lørdag den 16. april 2016

Så blev der plantet Bøgehæk og Guldrens alle

Vi fortsætter med udvidelserne af haven, i går plantede vi 14 Guldregn Laburnum Watereri Vossii som skal danne en alle op til vejen. Der skal være en grus gang i midten af alle'en, og på hver side under træerne skal der være lange studebede. Alle'en er 21 m, for enden kommer der en havelåge ud til landevejen bag bøgehækken, så vi kan gå ud den vej. Vi har et stykke natur grund over på den anden side af vejen, hvor der blandt andet er gravet et par søer ud, det bliver dejlig med en direkte vej der over. 

Nu er træerne plantet, men det sidste må vente lidt, jeg har ikke helt styr på hvilke planter jeg vil have i staudebedene endnu, udover de næsten obligatoriske Allium som vi lægger i bedene til efteråret. 


Udover alle'en har vi også plantet bøgehæk som skal dele haven mellem græs/staudebedene, og rosenhaven som skal anlægges på den anden side af hækken. 


Staudebed her som jeg plantede sidste år er ved at gro til, og jeg kan se at det meste af det vi plantede kommer fint igen i år. Det hele skal dog graves op igen i år, bedet skal være 2 m bredere, og så skal sammensætningen af planter være anderledes. Det er lidt dobbelt arbejde, yes I know, men de roser vi før havde nede ved huset skal plantes i bedet, og så skal farverne være lidt anderledes. Jeg genbruger selvfølgelig også de stauder jeg har, men nogle af de stauder der står i det her bed, skal over i det andet bed, og nogle skal rykkes. 


Min Røn Sorbus dodong er så fin i udspring, jeg elsker den allerede, og til sidst skal i også lige have en blomst, for det bliver altså lidt kedeligt med alle de plante billeder. God aften og søndag til jer derude. 

14 kommentarer:

 1. Ih altså, jeg elsker din energi og gå på mod, og selv om jeg er ret glad for at være nået op i 60 års alderen med den frihed det giver:) så kunne jeg godt ønske mig lidt tilbage i tiden til da vi plantede vores grund til for snart 40 år siden, det er en skøn fornemmelse at planlægge og se det hele gro til, men der er også noget dejligt ved at træer og buske er blevet store og at haven nu kan forvandles og formes på anden vis.Rigtig god arbejdslyst med alt det du har gang i. Eva

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det er rigtig sjovt og jeg prøver virkelig også at nyde hvert et øjeblik, men jeg glæder mig altså helt vild til at det bare vokser lidt til. Jeg syntes ventetiden er ulidelig, jeg ville ønske det hele var færdig om en måned :-)

   Slet
 2. Jeg kan rigtig godt lide de store linjer, der præger din have, og bøgehækken er allerede ved at sætte sit præg på helheden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi blev også overrasket over hvor meget kant bøgehækken egentlig giver, så det skal nok blive godt når det vokser til. Det er Kjeld Slot der står for de store linjer i haven, han er super til det med at skabee lange akser og linjer i haven.

   Slet
 3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 4. Super dejligt grundstykke du har dig der, og flot anlagt.... :0)

  SvarSlet
 5. Sikke en masse skønne bede du får dig! Misundelse er en grim ting :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja misundelse er så grim, men jeg er altså virkelig misundelig på dit skønne drivhus, det er lige sådan en jeg ønsker mig ;-))

   Slet
 6. Hvor ser det godt ud alt sammen. Det lyder så flot med en allé af guldregn. Det tror jeg ikke ,at jeg har set før, men mon ikke du lægger et billede her på bloggen, når den springer ud?
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. det kan jeg nok slet ikke lade være med ;-) jeg så et billed af en Guldregns alle da jeg var barn, og jeg har ønsket mig en lige siden.

   Slet
 7. Hej Jeannett.Flotte billeder fra din have.Og med dine store guldregn og alle bedene bliver det da en fantastisk blomsterhave.
  Er spændt på at se den når det hele blomstre.Godaften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, jeg kan næsten heler ikke selv vente, jeg håber virkelig det bliver lige så fint som jeg drømmer om.

   Slet
 8. Kære Jeannett, jeg glæder mig som et lille barn både til at se dit og mit færdigt og forhåbentligt i god vækst. Så skal vi kigge ved hinanden og udveksle erfaringer, det bliver sjovt. Nyd det, nyd det, det ser SÅ godt ud :-), kh Margit

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...