torsdag den 3. november 2016

Vi lægger forårsløg

Vi er i fuld gang med at lægge de sidste forårs løg, og med lidt god vilje håber jeg vi bliver færdig i weekenden. Der er i alt ca 6000 løg, og det er altså mange når de skal i jorden, specielt når bedene allerede er vokset så godt til som de er.

Hvordan vi lægger forårsløg
Vi bruger ikke nogen fancy løglægger, vi syntes det er meget nemmere med den lille håndskovel til de store løg, og en stor prikle spyd til de små løg.
Vi deler løgene op i små spande, og sætter dem langs bedene med ca. to meters mellemrum så vi nogenlunde får fordelt dem lige, jeg syntes ikke det gør noget hvis det varierer lidt, det må jo også gerne se naturlig ud.
Hvis vi sætter flere forskellige løg i samme bed blander vi alle løgene i spandene inden vi sætter dem, for at få alle løgene blandet og jævnt fordelt over hele bedet.

Vi har ingen tulipaner i bedene udover de botaniske, og den mørke queen of night der også kommer igen år efter år.
Jeg er vild med tulipaner men syntes det er lidt svært at styre dem i bedene når de nu ikke kommer igen året efter, og når man helst ikke skal lægge nye løg samme sted året efter. Derfor har jeg alle mine tulipaner i krukker, gerne lidt blandet, og gerne med andre forårsløg også.

 Første år jeg ser efterårs farverne på min nye Sorbus Dodong, jeg er godt tilfreds, jeg tror det bliver en af havens nye darlings.

Jeg har samlet en lille mappe på Pinterest med alle de løg vi lægger i år, så hvis du har lyst til at se hvilke løg vi har lagt kan du følge linket her 

16 kommentarer:

 1. Sikke fine billeder, men det må være svært at lægge løg i de bede.
  VH Nina
  PS. Et lille spørgsmål: Planten med de røde blomsterstande - hvad hedder den?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var faktisk ikke så slemt da vi først kom igang. Planten hedder en Kertepileurt

   Slet
 2. Sikken et arbejde, men hvor bliver det altså bare flot til foråret. Jeg bruger samme måde at ligge løg på som jer og syntes bestemt også det er meget nemmere.
  Hold op hvor jeres bede smukke og i har stadig en hortensia med blå farve.
  Rigtig god weekend fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, jeg syntes det tager dobbelt så lang tid med en læg lægger, men det kommer nok an på hvor og hvordan man bruger dem.

   Slet
 3. Hold da op, en masse løg! Jeg synes jeg skal lægge mange, men der er vist kun 6-700 stykker ... Jeg har fået en stor hudløs plet på indersiden af tommelfingeren af den fancy (!) løglægger-dims, så jeg er også gået over til skovl. Fortsat god løg-lægningsfornøjelse :-) Det bliver så flot hos jer til foråret!
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak vi blev næsten færdig inden frosten satte arbejdet på pause. Skovlen kan altså også godt give vabler, bare inde i hånden ;-) Jeg syntes bestemt også 600-700 løg er mange, det bliver smukt til foråret.

   Slet
 4. Holy moly, det må være lidt af en udskrivning med så mange løg! Men I har en virkelig flot have, og det bliver da helt vidunderligt til foråret! :-)
  Hvor køber du den store mængde løg henne?

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, det skal blive smukt med det arbejde ;-) vi har købt www.greengardenflowerbulbs.nl

   Slet
 5. Stor omgang løglægning! Jeg kender udfordringen med at have svært ved at komme til for planter - det er unægteligt noget nemmere at lægge løg på bar jord!
  Som Signe vil jeg gerne høre hvor man kan få løg i så store mængder?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var klart nemmest i Guldren alleen, men de andre bede er slet ikke groet så godt sammen som det ser ud, der er store mellemrum hvis man løfter planterne til side. Derfor tænker jeg også at det bliver godt med allium til foråret. Vi har købt hos www.greengardenflowerbulbs.nl

   Slet
 6. Hej Jeannett!
  Pyha - sikke en masse løg, men det bliver et fantastisk skue til foråret - glæder mig til dine havebilleder fra dit blomstrende forår :-) God weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, ja så må vi håbe at det bliver fint til foråret, så skal jeg nok tage en masse billeder.

   Slet
 7. Det var da en ordentlig omgang løg 😀 Kan se du har sat Prærieliljer, de er bare så fine.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja dem har jeg ikke så mange af de er lidt på prøve, hvis de fungerer i mine bede kommer der flere i til næste år.

   Slet
 8. Hold nu op for en energi I lægger for dagen. Det bliver et fantastisk forår, og mon ikke vi får lov at kigge med, når de alle titter frem. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan slet ikke lade være med at tage billeder til foråret, det er jeg sikker på.

   Slet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...