lørdag den 15. februar 2014

Hjemmelavet yoghurt

Det her er genial, nu kan man lave sit eget yoghurt helt selv, det er nemt, og det smager virkelig lækkert.
Jeg kan slet ikke få armene ned, for det er virkelig nemt, og selv Filippa syntes det smager super godt.
Jeg har nogen gange på rejser i fx Nepal og Indien fået hjemmelavet yoghurt, jeg har altid været vild med smagen, og savnet det herhjemme, men syntes det var alt for besværlig selv at lave. Leif kan huske at hans bedstemor nogen gange lavede yoghurt selv, men det var en langsomlig og besværlig proces. Først skulle mælken varmes op så køles lidt ned, så skulle der tilsættes kærnemælk og så skulle mælken holdes lunken i en høkasse i kælderen i mange timer, så køles af og først derefter kunne den spises, ja hvis det altså ikke var gået noget galt i processen undervejs.

Nu har Firmaet Nutri Flora lavet en færdig pakke, med alt hvad der behøves for at lave den lækreste yoghurt selv.
Sættet består af en flamingokasse som svarer til den gammel høkasse i kassen er der 12 glas med låg, en termometer og nogle små breve med yoghurt kultur.
Det er meget nemt, først varmer man 3 L mælk op til ca 85 grader, så køles mælken ned i vandbad til 45 grader, derefter tilsættes kulturen og mælken hælles på glas og stilles i kassen i 4-6 timer. Når mælken har hygget sig i kassen i 4-6 timer stilles mælken i køleren i 12 timer og derefter har du den lækreste yoghurt, der kan holdesig i op til 3 uger i køleskabet.
Det lyder måske langsomlig og besværlig, men jeg lover dig det er det ikke. Det eneste virkelig arbejde der er med det, er lige at varme mælken op og køle det lidt ned igen, og helt ærlig er det ikke næsten det samme som at koge en gang varm kakao, resten af tiden passer den jo sig selv enten i kassen eller i køleren.

Fra nu af starter dagen herhjemme fuldstendig sukkerfri, uden tilsætnings stoffer og stivelse men til gengæld fyldt med masser af mælkesyrebakterier som er godt for fordøjelsen.

Har du lyst til at vide mere kan du kigge ind på hjemmesiden Nutri Flora eller på deres facebook side.
Min første potion yoghurt lavede jeg på sødmælk, i får også lige et link til Madbanditten som har lavet yoghurt med fløde og som eksperimenterer med kokosyoghurt.3 kommentarer:

 1. Hvor lyder det lækkert - kunne være man skulle overveje det! ;)

  Kh
  Christina

  SvarSlet
 2. Rigtig god yougurt søndag:-)

  Ja det er virkeligt genialt, det vil jeg klart forsøge mig med.
  jeg kan huske som barn hos min farmor og farfar, der lavede vi selv tykmælk/surmælk ved at sætte en tallerken mælk i vindueskarmen. Dengang smagte det godt med lidt frugt og nødder ovenpå, men i dag skræmmer den tanke mig, så heller selv lave yougurt med Nutri Floras produkter:-)

  Hilsner og minder fra Tina
  http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

  SvarSlet
 3. Det skal Lærke og jeg helt sikkert prøve. Tak for indlæg :)

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...