søndag den 13. september 2015

Smelt-selv-sæbe

Ja nu siger jeg det, vi er så småt begyndt på de hjemmelavet julegaver, shh håber sørme ikke familien læser med nu.. Men helt ærlig det skader vel ikke at være i god tid, når bare vi ikke går og synger julesange samtidig. Det dufter heller ikke af jul, faktisk dufter det af sommer, sommer i haven med alle de bedste dufte vi nu kunne finde.

Vi har nemlig været så heldig at Inge der har Sæberiet på Ærø, har foræret os en skøn sæbepakke, sådan en smelt-selv-sæbe pakke, hvor Filippa sammen med mig selvfølgelig, kan prøve at lave sine helt egen sæber.
Det var meget nemt, og virkelig sjovt, jeg kan varmt anbefale jer at prøve det, og ja så er der måske også lige klaret et par julegaver samtidig.

Vi startede ud med et rør med sæbe, som vi smeltede i en gryde

Derefter fandt alle de ting frem vi ville putte i sæben, samt de forme vi ville bruge.
vi havde været rundt i haven, og i køkkenet for at dufte til alt hvad vi kunne finde, og Filippa havde selv valgt de ting ud hun syntes bedst om. Vi havde tørret rosenblade, dild og blade fra Lathyrus i ovnen, men ved nu ikke om det gjorde nogen forskæld. Jeg blev nød til at prøve at lave en med kryddersalt, tænkte at det måtte være godt til mine have fingere.

Sæben bliver hurtig stiv, så det gælder om at være lidt snild på fingerne, først lavede vi små hjerter og derefter kom vi resten i små engangsbæger.


Sæberiet ligger på Ærø og bliver drevet af Inge Dahl. Alt sæben bliver fremstillet på hendes egen gård lige uden for Søby,og urterne henter hun i haven.
Det var engang et lille sæberi som startede op i Inges egen køkken, men i dag er det vokset sig stort, og der bliver i dag på gården med hjælp fra et par ansatte produceret tusindvis af sæber, rigtig mange rundt om i Danmark kender i dag de skønne økologiske sæber fra Sæberiet på Ærø


3 kommentarer:

  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  2. Ser rigtig spændende ud tro jeg vil ønske et par stk.i julegave

    SvarSlet
  3. Hvor er det en fin ide at lave med tøserne- eller noget for en mor-datter julegave kreadag ;-) Knus!

    SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...