tirsdag den 17. juli 2012

Lidt godt fra køkkenhaven + ny kommodeNæsten hver anden række i køkkenhaven er med blomster, jeg har altid syntes det var hyggelig med blomster mellem grøntsagerne. Måske lidt inspireret af de engelske haver, hvor de også bruger det at have snitte blomster i nyttehaven. Efter jeg har sløjfet mange af mine staude bede, for at få lidt mere tid til andet end have :) så er der kommet endnu flere rækker med blomster i køkkenhaven.  Det var da æblepigen kom og blev meget mere vigtig end alle andre ting, at vi tog op til vordering hvordan vi kunne få mere fritid og her var haven en af de første ting der stod for tur. Det var faktisk et svært kompromis for vi elsker vores have og slapper af når vi arbejder her, og æblepigen kan jo også være med til rigtig meget der ude, men vi hverken har tid eller gider ligge med R.... i været hele sommeren basta...
Derfor måtte mange af stauderne desværre finde vej til andre haver og noget jeg troede aldrig skulle findes i min have, kan nu findes i flere bede, flis...
Noget af det vi er enige om aldrig skal fjernes i haven er køkkenhaven, den er simpelthen en del af os, en del af det at bo på landet og vil elsker den. Det er her vi går op når vi kommer hjem, vi skal lige gå en runde og her er fyldt med sanse oplevelser både for børn og voksne. Jeg ville ønske alle havde mulighed for en køkkenhave, bare en lille en det er så fantastisk.


Puslebordet er sat til salg, det er ved at være længe siden æblepigen smed bleen og jeg gider ikke have den skrummel stående på badeværelset mere. Nu er der kommet en fin lille kommode ind, igen en af mine male projekter og igen med fine greb fra Anne Black, nu skal jeg bare lige vænne mig til mindre opbevarings plads, men det går nok...

6 kommentarer:

 1. Fine, hyggelige billeder.

  Det er jo fint at skærer ned på arbejdesmængden når man får børn og here gud blomsterne kan jo fint komme igen når æblepigen er blevet ældre.

  Personligt har jeg altid syntes at det der tog længst tid var køkkenhaven men det er nok meget et personspørgsmål og vist er det skønt når man kan hente egne grønsager i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Præsis blomster kan komme igen senere, du har nok ret køkkenhaven tager nok længere tid end blomsterbede, vi kan bare ikke undvære køkkenhaven, den giver simpelthen så meget.

   Slet
 2. Det må have været en svær beslutning at tage.........

  At have en køkkenhave hører også i min verden sammen med at bo på landet, desuden hørte jeg i Aftenshowet i går, at havearbejdet er ren terapi for sindet.........men det ved vi haveejere jo allerede.

  Dejlig blog du har:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, ja det er jo ren terapi at gå i haven og jeg nyder det også, men der er bare også så meget andet jeg så gerne vil og så må man jo vælge :)

   Slet
 3. Flott kommode :)
  Jeg ønsker meg en liten kjøkkenhage. I år som minste barn bare er 1-år har jeg ikke hatt energi til å plante noe, men jeg pleier å ha tomater, jordbær, erter, gulrøtter, salat og urter. Når jeg blir eldre ønsker jeg meg mye mer :) ,

  SvarSlet
  Svar
  1. Da æblepigen var 1 år havde jeg heller ingen energi, derfor var det heller ikke så svær en beslutning at skære ned, men jeg ønsker mig også mere, efterhånden som hun bliver større og jeg får mere tid.

   Slet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...