lige nævnes, at vi også først tog sutten, efter at de var faldet til i børnehaven :)

  Hvis hun bruger den om dage, kan I jo startende at sige, at den kun skal bruges til at sove med - som kompromis?

  Ps. Tak for tippet om bagagerumsmarkedet :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så lidt :)
   Ja jeg tror også det ender med at vi tager den om dagen, så får vi se hvor lang tid der går med natte sutten

   Slet
 6. Vildbassen afleverede sin til påskeharen i påskeferien (2,4år) men det var fordi vi gerne ville have den var væk og glemt til lillesøsters ankomst lige om lidt.
  Startede mildt med kun at have sutten når man skulle sove..
  Vi fandt alle som i ALLE sutter i huset og samlede dem så de kunne gives væk (og så vi ikke havde en udvej) og så gemte vi dem til påskeharen (det kan jo i princippet være hvem som helst) vendte tilbage en times tid efter og hov så var de væk og erstattet af noget andet spændende, legetøj eller rosiner fx.
  De første par nætter var lidt hårde og der droppede han også middagsluren nogle dage, men så var det overstået..
  Vi snakkede bare ikke om sutten, med mindre han spurgte efter den så fortalte vi at de jo var hos haren nu.
  Jeg har fået af vide af veninder med større børn at det er sværere jo ældre de bliver, fordi de så er endnu mere bevidste om sutten..

  Hang in there :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentar, jeg tror også det bliver noget med en bytte gave når vi tager den det er en god ide syntes jeg

   Slet
 7. Guldbillede af en æblepige, der ikke har problemer med at få kropssproget til at vise, hvad hun mener!
  Da vi startede i børnehave, aftalte vi, sutten skulle bruges, hvis man var træt eller havde slået sig. Da julen nærmede sig,tog vi snakken op igen. Vi lagde stor vægt på, at nu var de jo blevet de store osv.. Aftalen blev, at vi puttede alle sutterne i en pose og hængte dem på juletræet i Aalborg. Bagefter købte et "sove-dyr" til at falde i søvn ved. Det virkede som en drøm.
  Tandlægen kunne ikke se, de havde brugt sut, da de var 4 år.
  God fornøjelse :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak ja krops sproget fungerer fint herhjemme :) vi kan ikke bytte med sovedyr for dem har hun allerede 2 af der følger hende over alt.

   Slet
 8. Åh ja den er også meget aktuel herhjemme... Johanna er virkelig glad for sine sutter så jeg frygter lidt for hvordan det skal gå, hun har nu været i børnehaven i siden april og er efterhånden faldet godt til, så det er altså ved at være tid. Jeg håber ikke det bliver så stort et problem som jeg frygter, men har absolut ikke lige guldkornene til hvordan det lige skal gribes an

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg venter lidt herhjemme og sender istedet alt min styrke til dig :)

   Slet
 9. Der gik mus i min søns sutter (læs: mor klippede små huller i dem), så kunne de jo ikk bruges mere. Sådan blev han suttefri....

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er altså god, den har jeg aldrig hørt før, den kunne jeg godt overveje til nedtrapning til nattesut.

   Slet
 10. Her vil jeg også anbefale at vente til efter børnehave start.. Der sker så meget og sutten vil give hende tryghed..

  Vi fjernede den 2,5 måned efter start.. Snakkede meget om det en uge op til at vi vil ind i aflevere den hos suttetræet og vil derefter komme over i legekæden for at vælge et stykke legetøj.. Han har været meget glad for sin sut men det gik bare så godt. Vi havde 1-2 uger hvor han i søvne om natten var ked eller vred.. Men det var det.

