søndag den 24. januar 2016

Gode ententioner er ikke altid nok

Sidste forår lavede jeg om i bedene i køkkenhaven så jeg fik et stort snittebed hvor jeg kunne samle de fleste af mine sommerblomster, før det havde jeg bare lidt tilfældige sommerblomster mellem rækkerne i køkkenhaven.

I samme forbindelse fik jeg lavede nye undermapper på bloggen bla. en med overskriften Frø og så-lister, her fik jeg udførligt skrevet ned hvad jeg såede, hvornår det spirrede og om jeg forspirrede frøene ude eller inde, jo jo jeg var flittig...
Ja og så derefter ved jeg ikke lige hvad der gik galt ?? Intentionerne om at samle frø fra alle de forskellige sommer blomster gik ligesom ikke rigtig som planlagt. Jeg vil selvfølgelig gerne finde undskyldninger for min fiasko, men den der med at jeg lavede alt muligt andet, på det tidspunkt hvor frøene var klar lyder ligesom ikke så godt vel. Så lyder det lidt bedre at give skylden til den store regnmængde vi fik sidste år, mine frø rådnede simpelthen for mig inden jeg fik dem samlet.

Her gik jeg og troede at det var så nem at samle frø, jeg mener hvor svært kan det være at ryste et par frøkapsler ned i en kaffefilter, ja åbenbart meget svære end jeg regnede med. Men nu er jeg blevet den erfaring rigere, og det er jo altid en god ting at blive lidt klogere, så med fornyet energi planlægger jeg en ny sæson med masser af blomster og forhåbentlig lidt mere helt med frø indsamlingen.

Jeg har ikke tænkt så meget på mine frøkapsler den sidste stykke tid, indtil jeg for et par dage siden gik en en runde i haven med mit kameraet. Den dag var haven dækket af den fineste rimfrost, og de der slatne våde og halv rådne frøkapsler var pludselig forvandlet til små kunstværker dækket af de fineste krystaller, det er da et af naturens små mirakler.

13 kommentarer:

 1. Smukke billeder af rimfrostne frøkapsler - det har været så skønt med frost og sol og nu er vi allerede "videre i teksten". Kender godt det med de gode intentioner - ikke alt går som man har planer om, men PYT er et rigtigt godt ord at have i sit ordforråd...
  God søndag til dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja pyt det ord elsker jeg også, jeg bruger langtid på at lære Filippa som lige er startet i 0. klasse i år det ord, her er det bare lidt mindre overbevisende ;-))

   Slet
 2. Hej Jeannett.Det er nogle rigtigsmukke billede du har taget af frøkapslerne.Men nu tør det.Men så må vi finde andre motiver.
  Har også en bakke med frø som jeg samlede i efteråret............nu må jeg se om de stadig dur.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften til dig, mon ikke de duer. jeg skal igang med frø katalogerne så jeg kan få bestilt nye frø, jeg er slet ikke kommet igang endnu.

   Slet
 3. Uhm altså - hvor skønne skønne rimbilleder. Jeg er totalt trist over sneen nu er væk - det var så fint ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, ja sådan har jeg det også det er sååå trist. nu skal vi tilbage til regn og blæst, forkølelse og influenza, alting er meget frisker når det er frostklart. Men vildt at januar snart er gået, foråret venter lige om hjørnet.

   Slet
 4. Men sikke smukke billeder, du der har taget!

  SvarSlet
 5. Smukke er frøkapsler nu også i haven...og én vigtig ting livet i haven lærer os; vi når aldrig alt det vi havde planlagt, men ofte en masse andet som gav mening i øjeblikket. Du vil sikkert nu få blomster tittende frem steder du ikke havde forventet...og så må du til sommer se det som så overraskende gaver (som du måske der så får taget frø fra). Vi havemennesker er nu blevet så priviligerede, at havelivet er nydelse...ikke alene benhård overlevelse:0) Så nyd du din smukke have uden mindste skvat af dårlig samvittighed...nu har du bare givet planterne lidt medbestemmelse, og det er jeg sikker på de glædes over.
  Havehilsner fra Katinka

  SvarSlet
 6. Det er da med vilje- så alle de der kuldekimer frø de kan spire lige om lidt! Nå - glæder mig til at høre om du får samlet frø til efteråret- men endnu mere til at se hvad du laver i haven i den kommende sæson :-)

  SvarSlet
 7. Ved du hvad, dejligt at vi ikke er perfekte, men stadig har gnisten og lysten, det er det som det drejer sig om :-), kh Margit

  SvarSlet
 8. Wonderful Pictures...like your Blog very much....

  SvarSlet
 9. Hi, Really great effort. Everyone must read this article. Thanks for sharing.

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...