onsdag den 15. januar 2014

Lidt om at lege på værelset og rydde op selv

I weekenden fik jeg ryddet lidt op på loftet bla. på Filippas værelse, det er ikke så tit jeg gør det for faktisk er hun selv rigtig god til at rydde op. Men nogen gang bliver hendes oprydning lidt for kreativ efter min smag, og så er der jo det med rengøringen det er stadig overladt til mig. 
Hun elsker når der er orden på værelset, faktisk kan hun finde på at bede legekammerater om at rydde op inden de går videre til en ny leg !! Ja hvor længe mon det varer ved ?? 

Jeg håber at hendes lyst til at rydde op kommer fordi at jeg altid næsten altid har holdt fast i at der skal ryddes op efter endt leg, måske en arbejdsskade jeg har som pædagog, men jeg syntes det er vigtig at få lært at rydde op efter sig selv fra starten af. 
I starten hjalp jeg altid, faktisk klarede jeg nok det meste selv, men det vigtigste var bare at hun var med, jeg prøvede at gøre det hyggeligt i stedet for en sur pligt. I dag gør hun det ofte selv, men er hun træt eller andet så hjælper vi stadig, så hun får følsen af at det er overskueligt og det hjælper at hjælpe hinanden. 

Filippa leger stadig mest nede i stuen, det syntes vi alle er meget hyggelig, men jeg nyder nu også at hun er begyndt at bruger værelset mere og mere, det er ikke altid lige fedt at have legetøj over hele stue gulvet. 

I weekenden byttede Leif og jeg rundt på et par værelser oppe på loftet, Leif fik et nyt kontor og jeg fik et nyt og større sy rum. Det er blevet så godt og jeg har endelig fået plads til et klippe bord noget jeg har ønsket mig længe. 
Det kommer der selvfølgelig også billeder af, jeg skal bare lige have alle tingene på plads først. 7 kommentarer:

 1. Filippa har da bare det skønneste glade værelse jeg har set længe :) synes mange indretter deres børneværelser lige lovligt voksenagtigt og lidt for sort og hvidt til min smag ;)

  Den med at rydde op er lidt dobbelt her hjemme - Lullepigen på 3 et halvt rydder konstant op og minder også storebror om det når hun ser hans rod - hvor imod Bassen på 5 kun rydder op når vi beder ham om det og gerne under store protester - det sjove er han elsker orden og struktur, men jeg tror ganske enkelt ikke han kan rumme/overskue projektet så ofte ender jeg med at hjælpe ham mens lillesøster sirligt ordner sit eget :)

  Glæder mig til at se dit nye rum - er lidt misundelig på at du har fået klippebord - det står også højt på min ønskeseddel men pladsen er ikke helt til det i stuen hvor jeg har mit grej ;)

  SvarSlet
 2. Ej hvor er det lidt pussigt, for jeg kan genkende mig selv som barn i Filippa, jeg skulle nemlig også altid som barn have ryddet op efter hver leg, hvilket jeg nu har medført til mit nu voksenliv.
  Det kan nu være meget rart, men sommetider ville jeg nu også ønske, at jeg bare kunne lade rod være rod.

  Din datter er forøvrigt en fantastisk pige.

  SvarSlet
 3. Hun har så fint rom!! Godt at hun rydder opp litt selv. På Eskil sitt rom er det lego overalt :)

  SvarSlet
 4. Vi er på samme stadie. Masser af lege neden under men meget legetøj er blevet flyttet op i værelset som skal tilapsses lidt som legeværelse. De vil gerne lege deroppe, men går meget op i om de er "alene", så ofte leger de deroppe, hvis jeg arbejder inde ved siden af i syværelset, hvilket jo er perfekt. Det med at rydde op inspirerer mig... vi har prøvet strategien, men nok lidt halvhjertet, så måske skal vi gøre mere ud af det på den måde, du beskriver :-)

  Er vild med Fillippas værelse, det er så fint! :-)

  SvarSlet
 5. Det er et rigtig flot værelse hun har.... og det er meget "lege-bart", tænker jeg... der er rum og opfordring til at sætte sig og lege. Jeg synes mange børneværelser man ser rundt omkring har lidt for meget show room over sig... forstå mig ret, det ser jo rigtig FLOT ud. Men jeg tænker nogle gange, at det hele er så pænt og nysseligt at børn da næsten ikke vil turde sætte sig og LEGE med tingene.
  Det synes jeg skinner så fint igennem her - der er hygge, fine sager, plads til leg og nærvær.

  Og jeg er enig i din holdning til at rydde op - det er så vigtigt at de lærer det. Den del halter nok lidt herhjemme... Den store på næsten 6 kan jeg godt få til at rydde op, men den mindste (stædige) på 3 har en meget kreativ tilgang til at slippe ud af oprydningen...som regel har han tabt sine ben, har pludselig ingen hænder eller kan i løbet af et sekund ikke bevæge sine arme mere!! Meget tragisk at den slags ofte overgår ham netop som der skal ryddes op :-) :-)

  Kærligst Malene

  SvarSlet
 6. Så hyggelig værelse. Ja, jeg har nok litt å lære av deg. Jeg er nok for rask til å rydde opp etter min lille datter i stedet for å få henne til å gjøre det selv. Vi vil jo tjene på det i det lange løp begge to.
  Gleder meg til å se ditt nye syværelse :)

  SvarSlet
 7. God søndag:-)

  Dejligt med jeres nye arbejdsrum. Det er flot at jeres datter kan lide ryddeligt på hendes facon.
  Det er et super sødt klædeskab hun har på sit værelse og sengetøjet er jeg vild med:-)

  Tina
  http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...