mandag den 24. oktober 2016

En hel ny vinkel, og en lille opfordring.

Det bliver nemt en vane altid at tage billeder fra de samme vinkler i haven, med samme afstand, og i de samme områder.
Hvis man nu fx prøver at stille sig et helt anden sted i haven end der hvor man plejer, når der skal indfanges billeder til bloggen, hvad sker der så.

Jeg har taget mange billeder af mine græs bede i år, de er nye i haven, og er temmelig iøjenfaldende. Sidste år var det vidst mere køkkenhaven, og mine snitte blomster jeg tog flest billeder af. Det bliver bare nemt kedeligt når det altid er det samme vi viser. Vi vil jo gerne vise det der præsenteres sig bedst i haven, eller som fortæller en god historie, men jeg tror helt ærlig vi har mange andre fine områder og detaljer i haven som vi overser eller bare vælger ikke at vise, måske fordi der ikke lige er noget der blomstrer lige der.

Så her kommer en opfordring, gør noget helt andet end i plejer, stil jeg med kameraet et sted i haven hvor i aldrig plejer at stå, knips nogle billeder fra en hel ny vinkel. Måske kan vi inspirerer hinanden med nogle af de områder i haven der volder lidt problemer, måske har i nogle fede løsninger i gerne vil dele, eller måske kunne i godt bruge lidt inspiration selv.

I må gerne skrive i kommentaren hvis i griber ideen, så kan vi finde hinanden.

 Vi har været ved at åbne op i de små skov områder der er i haven, for at åbne haven mere op ud mod naturen. På den ene side af en lille runde græsplæne som er i den ende af haven, er skovbunden ned mod husene dækket af Vedbend. På den anden side er der ingen bunddækkeplanter, og hvis vi ikke er over det indtages den del af haven hurtig af brændenælder, så lige nu går vi og overvejer en effektiv bunddække her. Vi har blandt andet overvejet en masse forårsløg som senere bliver afløst af bregner.
Erfaringer og andre forslag modtages gerne.

 Kig fra plænen og ind i den øverste del af skoven

 Kig ned fra haven op op på plænen

 Fra huset og op i skoven

 Fra huset op op igennem skoven og op på plænen.

 Fra plænen og ned til den nederste del af haven

 Fra plænen og ned mod huset

 Fra skoven og ned mod den nederste del af haven16 kommentarer:

 1. God idé at tage billeder fra andre vinkler, det har jeg gjort lidt i de sidste dage, fordi min efterårshave med de smukke gyldne farver tildrager sig opmærksomheden på helt andre måder end på andre tider af året. Men jeg vil gerne gøre forsøget igen de næste dage, dog ikke i morgen, da jeg skal andre steder hen og tage billeder.

  SvarSlet
 2. Super du har lyst til at være med. jeg så godt dine smukke billeder fra min telefon på arbejde i dag, jeg er bare ikke så god til at kommenterer fra telefon så det vil jeg gå ind og gøre nu ;-))

  SvarSlet
 3. Ja, vi har let for vane, at tage de samme billeder, der hvor tingene fungerer godt. Jeg prøver ind imellem, at tage billeder af det der ikke fungerer, men synes at det er svært. Jeg har meget ukrudt i haven og fortæller gerne om det, men tager sjældent billeder af hvor slemt det er :-)
  Noget helt andet, hvor et det en god ide at åbne op ud til naturen. Jeg har besøgt en have for en del år siden, hvor man slet ikke opdagede når man forlod haven og gik ind i skoven, en af de bedste haver jeg har besøgt, desværre er den ikke længere åben.
  Med hensyn til bunddække i skovområde, er jeg enig i at bregner er rigtig gode, men pas på for nogle af dem er svære at styre, når de får godt fat.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Bedstemorshave.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da ærgerlig at den have ikke er åben længere, den ville jeg ellers godt have set. Ja for jeg er enig i at det giver haven en anden karakter at der er åbnet op ud til naturen. Med hensyn til det med ukrudt, så har jeg heller ikke lyst til at vise det frem på bloggen, og det handler ikke om at jeg prøver at skjule det, man skal jo være godt naiv hvis man tror at en stor landbohave er total fri for ukrudt :-) Det handler mere om at jeg helst kun gemmer smukke billeder her på bloggen fordi jeg ikke gider bladre rundt i gamle billeder af ukrudt og andre øv ting. Min blog er mit fristed, her for jeg energi af at læse jeres og mine egne gamle indlæg, jeg bliver så glad når jeg ser lækre og smukke billeder, og ukrudt er altså ikke smuk. Jeg syntes bare det nogle gange går ud over helheds indtrukket i haven, og hvilke overordnet ideer vi har med haven når vi kun viser smukke blomster, det var derfor jeg skrev dette indlæg.

