tirsdag den 9. juni 2015

Alt godt kommer til den der venter.

Jeg vil lige vise billeder fra mit nye staude bed som jeg lagde an i foråret, der er stadig temmelig god afstand mellem planterne, men jeg tror faktisk ikke der er plads til ret mange flere forskellige planter. Nu skal de planter der er plantet bare brede sig, vokse sammen og gerne smide en masse frø. Jeg har temmelig mange forskellige planter, men jeg har ret stram farve orden i bedet, så jeg håber på det ikke kommer til at se alt for rodet ud når det hele vokser til. Jeg har en del sommerblomster i potter og Dahlia klar til at plante ud i bedet der hvor der er hulder, så jeg satser på at bedet vokser mere til i løbet af sommeren.
jeg går hver dag en tur forbi bedet og spejder efter nye knopper og blomster, for mange af stauderne er nye for mig, og jeg aner faktisk ikke hvordan de kommer til at se ud i blomst. Heldigvis er der nogen af dem der allerede er begyndt at blomstre, og selv om der måske kun er med enkelte blomster fra hver plante, så er der da lidt at kigge på.
På de efterfølgende billeder kan i se nogen af de blomster der er i bedet lige nu, og på det sidste billed kan i se det meste af bedet, her ses tydelig at der er plads til en del sommerblomster i hullerne.
Øverst i bedet har jeg plantet to mørk purpur farvet roser, og en meget mørk Pæon samt nogle stauder og Liljer også i den mørke farve, derfra går farverne over i mørk lilla, lys lilla, lyserød og til sidst helt hvid. Jeg har plantet pryd kirsebær ned gennem bedet, det markerer hver farveskift, og ved hver farveskift kommer der 3 roser og en sommerfugl busk, for at det ikke kun skal være stauder, og for at det hele ikke skal blive for rodet.

Et andet sted i haven har jeg lavet et gult orange bed, det bed blev også plantet her i foråret, så der står panterne med lige så stor afstand, og der er ingenting der blomstre endnu. Her er også plantet både roser og Pæoner samt blandt andet nogle dagliljer, så det skal nok blive fint engang.
Alt godt kommer til den der venter, men hold nu op det er kedeligt altså...4 kommentarer:

 1. Smukke planter du har valgt, men ellers kender jeg det alt for godt, det med de nye bede, GRO NU, tålmodighed er ikke altid min største dyd, som du siger ser det altid lidt kedeligt ud i starten. Men jeg ved også erfaringsmæssigt at det ser betydeligt bedre ud næste år :-), kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en god trøst, jeg vil glæde mig til næste år.

   Slet
 2. hæ hæ.. du kan da få tiden til at fjerne små grønne ukrudtsspirer fra de bare områder mens du venter ;-) men forstår udmærket at du gerne vil have det til at ligne havedrømmen fra starten- og dine fotos af det der allerede blomstrer er så fine- så mon ikke du kan slå dig til tåls med dem lidt endnu.. PS: Vi var i Planetorama i Århus i går... dejligt med anderledes udvalg og indretning af butikken end den i Randers.. hu ha man kunne købe sig fattig der!

  SvarSlet
  Svar
  1. ja Plantorama og Bilka ligger lige ved siden af mit arbejde, det er temmelig farligt.

   Slet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...