fredag den 19. juni 2015

Min vilde have


Min vilde have
Vi har flere steder rundt omkring gården hvor haven og den vilde natur flyder sammen i en smuk
enhed. Nogen steder har naturen helt taget over, andre steder har vi klippet en sti, smidt nogle frø eller plantet noget som så kan blande sig med de mere selv sået.
Der er tidspunkter hvor jeg faktisk syntes den del af haven, er mindst lige så smuk som den mere planlagte og velplejede del af haven. Det er her ude de virkelig store overraskelser kommer, når der fx pludselig dukker en smuk blomst eller plante op som man ikke aner hvor kommer fra.

En af de store fordele ved den vilde have er ikke bare at den er smuk, det er også at du har tid til at smide dig i hængekøjen og nyde synet, for græsset skal bare slås et par gange om året. Hængekøjen er en god ide, for på jorden kribler og krabler det nemlig. Den vilde del af haven rummer nemlig et helt særlig liv som ikke findes i den mere veltrimmet del af haver, og udenfor på landmandens sprøjtede marker.

Vild med vilje
Skulle du også få lyst til at indrage en del af haven til vil natur, eller måske er der en alt for fin græsplæne rundt om din arbejdsplads som istedet kunne blive et stykke meget fint natur, så tjek lige konceptet Vild med vilje. Et fantastisk koncept som kæmper for mere natur i danmark, som fx at alle de mange ørkener af græsplæner i byernes fælles arealer, istedet bliver forvandlet til et stykke vild med vilje natur til fordel både for natur og mennesker.
De har også en Facebook side som du kan tjekke ud her, måske er der allerede et stykke vild med vilje natur i nærheden af dig

6 kommentarer:

 1. Spændende idé - noget af min have er ikke vild med vilje, men jeg kan ikke nå at styre alt det, som kommer ind ude fra, jeg er nødt til at lade det få lov.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja men sådan er det også her, der kommer meget ind udefra, noget er ok men andet er ikke. Det lyder virkelig fristende med en mini blog træf, ved bare ikke helt om jeg kan finde tiden. Jeg syntes døgnet har alt for få timer lige for tiden.

   Slet
  2. Ja skvalderkål, brændenælder og brombær kan vi godt undvære.
   Du er i hvert fald velkommen, hvis du finder tid, men du har ret, selvom der er mange lyse timer, er der alligevel for lidt af dem nu :)

   Slet
 2. Vi har haveblogtræf her hos mig på Samsø på lørdag, du er velkommen, hvis du har tid.

  SvarSlet
 3. Skønne billeder! Og har man plads, kan jge kun anbefale et stykke vild natur. Det er nemlig så vigtigt for diversiteten i naturen - og for havens nyttedyr (bl.a. pindsvin). Desværre er de fleste danske haver for veltrimmede.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt enig, der er så meget liv i et stykke vild natur, temmelig tankevækkende.

   Slet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...