fredag den 22. januar 2016

Rimfrost og haveplaner

Måske sidder i inde i varmen og snakker om armchair gardening mens i bestiller de første frø til haven, med en god kop kaffen i hånden foran brændeovnen, I would love it...
Sådan er det ikke her, vi har faktisk haft arbejdstøjet på, det varme af slagsen for vi har haft travlt i haven den sidste stykke tid. Vi eller måske skal jeg skrive Leif her, har haft travlt med at tynde ud i hegnet rundt om gården, der er blevet fældet en del træer, tyndet godt ud, og nogle steder er der lavet kig ud til marken. Vores træer er efterhånden ved at være ret store og selv om vi har tynder ud løbeende, er det blevet godt tæt og lige rigeligt nogle steder.

Vi har også haft travlt med at skridte af og måle op, for vi havde jo besøg af Keld Slot i efteråret, og der fik vi en masse gode ideer, det var blandt andet også hans ide at åbne op i hegnet nogle steder.

Det første vi griber i engang til foråret er at flytte alle buksbom og roser foran huset, også det store rosenbed ude i græsplænen. Roser er fine og stadig nogle af mine yndlings, men desvære er tiden hvor de gammeldags roser blomstre meget kort set i forhold til et staudebed, så nu bliver de alle skiftet ud med et stort staudebed hele vejen rundt foran huset.Alle roserne og buksbom hækken skal flyttet ned i min nye kommende rosenhave, her nede i bunden af haven. Her kan jeg så gå ned og nyde mine roser tæt på når de blomstre, og se dem mere på afstand når de er afblomstret.Det er planen at dele haven op med en bøgehæk her tværs over græsplænen, de to smukke gamle æbletræer ja de bliver altså fældet og erstattet af noget nyt og spændende, samt måske et par nye træer.

Haveplaner har vi mange af, der bliver nok at gribe i når de lidt lunere temperatuer vender tilbage og den der velkendte kriblen i fingrene kommer og jord under neglene bliver uundgåelig.


7 kommentarer:

 1. Kære Jeannett Hvor spændende at I er igang, det skal nok blive super med alt det nye der skal ske i haven. Jeg glæder mig til at følge det idet kommende haveår. God weekend. Knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, nu er der målt op og de sidste ting er blevet bestemt, så nu er det bare at tage fat nå der bliver lidt varmere

   Slet
 2. Hej Jeannett.Det bliver da spændende med den omlægning.........og ham Kjeld Slot kan bare sit kram.
  Har du set hans ideforlæg hos Margit?
  Dejligt at bruge vinteren til planlægning i haven.
  Rigtig god weekend Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det har jeg Keld var hos Margit og mig samme dag, vi bor ikke så langt fra hinanden, det er blevet rigtig fint.

   Slet
 3. Dejligt at have en masse haveplaner for året.
  Det lyder spændende.
  Glæder mig til at følge.
  Klem Lonni
  detgodelivbogen.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Mine have ideer og planer har det med at flyve vidt omkring, så det er rigtig dejligt at have taget en beslutning og fået det ned på papir. Så nu er der kun tilbage at gennemføre plane ude i haven.

   Slet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...