  SvarSlet
  Svar
  1. 2 uge uhh det lyder ikke rart, det frygter jeg lidt for Filippa sover i forvejen helt vil dårlig.
   Men tak for kommentar 2,5 måned lyder fint :)

   Slet
 11. Jeg kan desværre ikke give nogle gode råd - fra den ene dag til den anden ville Emil ikke have sin sut og det var lige før han blev to år, så det gik helt af sig selv, men jeg sender masser af styrke, for hun ser meget bestemt ud:-)

  SvarSlet
 12. åhh ja vent vent vent....
  kan udemærket godt forstå dig som mor... men hvis du vil ha et råd fra en pædagog så vent for alt i verden!!
  overgangen fra vuggestue til børnehave kan være et stort skift og derfor er det altid godt for barnet at have den ekstra tryghed det er at have sin sut indtil alt er trygt og godt igen... og man altså din lille pige har lært de nye voksne for ikke at tale om de mange mange nye børn at kende!! og rytmen og de nye routiner og regler der er i en børnehave...
  det samme er for bleen!! hvis hun altså stadigvæk bruger den... der er også mange som tror at de skal være ble fri når de nu er store børn og skal i børnehave!!
  det er selvfølgelig en del af det men men men det skal være i det rigtige tempo... og det er vigtigt at starte på så store ting som sut og ble fri når alt er trygt og godt for at det lykkes!

  og når i tager beslutningen som forældre så er det om at holde fast!! og ikke fortryde men hvis det hele falder oveni hinanden er det ekstra udfordrende så hver ting til sin tid!! det er det bedste råd jeg kan komme med!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for alle de gode råd, jeg kan godt se at du har helt ret. Hun har bare en bamse og en nulle som hun føler rigtig meget trykhed ved at have, og som hun har med over alt, derfor kunne jeg godt ønske at sutten så kunne undværes.
   Bleen den kom hun selv og ville smide for et halvt år siden, først troede vi hun mente det for sjovt, men der holdt hun fast. Så heldigvis har vi ikke den at slås med, så det bliver kun sutten når den tid kommer :)

   Slet
 13. Nr. 1 var 2 år og 11 mdr. De sidste par mdr. havde hun den kun hvis hun skulle sove og hvis hun var meget ked af det! Vi talte om at hun var stor og derfor skulle stoppe med at bruge sut på fredag (en uge før) om x antal dage, om 2 dage osv. Da dagen kom gik vi ned med dem i fætter BR og købe en lille ting. Det gik så let at jeg tænkte, hvorfor har vi været "bange" for det! Hun var kun ked af det i 10 min. den føreste aften.
  Med nr. 2, prøvede vi det samme, men hun kunne slet ikke accepterer at hun skulle af med dem! Derfor gik der mus i hendes! I løbet af en uge var de alle væk og da hun om morgen så at den sidste var i stykker, blev hun ked af det og ville ned og købe en ny! Men vi kunne aftale at købe en sove "nulle" kanin og hun har lidt ked af det de føreste 3 gange hun skulle sove og derefter var det slut.
  Jeg syntes at mine børn skal være renlige og uden sut når de starter i børnehave. Mht. tryghed har mine selv valgt at tage en lille ting med hver dag f.eks en bamse!
  Held og lykke :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Filippa er også en man kan snakke med om tingene, men hvis der er noget hun vil eller ikke vil så holder hun fast :) tror også godt der kunne gå mus i dem herhjemme

   Slet
 14. Hvis hun står og skal starte i børnehave snart, så ville jeg vælge at lade hende beholde den til hun er faldet godt til i hendes nye børnehaveliv. Hold fast i at den kun er fremme, når hun skal sove evt. Men ellers kan det være rigtig rigtig svært at skal undvære noget af det, man holder mest af og finder tryghed ved, når man skal starte i børnehave, som jo er en KÆMPE ting når man er 3 år. Jeg har både arbejdet i børnehave og nu i vuggestue og min erfaring er, at enten skal den væk længe inden børnehavestart, eller når man er faldet godt til i de nye omgivelser. Held og lykke med hvad i end finder ud af :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentar, du har helt ret, det bliver for tæt på start nu, det er bedre at vente til hun er faldet til i den nye børnehave.

   Slet
 15. Mange tak for alle de gode kommentarer, bestemt noget jeg kan bruge. Jeg har haft lidt travlt, men jeg vender tilbage med en mere personlig besvarelse i morgen.
  God uge til jeg...

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...