   Slet
 4. Som med så mange andre ting bliver det nok ret vanepræget at tage billeder, det vil jeg give dig ret i. Samtidig handler det vel også til dels om, hvad vores kamera er i stand til. Jeg har f.eks. investeret i en vidvinkellinse (brugt), og det giver mig bestemt nogle nye muligheder. Og så er der jo områder, som ikke er særligt fotogene og kræver en superfotograf for at blive til gode billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tillykke med din nye linse, det bliver spændende at se hvilket billeder du får taget. Jeg er sikke på du bliver den nye super fotograf ;-) så vis bare de mindre fotogene områder også.

   Slet
 5. Det er en god idé at tynde ud i skoven og skabe glidende overgang. Kunne man tænke sig et anemonetæppe under træerne om foråret?

  Vi har for nylig overtaget en ret stor ejendom med en masse bygninger og 1,5 hektar jord. Vi drømmer om (og arbejder så småt på) at skabe en fantastisk have på stedet, og jeg vil virkelig gerne vise vores ideer og fortælle om dem på bloggen, men jeg går hele tiden i stå fordi der kommer sådan nogle kedelige før-billeder ud af det. Men nu har du givet mig et skub, og jeg vil meget snart lave første haveplan-indlæg som skal handle om den frugthave jeg går og arbejder med :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror ikke jeg kunne forestille min noget bedre end et tæt tæppe af anemoner, det kunne være så smukt. Jeg har forestillet mig naturlige skovbunds løg som fx anemoner, erantis, liljekonvaller, ramsløg, og ligende, ikke noget med tulipaner og forædlet narcisser.
   Jeg glæder mig meget til at se før billeder, det er jo lige præsis det jeg efterlyser, hvad er egentlig jeres plan med haven og hvorfor. Ind til videre har jeg nyt billederne af jeres smukke nye køkken, god stil i har.

   Slet
  2. Tak :-) Vi er også glade for det køkken!

   Nu har jeg lavet et indlæg om min frugthave, og jeg har linket til dig. Håber det er i orden ...?

   Kh Nana

   Slet
 6. God ide - jeg tager opfordringen op! Selvom min have er lille (i forhold til din) og gennemfotograferet så har du ret i at der er yndlingsvinkler og knap så "yndlings" vinkler. Min forhave er sjældent med på bloggen selvom jeg faktisk er glad for som den er blevet - det er bare så svært at vise dens charme og især på denne årstid.
  Jeg misunder jer som har den vilde natur uden for haven - derfor er jeg også begejstret over dine billeder hvor I åbner op ud mod naturen. Det må være dejligt med skov og marker - det er ulig smukkere end tagflader som jeg har i rigelige mængder til alle fire sider;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil da virkelig gerne se din forhave :-) Jeg er virkelig også glad for naturen rundt om gården, men man skal bestemt ikke være ukrudt forskrækket når man har en stor have sådan er det bare. Jeg kan nogle gange blive lidt misundelig over den orden der ofte er i små haver, og nogle af de smukkeste haver jeg har set er altså virkelig små haver.

   Slet
 7. Meget smukt og gode vinkler :-)
  Den idé vil jeg også benytte mig af.
  I bor så smukt, det må I nyde, især her i de smukke efterårsfarver :-)
  Aften hilsner.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak vi nyder også efteråret og alle de smukke farver, jeg glæder mig til at se billeder.

   Slet
 8. Hej Jeannett

  Det kan du bestemt have ret i, jeg går jo ofte tæt på motivet, kan godt lide detaljen. Måske man skulle brede det hele lidt mere ud? Bare engang imellem;)

  En dejlig aften herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja altså jeg har jo i virkeligheden skrevet det her indlæg fordi jeg er misundelig på din macro linse ;-)) nej spøg til side, du tager virkelig smukke billeder, jeg syntes bare når linsen altid kun fanger alle de smukke blomster eller opstillinger, så mister vi nogle overblikket over haven, og dermed også tankerne bag haven, hvorfor vi har plantet som vi har, samt andre overvejelser.

   Slet
 9. Min have er ret foto-dokumenteret og jeg synes ikke at jeg har mange nye vinkler, men alligevel vil jeg i kommende uge ud og se nærmere på det, da et par fridage kunne give foto-tid i dagslys.
  Din have blev kun endnu mere interessant af at du vendte cameraet den anden vej :)

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...