tirsdag den 15. september 2015

Dahlia, Dahlia, Dahlia...Jeg har efterhånen en del forskellige Dahlia rundt omkring i haven, nogen står i snitte bedet, andre står i staudebedet. De fylder lige rigeligt og de vælter rundt hvis de ikke får støtte, men jeg elsker hver og en af dem alligevel, for de giver så meget farve til haven her sidst på sommeren og hen over efteråret.
I starten når de begynder at blomstre er det mest de lyserøde og lilla jeg plukker af, men efterhånden som efteråret melder sin ankomst, er det mest de gyldne farver jeg bruger.

Jeg har ikke særlig godt styr på navnene, nogen gange fordi jeg glemmer, andre gange så syntes jeg ikke helt de bliver som dem uden på pakken, og så bliver jeg lidt usikker på om de nu er de rigtige. Andre gange har jeg fået en knold foræret af en have veninde, bare fordi den var fin i blomst, men dem jeg kan huske navnet på kommer her.

Billed 1 er Wizard of Oz
Stars Lady


Mery Evelyn

Voodoo

Hs Kiss

Sweet Surprise


 Tamburo


Cafe au LaitDet var et lille overblik over de fleste af mine Dahlia, dem der blomstre lige nu. Jeg havde ikke glemt at skrive navne på de sidste, kunne bare ikke flere.
Men status må være at jeg mangler gule og orange,  jeg må se om jeg ikke kan finde nogen til foråret.


18 kommentarer:

 1. Hvor er de smukke alle dine dahliaer. Jeg selv har ikke en eneste, men nu fik jeg virkelig lyst på nogle. De har så fine farver og former og må give smil på læben her hvor alting ellers visner hen.
  God aften til dig.
  Klem Lonni

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, du bliver simpelthen nød til at anskaffe dig nogle Dahliaer til næste år, du vil ikke fortryde det.

   Slet
 2. Elsker bare dine have, den er bare så utrolig smuk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange mange tak Helena jeg bliver så glad når nogen syntes om det som jeg selv også elsker, og bruger meget tid på,

   Slet
 3. Så smukke! Det ser godt nok ud til at være en skøn have I har :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, vi syntes også selv vi har en skøn have, men der er bestemt også plads til udvikling og forbedringer.

   Slet
 4. Hold da op hvor har du mange forskellige! Dahlia er dejlige, og dine ser store og sunde ud. Alle mine står i krukke og holder sig i nogenlunde samme farveskaler. Nemplig lyserød / lyslilla og creme / lysegul. Jeg kan slet ikke forstå, at man kan undvære dahlia i sin have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, nej jeg kan heller ikke undvære mine, jeg er ikke så god til at have mine i krukker, jeg glemmer nogen gange at vande.

   Slet
 5. Hej Jeannett.Det ser bare helt forrygende med alle de smukke dahlia i din have.
  Kan se at jeg også har nogle af dem du vise.
  Det er bare smukt at have et helt bed med dem.Her må jeg fordele dem i bed og krukker.Men de er da slet ikke til at undvære her i efteråret.
  Rigtig god dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak jeg fordeler også i de forskellige bede og i køkkenhaven, jeg har plads nok så jeg bruger ikke krukker til mine.

   Slet
 6. Hvor er de smukke.
  Det er simpelthen en fantastisk plante med alle de forskellige blomster der findes. Jeg kender ikke navnene på dem, men det gør ikke noget. Jeg skal jo ikke snakke med dem, bare kigge på dem :)

  Kh. Linette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja enig det er en fantastisk plante, den giver så meget farve til haven her til efteråret, jeg kunne heller ikke undvære den.

   Slet
 7. ih hvor er de flotte - jeg vil også have en have:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, måske du har plads til et par stykker i krukker

   Slet
 8. Jeg er også stor tilhænger af Georginer som jeg altid kalder dem:) men i år har jeg haft store problemer med dræbersnegle i dem selv om jeg flittigt har samlet og slået ihjel hver aften, hvordan undgår du den kære snegl som vi alle er lidt øv over:O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har desværre også mange snegle, vi har samlet flittigt og sat fælder op det har holdt dem lidt nede, og de sidste der er tilbage ser ud til at holde fest i mit salatbed :-(

   Slet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...