fredag den 15. januar 2016

Ingefærshot min morgen starter

Jeg har lavet mig en flaske Ingefærshot, det er jo januar...

Der er ikke så mange vitaminer at hente i køkkenhaven for tiden, så jeg tænker lidt i andre baner for at holde energien oppe.
Ingefær og citroner er en blanding der godt for immunforsvaret, masser af c-vitaminer, og Ingefæren der har en god evne til at bekæmpe inflammationer. Jeg tager en lille shot hver morgen, og håber på at klare mig igennem vinteren uden alt for meget sygdom.

Der findes flere opskrifter op nettet, de ligner mere eller mindre hinanden, den jeg følger lyder sådan her.
200 g ingefær vaskes grundig og skæres i tynde skiver, de koges i 45 min i 2 l vand. Når blanding er kølet af tilsættes 3 citroner skåret i skiver, samt en spsk. honning. Det hele skal trække et døgn, sies og hældes på flaske. Stil flaskerne på køl og de kan holde sig godt en måned.


7 kommentarer:

 1. Den shot er vidundelig godt du tilføjede honning i det tager det bitre.
  Jeg har god effekt da det tager ledsmerter....selv har jeg tilføjet gurkemejerod økologisk fabelagtig god...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den er super, jeg tror også jeg tilsætter gurkemajerod næste gang, jeg havde den bare ikke lige i skabet og så fine ting kan man altså ikke købe her ved den lokale ;-)

   Slet
 2. Rigtig god shot og sund :-)
  Grøn te med ingefær, citron og honning og så på køl som iste er også godt.
  Hilsner og en dejlig søndag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fedt i kommer med forslag, har du en opskrift på teen, altså laver du bare en kop eller flere liter af gangen.

   Slet
 3. Overvejer stærkt om ikke jeg skal begynde at snuppe et lille shot om morgenen - særligt nu, hvor jeg har det som var jeg i en osteklokke!! ;0)

  SvarSlet
 4. Jeg elsker sådan et morgen-spark. Jeg elsker smagen af ingefær og dens varmende effekt...føler man giver hvert et optræk til forkølelse en kæberyster! For et par år siden lagde jeg en opskrift på ingefærdrik på bloggen, og siden da har den ligget som et af bloggens mest læste indlæg i alle kolde måneder....der må være behov for den slags. Jeg tilsætter også friskpresset appelsinsaft til sidst...og nogle gange ekstra citron også - det smager også skønt.
  Varme hilsner fra Katinka

  SvarSlet
 5. Er helt enig, jeg startede i december og tager et lille glas morgen og aften,jeg tror også på virkningen og bare det at man gør noget godt for sig selv har jo en god virkning.

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...