onsdag den 26. august 2015

De mørke stauder lige nu

I foråret anlagde jeg et nyt og langt staudebed, meningen var, at øverst i bedet skulle farverne starte med mørk purpur, gå over i lilla, lys lilla, lyserød og ende i hvid nederst i bedet bedet. 
Her kommer billeder fra den mørke del af bedet som det ser ud lige nu, og som i kan se er definitionen af mørk purpur meget blandet, så jeg har fået en del overraskelser hver gang en ny blomst er sprunget ud. 
Det der med at lave tone i tone farvet bede er noget svære end jeg regnede med, jeg har fundet ud af, at når der ikke er så meget spræl på farverne så lægger man meget mere mærke til planternes form og struktur, bladfarver og forme. Noget skal flyttes om til næste år, men jeg ved endnu ikke rigtig hvor meget. Jeg tror planterne skal vokse lidt mere til inden jeg kan vurdere om det holder, Geoginerne kan jeg jo altid flytte lidt rundt på fra år til år, og så er der heldigvis også plads til flere nye planter med mørke blade for det kan jeg da se at jeg mangler. 

På lørdag skal jeg besøge en have med nogle af Danmarks flotteste, og mest overvejede tone i tone bede, komponeret af en af vores helt store have eksperter her i Norden. Jeg glæder mig, og forhåbentlig bliver jeg meget klogere på sammensætninger af farver og planter, både dem der er tone i tone, og dem med knald på farverne. 


8 kommentarer:

 1. Har sagt det før, men siger det igen, er vild med din have ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er så fantastisk sød Helena ;-) og dygtig

   Slet
 2. Hvor er det et skønt bed med nogle dejlige farver:-)

  SvarSlet
 3. Kære Jeannett, det er nogle dejlige farver du har i dit bed, men jeg tror nok jeg ved hvad du mener, måske kunne du sætte mørke Sankt Hansurt i, mørk løn ville også være fint og så måske lige et tvist ag orange, bare et forslag. Kender godt det med at man bliver overrasket over farverne, når de kommer frem :-), kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de super gode forslag, dem har jeg skrevet mig bag øret, og tænker at noget af det allerede bliver plantet snart, for jeg har selv overvejet noget ligende.

   Slet
 4. Det ser da fantastisk ud:) Jeg synes at den mørklilla sommerfuglbusk passer fint sammen med de purpurfarvede og gladiolus'en er virkelig smuk.
  Du melder vel et lille indlæg efter dit havebesøg...

  SvarSlet
  Svar
  1. tak jeg kan ikke rigtig finde ud af hvordan jeg har det med sommerfugl busken, men Gladiolus er jeg også vild med.

   Slet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...