tirsdag den 17. maj 2016

Lidt af det der blomstrer under Kastanjetræerne

De store kastanje træer står og lyser over legehuset lige nu med deres smukke hvide blomster, det er noget bierne er glade for, så de summer travlt omkring mellem blomsterne. 
Under træerne har jeg plantet forskellige skyggetålende planter, og de er på deres højeste lige nu. De store bregner danner en frisk grøn bund, og mellem bregnerne står der Storkenæb, Storkonvaller, Ramsløg og forskelle andre skyggetålende skønheder. 

De Botaniske tulipaner holdt ikke længe i år, jeg tænker det var prisen for et par skønne uger med sommer vejr, men her kommer lidt billeder af hvad der blomstrer lige nu.10 kommentarer:

 1. Wow, sikke en flot hvid pæon, både i løv og blomster!! :-) har den et navn? Hilsner fra en pæonbegynder

  SvarSlet
 2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 3. Alle bilder er vakre, dere bor i en idyll, men jeg skjønner der ligger arbeid bak, det blir ikke så flott helt av seg selv... ;-)

  Som "horta" er jeg fasinert av din peon, har du et navn på den?

  Hilsen Britta (i Norge)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Britta, jeg har kigget lidt rundt, og tror det er en mlokosewitchii ( de har flere farvenuancer).... Nu er det spændende om jeg har gættet rigtigt.... Hilsner

   Slet
  2. Tusen takk for svaret! Jeg googlet Paeonia mlokosewitchii, og de bilder som kommer opp stemmer godt med din plante. Men jeg må nok si at ditt eksemplar er ekstra stort og fint. Nå skal jeg prøve å få kjøpt meg en slik peon.
   Knus fra Britta

   Slet
  3. Hov jeg beklager jeg ikke har fået svaret, men virkelig fedt at i har hjulpet hinanden. det er en Paeonia mlokosewitchii, og min er nok ca 12-15 år gammel. Jeg fik den som en lille selvsået frø plante, den får nogle meget skønne frøstande, og frøsår sig også i min have. Jeg håber det lykkes jer at finde den, for den er virkelig skøn, både fordi den kommer tidelig, har fine blomster, men ikke mindst også fordi den har meget fine frøstande.

   Slet
  4. Fint, så var navnet godt nok! Jeg må se om jeg kan finde en stikling eller nogle frø et sted. Tak for svar :-)

   Slet
  5. Fint, så var navnet godt nok! Jeg må se om jeg kan finde en stikling eller nogle frø et sted. Tak for svar :-)

   Slet
 4. Skønne billeder :0)
  Jeg har lige selv været i haven og tage billeder af storkonval - lidt pudsigt ;0)
  - og så tror jeg faktisk lige jeg har opdaget, vi har ramsløg i haven.. de ligner ihvertfald dem du viser på dine billeder..

  SvarSlet
  Svar
  1. Så hyggeligt, Storkonval er så fine lige nu, jeg har lige taget en enkel ind i en vase sammen med et Bregneblad, det ser rigtig fint ud sammen

   Slet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...