fredag den 5. august 2016

Egeskov 2. del

Her kommer 2. del af mine billeder fra Egeskovslot, der er ingen billeder fra urtehaven denne gang, men her kommer billeder fra de 16 andre have rum.
Der kommer en del billeder så jeg sparer lidt på ordene, ellers bliver indlægget vidst lidt tungt at komme igennem.

Udover de skønne haverum, og de lange kig op gennem de gamle aller, er der mange forklippet træer og buske, det er virkelig magisk at gå fra det ene have rum til det næste. Med det smukke slot i baggrunden er det nem at forsvinde ind i en drømme verden, og forestille sig hvordan hemmelige stevnemøder har fundet sted i skjul bag de høje hække.

Duft haven, den ser ikke ud af meget men hvis bare man kunne dufte billeder...


Rosenhaven, jeg er ikke så meget til roser der står alene uden selskabs planter kun omgivet af boksbum hække, men 100 forskellige roser samlet på et sted er jo alligevel lige værd at kigge nærmere på.


Staude haven


Det haverum jeg blev mest imponeret over, udover urtehaven selvfølgelig var nok Livets have med Piet Heins solur i midten.
På turen rundt i haven bevæger man sig igennem de fire årstider, livets gang og de fem sanser. Årstiderne illustreres ved hjælp af farver, hvert rum har skiftende farve tema, for at stimulerer sanserne er der vand i hvert rum som også symboliserer tid, og det midterste haverum har udover soluret opstillet instrumenter, høresansen.

6 kommentarer:

 1. Hej Jeannett.
  Utrolig flotte billeder du har taget.
  Det ser ud til at være en imponerende have ved Egeskov slot.
  Har aldrig været der.

  Håber du har det godt.
  Jeg glæder mig til at vores forening skal på den heldagstur den 14 august til 4 meget forskellige haver.

  Er du kommet videre med dit store haveprojekt??

  Hilsen Bente.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig fint, du skal besøge stedet en dag det kan anbefales, jo tak det går rigtig fint, sommeferien er ved at være slut, og hvis hverdagen ikke rammer for hårdt så kommer jeg med den 14.

   Slet
 2. Tusinde tak for alle de vidunderligt billeder.

  Jeg kan se at der er sket positivt meget med haven, i den positive retning, side mit sidste besøg for efterhånden mange år siden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var midt første besøg så det kan jeg ikke rigtig svare på, men det er virkelig fint nu så jeg kan anbefale et besøg, det er såå fint nu.

   Slet
 3. Hvor er det bare nogle flotte billeder, sikken staudehave og fine alleer. Jeg skal selv til Egeskov om 14 dage, og dine indlæg har virkelig givet mig grund til at glæde mig ekstra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan virkelig glæde dig, jeg fulgte planen rundt det fungerede fint. Rigtig god tur.

   Slet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...