mandag den 2. september 2013

Fødselsdagsgaven der forsvandt

I lørdags blev Filippa 4 år, en rigtig god anledning til at se familien og indvie terrassen. Selv om terrassen ikke er helt færdig endnu, så fik vi alligevel gjort det lidt hyggelig og fødselsdags agtigt med vimpler fra tiger og lidt balloner.  
Vi havde valgt at inviterer familien, ca. 20 personer til brunch, syntes det fungerer så godt til en børne fødselsdag. Det hele foregår lige i det tidsrum hvor alle er mest friske, ingen overtrætte børn som kommer alt for sent i seng, og derfor ikke kan hænge sammen dagen efter.

Selv om jeg havde planlagt meget i forvejen, og havde de bedste intentioner om at skabe en uforglemmelig dag for prinsessen, så blev Leif og jeg udfordret til det sidste, alt hvad der kunne gå galt gik galt, eller sådan føltes det ihvertfald.

Filippa havde ønsket sig en prinsesse kage, og jeg syntes det kunne være sjovt at prøve at lave en, så jeg havde investeret i sådan et færdig kit med bageform, og en halv Barbi til at sætte på toppen. Til bunden altså til selve kagen valgte jeg at bruge opskriften på vanille cupcakes fra Julias cupcake bog, bare dobbelt potion. Opskriften fungerede rigtig fint, når bare man husker at beregne, det tager to timer at bage kagen, og mindst lige så lang tid om at køle den ned. 
Det overraskede mig, så da kagen var bagt satte jeg den til afkøling ude på havebordet, for at fremskønne afkølingen, og ja... jeg havde lavet aftale med manden om at hunden var forsvarlig lukket inde ;-) men efter en time ja så havde vi jo glemt alt om det, og skulle lige finde ekstra stole fra stalden og tjaa så slap hunden ud... bum bum kagen blev spist... 
Kl. 22 startede jeg forfra med at bage ny kage, og stod op kl 5.30 for at pynte prinsessen, denne gang havde kagen afkølet i køkkenet uden hund i næreden...

Ja så var der jo lige det med kæledyret som jo var højeste højeste højeste ønske, og mini Hamsteren som jeg havde købt 3 dage forinden, og som hun næsten havde opgivet at få, fordi en stor ruhåret jagthund og en lille hamster eller kanin er en dårlig kombi. Men helt ærlig hvordan forklarer man lige en 4 årig, at den søde familiehund som hun jo elsker over alt på jorden, kan forvandle sig til et monster og spise hendes lille kanin hvis den fik muligheden for det. 

Vi valgte dog alligevel at købe en mini hamster, da sådan en kan være i stuen og da hunden ikke kommer i stuen, syntes vi det var en ok løsning. Onsdag købte jeg så en lille sød hamster, passede og plejede den så den var klar til lørdag morgen. Den fik sit eget lille rum i stalden, afsikret så hunden ikke kunne komme i nærheden. Den fik sit eget lille bur, her hyggede den sig med at løbe mange turer i hamster hjulet og klatret rundt på buret, og hvad jeg ikke vidste øve sig i at blive flad som en pandekage, og klemme sig ud gennem tremmerne...
Så lørdag morgen da vi ville hente den, var den væk, og temmelig umulig at finde igen, i et rum med mange sprækker og store brændestabler. 

Tja så måtte vi jo tænke kreativ, og heldigvis har Plantorama åben til 18 om lørdagen, så fødselsdagsgaven bestod i den store overraskelse ¨du må godt få et kæledyr¨og når alle gæsterne er taget hjem så kører vi i Plantorama, og så må du helt selv vælge hvilken hamster og nyt bur du gerne vil have.... 

Tillykke med fødselsdagen skat, måske om 10 år du ikke huske din 4 års fødselsdag, men det gør din far og mor....34 kommentarer:

 1. Skønne billeder :-) Især efter at man har læst den indledende historie :-)

  SvarSlet
 2. Hold da fast I har været en del igennem i inden i for længst kunne fejre jeres lille prinsesse, men ser ud til atI fik en dejlig dag til trods for de små bump undervejs.
  Bliver altid så blød om hjertet, når jeg ser billeder af din datter, hun er simpelthen så sød.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Helena, det var virkelig sødt sagt, og vi fik en rigtig skøn dag

   Slet
 3. Ej, hvor har i været uheldige. Men så længe hun har haft en god dag er det jo ligemeget ;)
  Det kan være jeg revurderer eftermidddagskaffen til Lilys fødselsdag, og laver brunch i stedet. Sæ længe der stadig kan være kage :D

  SvarSlet
  Svar
  1. ja hun havde heldigvis en super dag, jeg kan rigtig godt anbefale brunch og der skal være kage til en brunch ;-)

   Slet
 4. Fantastisk historie- og hvor ser den kage lækker ud! Har I mon fundet hamster nr 1 ?

