fredag den 27. januar 2012

DIY halv sol nederdel


Flere har spurt til hvordan jeg laver mine nederdele og det er altså vild simpel, jeg bruger en slags formel hvor jeg bruger livvidde, længde på hvor lang nederdelen skal være og derudfra tegner mønstret. Det er rigtig simpel, men måske knap så simpel at forklare, men jeg skal prøve.
Udregningen hedder: taljevidde plus 2 minus 3 dividere med en tredjedel = det første mål. Lidt underlig udregning, men sådan står der altså i den gamle sy bibel :) Jeg gør altså det, at jeg bare tager en tredjedel af taljeviden, det fungerer fint til børn :)
På min sidste nederdel havde jeg en taljevidde på 58 en tredjedel af det er 19,3 ca.
Så tegner jeg på et mønsterpapir en ret vinkel 90 grader, måler 19,3 cm ned af hver ben på vinklen, markerer og tegner en vinkel ud der fra. så tegner jeg en streg ned fra spidsen af den første vinklen, som så går 45 græder ned fra vinklen. Det er for at få en midter linje at måle ud fra.
Fra de to første mål på den første vinkel altså 19,3 cm i den ene side og 19,3 cm i den anden side, tegner jeg en blød bue, det er taljen på nederdelen.
Så måler jeg hvor lang jeg vil have nederdelen, min er 27,5 cm inklusiv 1,5 cm til sømrum ved ribben. Jeg måler derefter fra de 19,3 cm. som jo var talje målet, yderligere 27,5 cm ned i hver side og tegner igen en blød bue, det er bunden af nederdelen. Så klipper jeg mønstret ud, folder stoffet dobbelt og klipper ud, husk en cm. i hver side til sømrum.  Jeg har ikke lagt til i bunden da jeg kanter med skråbånd, men det kan man jo gøre som man vil. Jeg syr altid rib på for oven da jeg både syntes det er pænest, men også mest behagelig for små runde maver. Pynt der er det jo kun fantasien der sætter begrænsningen, du kan jo også dele dit mønster og sætte flere forskellige stykker stof sammen, husk så bare en cm til sømrum hver gang.

Jeg har også et link til en udregner, men jeg har altså aldrig brugt den, så jeg ved ikke om den passer, men det ser umiddelbart fint ud, den kommer her 
Rigtig god arbejdslyst og spørg endelig hvis der er noget i er i tvivl om.

7 kommentarer:

 1. Jeg kender flere der har brugt den beregner og den skulle være god nok :o)
  Skøn nederdel :o)

  SvarSlet
 2. Tusind tak for inspiration. Har fluks kastet mig ud i det. håber at have et eller andet resultat til fremvisning snarest;-)
  Rikkerøjkjær

  SvarSlet
 3. Ihh, tak - det er en super flot facon, så det må jeg absolut kaste mig ud i på et eller andet tidspunkt. Fortsat god weekend!

  SvarSlet
 4. selv tak, jeg glæder mig til at se jeres udgaver, når de bliver færdige, måske jeg kan blive inspireret der :)

  SvarSlet
 5. Skøn nederdel, skal helt sikkert igang med at lave sådan en, de er så søde..
  Hvor er det en lækker blog du har.. Har tilmeldt mig og glæder mig til at følge dig..
  Kh Camilla
  Hvis du har lyst så se lige min Give away
  http://celinas-verden.blogspot.com

  SvarSlet
 6. Hej og tusind tak for hjælpen!

  De er så skønne nederdelene - og overskuelige at gå i gang med for en begynder. Det bliver bestemt ikke den sidste! Har du lyst, kan du se den her: http://gomorgenfrue.blogspot.dk/2012/06/hjemmegjort.html

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...