tirsdag den 16. august 2016

Køkkenhaven i august

I år er der absolut ingen orden, system eller planlagt sædskifte i køkken. Der er bare en ordentlig gang frodig uorden, på den der helt særlige skønne måde som kun en køkken have kan præsterer her i august måned.
Til efteråret bliver det hele ryddet, og til foråret begynder vi at anlægge en potager have, med små rum til urter og blomster og hække til at give det hele kant. Jeg glæder mig som et barn til juleaften, det bliver så godt, og jeg vil bruge hele vinteren på at tegne skitser, så vi har en gennemtænkt og brugbar plan at arbejde efter til foråret.

Men jeg elsker den frodighed og vildskab man kan lave i en køkkenhave, og sådan skal haven også være fremover, det skal der ikke ændres på, der skal bare være lidt mere orden i vildskabet.


Vi har Squash til hele byen (lige rigeligt) og fyrtræer til marken til klippegrønt om nogle år, og i kassen er der små Boksbum stiklinge til nye stier her i køkkenhaven.


 Porre fra sidste år i blomst Frilands tomater, de har ikke givet særlig meget i år, men vi prøver nok igen til næste år.

Der er til gengæld godt gang i planterne i drivhuset, her er det Indigo rose en af de nye sorter vi prøver af i år.
4 kommentarer:

 1. Køkkenhaven er dejlig frodig og vild. Det bliver spændende med potageren - det bliver spændende at følge:)

  SvarSlet
 2. Hvor er det en skøn køkkenhave - og sikke mange blomster du har rundt omkring - smukt:-)
  Jeg kan godt forstå du glæder dig til at bruge vinteren på at tegne - det er hyggeligt at pusle med og man kan ikke vente med at få virkeliggjort sine streger og hvis de så lever op til forventningerne eller endnu bedre overgår ens forventninger så er det bare skønt :-)
  Masser af solskinshilsner fra nordjylland

  SvarSlet
 3. Jeg melder mig straks i koret af tilhængere for en Potager, vilde, frodige køkkenhaver er cool, men med en smule rammestyring, kan der opnåes en endnu smukkere og harmonisk symbiose. Menneske og natur. God tegnelyst, og kig lige lidt til Villandry :-) I har jo størrelsen til de store armbevægelser.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...