mandag den 5. november 2012

Design møder kopi

Finnsdottir lysestager og en vase fra Søstrene Grene


Kähler lyshus sammen med to lyshuse fra Rema

Hjemme hos os er der en skøn blanding af fint design og forskellige kopier, herhjemme mikser jeg gerne både nyt og gammelt, samt design/kopi. Jeg elsker skøn design, uden tvivl, og havde jeg råd fyldte jeg gerne min bolig udelukkende med skønne design ting. Men det har jeg desvære ikke, derfor prøver jeg at give mit hjem personlighed med en skøn blanding i stedet for. Der er jo mange meninger omkring det med kopi/design, mange vil sikkert mene at hvis man ikke kan få den ægte vare, så hellere noget andet, eller helt undvære, så er der den med respekt for designerne og deres produkter, ja nogle gange kommer jeg også i tvivl.
Hvad gør du derhjemme, jeg vil rigtig gerne høre din mening, blander du også derhjemme, eller er du mere til den rene linje. Er du til en miks lige som mig, kunne det være sjovt hvis du ville vise billeder på bloggen af dit design/kopi miks, lad det være en opfordring, men smid lige en kommentar så jeg kan finde dit billed :-)

17 kommentarer:

 1. Jeg synes det er dejligt, at Rema1000, Netto, Søstrene Grene osv osv giver os, der ikke har så mange penge, en mulighed for at få fine ting i vores hjem :) Man kan jo tydeligt se forskel på fx kähler og netto, så jeg ser det ikke som en tyvstjålet kopi (helt ærligt, så har Kähler jo ikke opfundet keramikhuse med lys i, vel?), men mere som en highstreet udgave af luksus. Lidt ligesom moden indenfor tøj. Du kan købe den ægte Isabel Marant jakke, eller den billige udgave fra Zara. Samme stil, begge inspireret af moden, begge fine :)
  Hilsen Laura

  SvarSlet
  Svar
  1. God pointe med highstreet vs high fashion! For ja, det kan da selvfølgelig gøre sig gældende indenfor produktdesign ligeså vel som for tøjbranchen. Og så er jeg i øvrigt glad for at mikse og matche både gammelt og nyt, design og kopi, men lige netop lyshusene her syntes jeg er en ret kedelig kopi. De har slet ikke samme glød som Kählers, så vidt jeg ihvertfald har kunnet se ud fra diverse billeder rundt omkring :)

   Slet
  2. Ja god pointe med Highstreet, Jeg er enig i at lyset ikke er så fin i Remas huse, som det er i Kählers, meeen jeg syntes nu stadig de er fine, om ikke andet så i mangel på bedre :-)

   Slet
 2. Vasen fra Søstrene Grene, er det den bagerst på første billede? For så er der ingen tvivl om at jeg skal forbi en af dagene. Den er da så fin. Jeg blander også gerne det dyre med det billige.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er vasen bagerst, den er så fin, den kan jeg virkelig godt anbefale.

   Slet
 3. Av, den var svær...
  På den ene side er jeg imod kopier, på den anden side synes jeg ikke det er fair med de mange ekstra kroner, som man ofte betaler... Teknisk set blot for et navn! Så jeg er bare glad for, at jeg er blevet tildelt kreative gener, så jeg kan kopiere nogle ting selv (kun til eget brug naturligvis) :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Når man laver noget selv så hedder det ikke kopi, så lader man sig bare inspirere
   :-)

   Slet
 4. Jeg er helt sikkert tilhænger af, at kompinere det så man både har designervarer samt kopivarer. Især når man som jeg er studerende, er der ikke altid råd til de mange dyre designervarer, og jeg kan samtidig godt lide at mikse det med mine egne kreative designs.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg tror mange er enig om at pengene er en af de afgørende faktorer for om man køber kopi eller original design :-)

   Slet
 5. jeg kombinerer....rigtig meget! Jeg elsker design, men jeg kan også synes det er vanvittigt at give 3 gange så meget for f.eks. en stol, hvis jeg kan få den billigere i noget der ligner. Jeg ville helt klart også købe udelukkende design, hvis pengene var ubegrænsede. Men det er de desværre ikke. Jeg har netop købt 2 stole, der minder om Charles Eames stolene, men bare til 300 kr. i stedet for 2000. Og nej de er da ikke lige så fede, men det var hvad det kunne blive til :D Jeg skal prøve at smide et billede på en af dagene...hvis jeg husker det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja de stole kunne jeg også godt bruge herhjemme, Glæder mig til at se dine nye stole

   Slet
 6. Super sjov ide! Jeg ser lige om jeg kan få tid til at smide et par billeder på bloggen samt et link herinde.

  SvarSlet
 7. Det var et skægt indslag og jeg syntes det er fantastisk at blande dyrt og billigt, ligesom man gør med tøj. Genialt indlæg TAK for det ;O) Betina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de søde ord, jeg blev rigtig glad af at læse :-)

   Slet
 8. Man kan også blande billigt med billigt, og stadig ha et smukt hjem! :)

  SvarSlet
 9. Sikke et skønt indlæg. Jeg blander på kryds og tværs herhjemme, det er sjovt at kan skifte ud og det gør jeg en del herhjemme... Lidt for meget hvis du spørger min mand. De design møbler jeg har, holder jo også deres værdi, hvor imod det bliver lidt svære med kopierne. Jeg elsker at blande design, kopi, gammelt og nyt. Det allervigtigste er at der er sjæl og personlighed i et hjem(0:

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...