mandag den 3. april 2017

Forår på terrassen, og der er forskel på når mænd og kvinder dimser i haven.

Det var jo fantastisk vejr i weekenden, lige noget der gør en have tosset som mig glad helt ind i sjælen. Det meste af weekenden blev da også tilbragt i haven, og selv om vi nåede en masse, ja så er to-do listen stadig lang, det er vel en del af forårs glæden.

Når jeg trængte til at få ryggen strukket ud mellem luge arbejdet, så fik jeg dimset lidt på terrassen ( det er jo også vigtig at pleje dimse genet)
Nu ser de fint og indbydende ud på terrassen, og de første mange kopper kaffe er da også allerede blevet drukket herude.


Det er lidt for koldt at spise herude endnu, så jeg kan godt berede mig med blomster og dims uden Leif råber op, og skulle det blive for meget så er det nemt lige at løfte den store kurv væk fra bordet hvis vi skal bruge pladsen.


Men Leif har selv alt for travlt med at mande dimse rundt om i haven, så han kommenterer nok ikke på at det er for tøset. Og det er altså noget helt andet og mere alvorligt når han går igang, det er noget med mange bøgetræer, akser, cirkler og trekanter og bøgepur. Så skal der graves rigtig mange huller, og man skal se sig godt for når man går rundt i haven for der er snore og pæle på kryds og tværs af hele haven, og han hygger sig. (selv om han selvfølgelig gør det hele kun for min skyld ;-)) 


Og mens jeg sidder herude og nyder kaffen, udsigten ud over haven og forårs stemningen, ja så er det lige før jeg kan glemme for et øjeblik at indersiden af terrassen er ramt af en irreterende skimmelsvamp, der laver virkelig grimme sorte prikker over det hele.
Så på to-do listen står også bekæmpelse af skimmelsvamp i år og en ny gang maling af terrassen, det bliver både udvendig og indvendig i år, vi har nemlig bestemt at male træværket på terrassen udvendig sort så det bliver en gennemgående farve i haven.

Lige her ved havebordet med udsigt over terrassen er mit yndlings spot, og hvis det er for koldt til at sidde herude ved bordet, så rykker jeg bare et par meter tilbage ind i stuen, og kigger ud gennem havedøren i stedet for.

Have sæsonen er i gang og jeg elsker det....

14 kommentarer:

 1. Hei. Så fint du har pyntet på terrassen deres. Da er det mye koseligere å være der. Svampen er det heldigvis noe å gjøre med. Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak og i lige måde, ja svampene kan bekæmpes, det koster bare lidt ekstra (og lidt kedeligt) arbejde. :-)

   Slet
 2. Kære dimse dimsedut, jeg kan lige se dig dimse rundt med dine dimsedutter, for skal dutten være der eller her og hvad med dimsen så, passer både dimsen og dutten sammen, så bliver det rigtigt dimset på en dutten agtig måde. Jeg elsker både dimse og dutter og bliver faktisk ret duttenagtig på en ret dimset måde, kærlig dimset hilsen fra en duttenagtig medløber 😬😘

  SvarSlet
  Svar
  1. ha ha du er så dimse dutte sjov, jeg kan virkelig også godt se dig dimse dutte rund hjemme hos jer. Jeg glæder mig til weekenden så skal der rigtig dimses og duttes her igen jubii

   Slet
 3. At dimse og skabe stilleben er noget af det dejligste, både at lave og nyde efterfølgende. Det giver smil på læben. Hvor er det blevet forårsfint og dejligt på terrassen. Forstår godt at det er dit yndlingssted.
  Spændende hvad alle snorene og gravearbejdet fører til :-)

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg er også lidt spændt på snorene, håber det bliver godt. Dig og Margit i er jo virkelig også de sande dimse dut mestrer, jeg syntes bestemt også det er sjovt, og kan helt glemme tiden når først jeg kommer rigtig igang, det er så hyggeligt.

   Slet
 4. Uh, jeg er bare ikke god til at dimse. Jeg beundrer de stilleben jeg ser rundt omkring på bloggene...når jeg en sjælden gang forsøger mig med det, ligner det noget der hverken er det ene eller det andet.

  Jeg har f.eks. fået et fint zink-vaskebrædt...men det står bare i et hjørne i udestuen...

  Så går det noget bedre med at få noget af mit mosaik integreret i haven (=hængt op på plankeværket) :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er bestemt heller ikke nogen mester, men jeg syntes det er hyggeligt og så må det blive så godt som det nu kan. Det er bare frem med vaskebrædtet og så nogle krukker og lidt dims, prøv at se mit indlæg om B-Green de er inspirerende syntes jeg.

   Slet
 5. Du dimser igennem, må man sige. Mandens kan man nu heller ikke undvære.

  SvarSlet
  Svar
  1. nej dem kan vi ikke undvære, jeg ved ikke hvad jeg skulle gøre uden ham :-)

   Slet
 6. oj... gad da godt lige komme til en kaffenørd aftale med dig på terrassen :-) i påsken ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja men det syntes jeg ville være en god ide, det kræver bare lige du tager et par opskrifter med på de der lækre greenies du poster ;-)

   Slet
 7. Uhm hvor ser det fint og indbydende ud - kan godt forstå det er dit yndlings spot ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mage tak ja her er læ og god udsigt over haven, så er det tæt på både hus og haven, så her er vi meget

   Slet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...