  SvarSlet
 5. Herligt med en happyending! Og tillykke med jeres skønne datter!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, ja selve dagen gik super og en hamster til slut, det kan vi vidst godt kalde en happyending, og vi var trætte

   Slet
 6. Hold da op! nu gik det hele jo op i en højere enhed, men jeg kan godt se at der var lidt udfordringer. Din kager er virkelig blevet flot! Tillykke med hende - min Carla er født samme dag - hun blev to år i lørdags.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Filippa syntes også den var fin og så er det jo som det skal være. Jeg ville godt have haft lidt mere tid, så efter min mening så blev den ikke så fin :-)
   Der er vidst rigtig mange børn der fylder år den. 31. kan jeg høre, tillykke til Carla

   Slet
 7. Tack för dagens skratt! Jag förstår gott att det inte var kul just då, men jag gissar att ni kommer att skratta åt minnena av den här dagen i efterhand. Ni ser ut att ha fått till en fin dag för födelsedagsbarnet ändå!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er jo lidt sjovt at det altid de dage som ikke gik som forventet vi huske, vi kommer helt sikker til at huske denne fødselsdag :-)

   Slet
 8. Fantastisk fortælling - tragikomisk til det sidste :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak ja det bliver en dag vi husker på godt og undt

   Slet
 9. Det ser simpelthen så hyggeligt ud (:Er selv lige begyndt at blogge og skal da helt sikkert følge med på din side.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak og velkommen til, jeg må da lige ind og kigge i dit univers en dag

   Slet
 10. undskyld... men jeg kunne altså ikke lade være at trække på smilebåndet... Mens fordi jeg tror at det også kunne være sket for os.. ;o)

  Det fik mig til at tænke på en fødselsdag jeg havde som barn.. Vi fik serveret 1 1/2 lagkage, for min lillebror havde smækket foden op i den ene kage(da han satte sig ved computeren) (de var blevet sat ind i det kølige rum, fordi der ikke var plads i køleskabet)

  Men sikke fin kagen blev.. og flot festlig op-pyntning. Vi skal holde fødselsdag på søndag, og der skal vi også have brunch.. :o) og kage.. ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. en halv kage :-) ja sådan kan det jo også gå, her var der også en halv kage tilbage, men her var det jo hunden der havde spist og den vil jeg helst ikke dele mad med :-)

   Slet
 11. Aiii... For pokker da altså :) Sikke noget - godt det hele alligevel endte godt og at hun havde en skøn fødselsdag... Kunne den virkelig klemme sig igennem tremmerne??? Pelle har nemlig også et hamster - og sådan et bur på billedet (bare ikke helt så lyserødt)...
  Gisp!

  Og endnu engang tillykke med hende!

  SvarSlet
 12. og WOW - hvor er den flot, din Barbiekage!!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja den klemte sig ud og jeg tror det var lige ved lågen for de var et eksta stor sprække.
   Det bur du ser på billedet er et nyt bur, jeg tror ikke de kan komme ud den. Den vi havde først var et firkantet bur, men sådan en plastik væg på toppen hvor hamstren kunne læbe rundt, den bruger vi ikke mere :-)

   Slet
 13. Shit en imponerende kage!! Stort tillykke med hende - er sikker på du har fået en stor stjerne :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak hun var meget glad for kagen og ville have et billed af hamstren og kagen med i børnehave om mandagen, så tror hun var lidt stoldt

   Slet
 14. Hold nu op..
  Hvor uheldig har man lige lov at være..
  Sikke dog en flot flot kage du fik lavet.

  -Anette
  Anettesuniversdk.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja øv men sådan er det åbenbart nogen gange, dagen endte heldigvis godt

   Slet
 15. Sikke en dag! Ha ha.. Men I må da siges at være problemknusere ;)
  Jeg synes, at terrassen er så flot og virkelig hyggelig, når den sådan er pyntet op :)
  Kh. Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og vi fik lidt erfaring i at tænke hurtig og nye ideer, så det var måske meget godt :-)
   Vi er vildt glade for teressen, den er jo ikke færdig endnu, men altså det bliver godt

   Slet
 16. Stort tillykke med Fillippa... Er sikker på hun ikke opdagede hvor kaotisk det hele blev, men kan levende sætte mig ind i jeres stress... :) Dejligt at I havde en go dag allgievel :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg er helt overbevidst om at hun ikke opdagede noget, og hun havde en super dag

   Slet
 17. Hvor ser det hele bare godt ud... Tillykke med tøsen :0)

  SvarSlet
 18. Sikke en masse forhindringer. Og en vildt FLOT kage!!

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...