lørdag den 28. september 2013

Svampetur


Det har været super skønt efterårsvejr hele dagen, så vi valgte at udnyttede det gode vejr til en tur i skoven efter svampe.
Vi samlede en masse svampe både de spislige og dem vi absolut ikke skal smage på, vi fandt små krible krable dyr og trolde, vi gik på line og hoppede over grøfter. Vi havde en super hyggelig eftermiddag, og vi snakkede igen igen om hvorfor vi dog ikke tager i skoven noget oftere.

I dag var der rigtig mange Brunstokket Rørhatte, og vi fik på en time samlet en hel kurv fuld. Filippa var god til at finde svampe og fordi der var så mange rørhatte, fandt hun faktisk til sidst ud af hvilke der var de rigtige svampe, og hvilke svampe der ikke skulle i kurven.

Vi fik rester til aftensmad, pimpet op med en lækker svampe sauce, og i morgen står den måske på svampe suppe, resten kommer i fryseren.

Lige nu er der mange svampe i skoven, så lige nu er et godt tidspunkt for en svampetur med familien, du kan læse meget mere om hvordan man går på svampetur her på naturstyrelsens hjemmeside, her kan du også finde guidet turer rundt om i landetRigtig god weekend og skovtur hvis i skulle få lyst....

2 kommentarer:

  1. Lækkert - mine søstre fandt lige et rigtig godt sted med masser af kantareller...

    Jeg er ikke så mobil for tiden, så jeg nøjes med at samle de markchampignon der vokser lige uden for min grund :0)

    SvarSlet
  2. Hvor ser det bare ud til at I har haft en fantastisk tur, og hvor er naturen dog smuk lige nu. Overvejer straks at kaste mig på cyklen og sigte mod den nærmeste skov!

    SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...