søndag den 25. marts 2012

Søndags hygge og lidt om det at vokse op på landet

Vores søndag startede med kreahygge ved morgenbordet, her er nogle billeder af hvordan det så ud i formiddags, lige spist og stadig i nattøj, men med bordet fyldt af krea rod og sjove ideer.
Efter et par skønne timer sådan her, måtte krea roden dog vige for det gode vejr som vi bare måtte ud og nyde i haven.
Eftermiddagen er gået med besøg hos bedsteforældrene, og en tur på legepladsen. Det med besøg på legeplads er noget Æblepigen elsker, herude på landet hvor vi bor, er der ikke sådan fælles legepladser rundt omkring, her har alle sin egen lille gynge i haven og måske en trampolin, ellers er det hvad naturen nu byder på.  Det syntes jeg egentlig veldig godt om, jeg er glad for at æblepigen vokser op tæt på naturen og får de udfordringer og oplevelser naturen byder på. Men samtidig kan jeg også godt se mange fordele ved at have legepladser tæt på, det at vokse op og have mange børn på sin egen alder tæt på, er noget jeg altid selv har savnet, en lege aftale kræver ligesom lidt mere planlægning her ude på landet, hvor der er større afstand mellem børnene.
Kunne det ikke bare være skønt hvis vi kunne give vores børn det bedste fra både land og by...

13 kommentarer:

 1. Jeg er selv opvokset i et traditionel parchelhuskvarter fra '70'erne jeg husker alle de skønne lege vi havde med vennerne på vejen. I dag bor vi på landet, begge piger har aldrig prøvet andet. Der har været et par gange hvor de har ytret at de hellere vil bo i byen, men så har de haftet par overnatninger hos veninder, som de nyder, men de er kommet frem til at bo på landet er det bedste, der er vi ikke så tæt på hinanden.
  Det jeg savner ved at bo byen, er at børnene bliver hurtigere selvhjulpen i forhold til at kunne trnsportere sig selv til sport m.m.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præsis det med at være selvhjulpet kommer vi helt sikker også til at savne, men vi har taget den beslutning at hvis man vil have fordelene ved at bo på landet, så må man køre :)

   Slet
 2. Det ser bare SÅ hyggeligt ud, og ligner vores bord, som det har set ud weekenden igennem, så man kunne gå til og fra, skønt med skiftevis sol og krea.

  Vi har også boet på landet, langt ude på landet, og bor nu i et villakvarter, vores børn nyder virkelig de fordele det har at bo hvor vi gør nu, men samtidig drømmer de om dengang på landet, og siger de vil bo på landet når de flytter hjemmefra. JO det kunne være fedt at kunne kombinere (vi var heldige med en hel flok jævnaldrene drenge i cykelafstand, da vi boede på landet). Men er det ikke lidt sådan hele livet igennem, vi er SÅ gode til at se fordelene ved det andre har, eller måske især ulemperne ved det vi selv har, det øver jeg mig i at lade være med :)

  Kh C

  SvarSlet
  Svar
  1. Filippa har heldigvis også jævnaldrene her omkring der er vi rigtig glade for. sol og Krea rod er bare indbegrebet af en god weekend :)

   Slet
 3. Det ser nu meget hyggeligt ud...

  Lige pt. bor vi på landet, men før boede vi i en lille by. Der er fordele og ulemper ved begge dele og lige nu nyder vi roen, men savner også mulighederne meget ved, at bo i byen.
  Men det kommer vel også an på hvilket stadie, man er i sit liv?

  Forårshilsner fra
  Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg du har helt ret i, dog tror jeg aldrig vi ville trives i en villakvarter, vi har bare brug for den ro der er herude på landet, men jeg ville dog stadig gerne have fordelene ved at bo i byen samtidig :)

   Slet
 4. Ååh, hun er så skjønn, den lille eplepiken din!
  Og for en utrolig herlig søndag du beskriver : )
  Litt forskjellig av masse godt. Jeg drømmer om å
  bo litt ute på landet, hvor det er et lite stykke i mellom
  husene, hvor man kan gå like ut døren og rett inn i
  ren, vakker natur. Mmm..herlig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak det er lige præsis også det vi elsker og ikke vil undvære ved at bo herude.

   Slet
 5. Det lyder som en rigtig skøn morgen! :)

  Jeg er opvokset på landet og var altid ked af, at veninderne aldrig gad tage ud til mig efter skole. Så vi endte altid hjemme hos dem og så kunne jeg selv cykle hjem senere. Nu bor jeg i byen og drømmer i det stille om et lille landsted tæt på naturen. Bare det dog var muligt at få det hele i en stor pakke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg også godt huske, derfor syntes jeg også vi som forældre har et ansvar for at transporterer børnene, både vores egne og andres hvis det bliver nødvendig og samtidig hjælpe med til at det også bliver hyggelig at komme herud for kammeraterne

   Slet
 6. Det ser rigtig hyggeligt ud..:)
  Vi har også mange tanker omkring det "rigtige" sted for os.. Synes det er lidt svært, hvad vi allerhelst vil - for ja - hvis man bare kunne kombinere glæderne fra hhv. land, by og storby, så ville det jo være fantastisk..;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg kan godt forstå at det er svært at beslutte, det der i sidste ende kan få os til at flytte, er egentlig ikke disse ting her. Men istedet det meget ekstra arbejde der er ved at have et landsted. Vi er jo vilde med alle de muligheder vi har med plads og i haven, men det koster altså mange timers arbejde at få de ekstra ting vi gerne vil. Fx. vi har plads til en stor køkkenhave, så vil vi også have det. Vi har mulighed fro at indrette stalden, så skal man da også gøre det, men alt det kræver altså tid og arbejde :)

   Slet
 7. Åhh, jamen hvor du rammer en for os utroligt fyldende overvejelse - vi har nemlig prøvet begge dele - og ville ønske der fandtes en fornuftig hybrid :)

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...