mandag den 2. november 2015

Køkkenhaven i smukt forfald

Søndag morgen var der en magisk stemning i haven, haven var ligesom svøbt i tågedis der var helt vindstille og fantastisk smukt.

Jeg måtte selvfølgelig ud og nyde haven med en kaffekop og mit kamera, så kan morgenmaden vente. Jeg tog så mange billeder at jeg må dele dem i to indlæg, så vi starter lige med køkkenhaven.

På denne tid af året hersker der et smukt forfald i køkkenhaven, vi kan stadig høste en del forskellige afgrøder, men de lange lige rækker uden ukrudt er der ikke længere.
Jeg elsker at være i køkkenhaven på denne tid af året, der er ikke noget sted i haven hvor årstidernes skiften ses så tydeligt som her.
Der følger så mange glæder, skuffelser og arbejdstimer med til at have en køkkenave, lige fra den første planlægninger og frø såning, til forventnings glæder og skuffelser når man ser de første spirer titte op af jorden eller mangel på samme. Så skal der luges og høstes, og de efterfølgende måneder er køkkenhaven et overflødighedshorn af blomster og grøntsager, et samlingssted hvor der altid er et eller andet der lige skal smages på, alle har hver deres favoritter.
Nu er vi tæt på årets afslutning, farverne bliver gyldne, de fleste grøntsager er enten spist eller flyttet til vinter opbevaring, kun vinter afgrøderne er tilbage, og et smukt forfald runder året af.

Jeg elsker min køkkenhave, og vil aldrig undvære den så længe jeg har en have. Den tager mange af mine timer i døgnet, men langt de fleste bliver forvandlet til hvad jeg bedst kan beskrive som kvalitets tid.

3 kommentarer:

 1. Smukke billeder. Sikke en stemning. Jeg er vild med det hegn man kan se på nogle af billederne! Vi har drømme og planer om at flytte på landet, og jeg kan da næsten ikke vente når jeg ser dine billeder i dag :-)
  Hilsner fra Nana

  SvarSlet
 2. Hej Jeannette.Vidunderlige stemningsfulde billeder du viser i dag.
  Flotte kål du har.......................og jeg vil bestemt heller ikke undvære vores køkken og bærhave.Har stadig både rødbeder-blegselleri-løg-kartofler-porreog lækre fennikel.Det er bare noget af det bedste.
  Rigtig god aften Knus Jette

  SvarSlet
 3. Vilken helt otroligt vacker köksträdgård du har. Jag trillar baklänges!!! Fint med häcken runt med portal. Jag förstår att du njuter även i det vackra förfallet på hösten. jag ska lägga upp dig på min blogglista här vill jag inte missa något vackert inlägg från dig!! Allt gott och Trevlig helg från Mari

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...