søndag den 29. september 2013

Flyverdragt test, og gode råd til jer der skal ud og købe en ny flyverdragt.

Jeg tror de fleste pædagoger har et eller andet med flyverdragte, ihvertfald dem der arbejder med børn til dagligt. Jeg syntes jeg har set alt for mange dårlige flyverdragte på mit arbejde, og jeg er personlig blevet meget bevidst om hvilken krav jeg stille til den dragt Filippa skal tilbringe de næste 6-7 måneders udeleg i.

Børn bruger mange timer i institution og mange af de timer tilbringes udenfor også om vinteren, det sætter store krav til tøjet. På legepladsen bliver der klatret i klatretårn, spillet fodbold, cyklet og løbet, derfor er det vigtig at der er god plads i flyvedragten og at den ikke er for tung.
Det Danske vejr byder på alt lige fra frost til sol, til regn, slud og sne og til det allerværste nemmelig tø og mudder, det sætter store krav til bla. flyverdragtens overflade, vandsøjletryk og til åndbarheden.

Måske har i allerede købt flyverdragten til de små poder, ellers er det ved at være på tide, har i ikke helt besluttet jer for hvilken model i vil købe i år, kan i måske bruge min erfaringer som hjælp til at finde den helt rigtige.

Her kommer mine bedste råd:
Pris er ikke afgørende for kvaliteten...
Den skal helst kunne klare et vandsøjletryk på over 5000 enheder, 8000- 10000 er rigtig fint.
Det er vigtig at den er syet i et åndbart materiale, hvis den har lufthuller i ryggen eller under ærmerne er godt.
Det er en fordel hvis overfladen er glat og vaskbart, så kan man nemmelig hænge flyvedragten i brusekabinen og overflade vaske den, og på den måde måske spare hver anden vask.
Stoffet skal være slidstærkt, ja det kan jo være svær at se, det ved jeg godt, men se efter om syningerne er lavet med en ordentlig tråd. Forstærkninger på udsatte steder er ikke nødvendigvis en fordel, jeg syntes ofte det ekstra stof gør flyvedragten tungere, stivere og mindre åndbar.
Lynlåsen skal være af en ordentlig kvalitet, jeg anbefaler YKK. Flere dyre flyverdragte har desvære for dårlige lynlåse.

Den skal være rummelig og passe dit barn, så det er godt hvis barnet kan prøve den inden i køber.
Børns motoriske udvikling er vigtig i børnehaven, flyverdragten må for alt i verden ikke forhindre dette.
Den må ikke være for snæver i kroppen, men elastik i taljen er fin.
Den må heller ikke være så snæver i benet, at barnet ikke selv kan få buksebenet ud over støvlen.
Den skal have stropper under foden, så barnet ikke får bare ben når der cykles, stropper af elastik er gode til de helt små, men holder sjældent en hel vinter i børnehaven.

Vigtig vigtig vigtig
Sikkerheden skal være i orden, der må ikke være snore i flyvedragten, og har den hætte skal denne nem kunne rives af.

Det var mine bedste råd, håber i kan bruge nogen af dem.

Jeg har fået mulighed for at teste en flyverdragt fra Legowear i år, og selv om jeg måtte bestikke med lidt fredags slik på en solrig søndag for at få modellen til at hoppe i dragten, er vi indtil videre rigtig glade for den.

Den lever nemmelig indtil videre op til alle mine krav, om det fortsætter skal jeg nok vende tilbage og skrive meget mere om.

Lidt om dragten: 
Blød flise i kraven, YKK lynlås, rummelig og med elastik i taljen, vandsøjletryk på 8000, åndbar og vaskbar overflade, velcro i benene så Filippa selv kan tage den udover støvlerne og fin farve og refleksser, ja ja det tæller for en lille primadonna på 4 år.....


7 kommentarer:

 1. Sidder lige med en kop kaffe inden jeg skal ud og købe flyverdragt til lillemanden - dit indlæg kunne ikke være kommet på et bedre tidspunkt! For sådan en første gangs mor som mig er det svært at vide hvad man skal gå efter mht flyverdragt. Så super dejligt at høre fra en der har så meget erfaring med forskellige flyverdragter! Tak! VH Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak dejlig at høre at du kunne bruge indlægget, jeg håber du finder en rigtig god flyverdragt

   Slet
 2. og så skal de gerne kunne lukke/lyne den selv - sæt evt en lykke i lynlåsen så de har noget at hive lynlåsen op med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt rigtig, det er nemmelig en super hjælp at der er noget at få fat på når der skal lynes :-)

   Slet
 3. Der røg sku lige 10 timers overarbejde til Leifi på kontoen ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi nej han slap denne gang for flyverdragten er en jeg har fået til test :-) men så er det jo heller ikke mere end rimelig at han betaler vinterstøvlerne ;-)

   Slet
 4. Dejligt indlæg, er helt enig i det du har skrevet, der er så meget man skal kigge efter når man skal ud og købe. Bare det var os der havde fået lov til at teste sådan en fin dragt.

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...