mandag den 10. april 2017

En lille bid af Rusland i haven - Russisk skilla

Lige nu blomstrer de smukke Russisk Skilla ´Scilla sibirica´ De har den fineste blå farve, og lyser virkelig op her ved hegnet, for foden af de gamle kaprifolie.

De starterderes blomstring her hos os sidst i marts, og blomstrer en god måneds tid, de foretrækker let skygge, og hvis de ikke forstyres eller har for meget konkurrence fra andre planter breder de sig flittigt ved bl.a. selvsåning.

Hvis man søger på Skilla vil man opdage at findes virkelig mange forskellige arter, flere forskellig farver og med forskellige blomstrings tidspunkter, nogle blomstrer endda først til efteråret. Som navnet også antyder stammer de her fra Rusland, hvor de vokser i åbne skove sammen med fx gule anemoner og hasselurt.
Min mands bror bor i Rusland, måske vi skulle planlægge en forårstur derover engang, jeg tror det er et smukt syn at se sådan en forårs skovbund dækket i blå farver.
Uanset så syntes vi det er lidt hyggeligt at have en lille bid af Rusland herhjemme i haven.


De er så fine, men også meget sprøde og skrøbelige i deres stængler, jeg har fået overbragt mange små knækkede buketter fra æblepigen gennem tiden, med de kærligste hilsner til mor. 
Nu bliver hun snart 8 år, men heldigvis plukker hun stadig buketter til sin mor. Finmotorikken er der heldigvis også kommet mere styr på, så ofte har jeg nu en lille samling af små forårs skønheder på spisebordet, som et lille glimt af hverdagens lykke. 


4 kommentarer:

 1. Hei. Jeg har også scilla i hagen. Den har en nydelig blåfarge. Koselig med de små som kommer med blomster. Når barnebarna er på besøk kommer de inn med små blomster. Ønsker deg en fin dag.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlet
 2. Jeg har også små klumper af scilla i haven - og enkelte selvsåede rundt omkring - og kan se at klumpen voksser for hvert år, hvilket er helt fint med mig :)

  SvarSlet
 3. Skøn læsning og det er altid dejligt, når man kan knytte historier eller personer til sine planter. Smukke billeder. Hygge hefra med ønsket om en god Påske.

  SvarSlet
 4. Hvor er de smukke, dejlige forårs be byder.
  Hyggeligt med buketter fra datteren.

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...