torsdag den 22. august 2013

Økologisk uge... uge 35

Det er høst tid i haven, frugttræernes grene er tunge af frugt, de hænger helt ned til jorden og truer med at give efter i et ordentlig knæk. De første æble og blomme sorter er allerede modne, snart er pærerne også modne, det glæder jeg mig til hver år.

I køkkenhaven står grøntsagerne i rækker, har har vi høstet  og spist fra i noget tid, faktisk er der kun majsene der ikke er helt modne endnu.

Vores køkkenhave og frugthave er økologisk, en af de store glæder ved selv at ha' en have er nemmelig, at her har vi selv den fulde kontrol over hvordan den mad vi spiser er behandlet.

Til hverdag prøver vi at handle så meget økologisk som muligt, men pris, manglende tid og udbud på økologiske varer, gør det ikke altid muligt.
Mælkeprodukter prøver vi dog for så vidt mulig altid at købe økologisk.


Jeg har fået mulighed for at test smage nogle økologiske lækkerier, for til gengæld at sprede budskabet om økologi her på bloggen. 
Det gør jeg rigtig gerne, for helt ærlig hvem vil ikke gerne sprede budskabet om økologi, og derved være med til at sætte fokus på bedre dyrvældefærd, beskyttelse af vores natur og vores allesammens sundhed.  
  
I uge 35 (26. august – 1 . september) sætter Økologisk Landsforening spot på økologien sammen med Dyrenes Beskyttelse, FOOD, Madkulturen, COOP, Danmarks Naturfredningsforening og en masse andre store og små aktører. I hele landet er der høstmarkeder, fællesspisning og en masse kulinariske oplevelser for børn og voksne.

På hjemmesiden Den økologiske uge kan du læse meget mere om økologi. Her kan du få ideer til hvordan du kan få mere økologi ind i hverdagen, her er opskrifter og en liste over hvilke arrangementer de ligger tæt på hvor du bor. 

På Lørdag den 31. bliver Filippa 4 år, vi har inviterer hele familien til brunch i haven. Det skal da heltsikke være øko brunch, og jeg har fundet nogle rigtig gode opskrifter inde på hjemmesiden Den økologiske uge   

Hvad med dig, tænker du også økologi ind i hverdagen ?

3 kommentarer:

 1. Åh, hadde jeg bare hatt stor hage- da skulle jeg også ha dyrket slik. Vil også fortelle at hver gang jeg er i Danmark så hamstrer jeg økologiske matvarer, for dere har mye mer av det enn vi har i Norge. Dere er veldig heldige :)

  SvarSlet
 2. økologi er også et stort emne hos os og vi prøver også at få så meget økologi ind i hverdagen som to gange su tillader. heldigvis har vi en skøn familie hvor vi ofte kan få både økokød, æg og grøntsager free of charge :) glæder mig VILDT til den dag jeg får en have, så jeg som jer kan få plantet en masse lækre sager :) indtil da må jeg nøjes med de vilde brombær, æbler og mirabelle blommer i området ;)

  SvarSlet
 3. Åh ja, her tænker vi bestemt også økologi ind i hverdagen. Vi har, ligesom jer, en køkkenhave der bliver dyrket uden form for sprøjtning mv. Ønsket herhjemme er at være selvforsynende med frugt og grønt - det er rart at vide hvad det er vi putter i munden :0)
  De fleste basis varer er økologiske og heldigvis vokser udvalget og er rimelig tilgængeligt - selvom man bor på landet ;0)Hvis jeg ikke kan få økologi køber jeg så vidt muligt danske varer..
  Så jeg kan sagtens forstå du gerne vil sprede budskabet om økologien..
  Rigtig god weekend

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...