torsdag den 6. april 2017

En inspirerende dag på gartneriet

 I går var jeg sammen med en håndfuld andre blogger og journalister til inspirations dag hos gartneriet Pedersen, dagen var arrangeret af konsulentvirksomheden hillebro.com. og bag arrangementet stod også min absolutte yndlings krukke og (alt muligt andet skønne vintage ting) forhandler B-Green 


 Det var en super inspirerende dag, det var virkelig hyggeligt at mødes med, og ikke mindst få sat ansigter på nogle af de andre blog, og instagram damer jeg efterhånden føler jeg kender ganske godt, gennem deres billeder og ord på de forskellige medier.

 Dagen startede med en præsentation af gartneriets forårsblomster, her blev der også præsenteret spændende nyheder. Jeg er fx ret vild med en ny grøntsags linje gartneriet har startet og kalder Pretty Tasty. Der er så mange sorter og arter der udover deres gode egenskaber i madlavningen også er smukke at se på i krukker og i havens prydbede. Nogle af de grøntsager er valgt ud i denne serie lige til at købe hjem og plante i krukken på terrassen, fx Bladbeder, Rød-Grønkål, Palmekål, og bønner. Det er også nogle af de grøntsager som ofte giver succes i køkkenhaven, og som egner sig godt i en krukke på en altan. Selv om jeg har en stor køkken haven, og der har grøntsager på rækken er jeg ret vild med ideen om at plante smukke grøntsager i staudebedene, det kunne jeg sagtens fine på at gøre selv.

 Vi fik også en guidet rundtur i de mange smukke drivhuse, det er virkelig noget der kan få et blomster hjerte til at banke, når man ser de lange rækker af små planter, sikke et livsbekræftende arbejdsplads.


 Efter runturen var det tid til frokost, forplejningen stod Landmad i Skanderborg for, og det kan varmt anbefales.

 Meget fint bordækning, gamle fyldningsdøre på bukke dækket op med fint poselæn og krydderurter i skønne potter. Se lige de fine løg i potter som også er en del af Pedersens sortiment, jeg syntes virkelig de er skønne, og så er de lette at lave selv. Bare plant nogle økologiske løg i små potter, vand dem, stil dem lyst, og vent et par uger til de springer ud.

 Efter frokosten var det B-Green der tog over, og her var der virkelig inspiration at hente. Jeg tror det er meget svært ikke at blive inspireret i det skønne rum de havde fået skabt der i et hjørne af en af drivhusene.

Først var der en præsentation af B-Green's produkter, det var spændende at høre historien om krukkernes vej fra Vietnam og til Danmark, og hvor mange gange de har krukkerne i hænderne inden de er klar til at sende videre til Danmark.

 Jeg tror ikke jeg er den eneste der er vild med de mange vintage ting firmaet også sælger, nogle få ting sammen med et par krukker, og så er der hurtig skabe et stemningsfuldt hjørne. Det specielle ved denne serie er, at alle produkterne er ægte gamle. Alle metal- og trækasserne har været brugt i produktionen, de er ikke nyskabte.


Derefter fik vi selv lov til at lege, vi fik en smuk vintage zink beholder som vi frit måtte tilplante efter eget valg, og ud fra de planter vi var blevet præsenteret for. Pludselig summede rummet af plante glæde, og det var ret så sjovt at se hvordan vi hver især valgte at tilplante vores beholder forskelligt.


 Min beholder blev tilplantet med  bl.a. Trifolium i forskellige farver, lidt Fjeldarve, nogle af de nye skønne Narcissus bulbocodium ´Spoirot´ nogle lilla Hornvioler, en skøn lille kobjælde, og selvfølgelig en af de fine løg i potte.


 Her er hele holdet samlet med hver vores små mobile haver, kan i ane stoltheden, tak til alle for en skøn og inspirerende dag. Jeg har fået mange nye ideer til mine krukker, det får i mere at se til sener.


8 kommentarer:

 1. Kære Jeanett Hvor ser det ud til at have været en vidunderlig dag. Bare det at svælge sig blandt alle de planter og skønt selskab. Tak for sidst, det var hyggeligt at møde dig til Tante Grøns reception. Knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, ja det var en hyggelig dag på planteskolen, smukke rammer og en skøn bog.

   Slet
 2. Hei. For en vidunderlig dag du har hatt. Kan godt tenke meg at du har fått masse ideer. Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja tak, jeg fik så mange fine ideer, kunne godt ønsk mig lidt bedre påskevejr til at føre nogle af ideerne ud i livet.

   Slet
 3. Sikke skønne ting I har fået ud af det, jeg kan tænke mig at det gik muntert til. Jeg er vild med den lille Narcissus bulbocodium.... jeg plantede et par små pottefulde af dem... bare de gule altså.... sidste år.... men jeg er ikke sikker på at de kommer igen i år. Sagde de noget om, om de er hårdføre herhjemme?

  SvarSlet
  Svar
  1. ja den er så skøn den lille fine Narcissus, jeg ved faktisk ikke om de er vinterhårdføre herhjemme, den er jo temmelig ny, jeg håber det.

   Slet
 4. Lyder som en rigtig hyggelig dag - altid rart at mødes med andre, der deler samme passion som en selv :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. ja det er så hyggeligt når alle har samme passion, og vi alle har lyst til at tale om det samme, snakke flyder meget hurtig.

   Slet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...