søndag den 7. august 2016

Havens forvandling gennem det sidste halve år

Jeg har vidst en del billeder hen over sommeren fra skønne haver som jeg har besøgt i år, både private og offentlige, og jeg må sige, de har alle været temmelig inspirerende på hver deres måde. Jeg kan virkelig godt anbefale at tage på have besøg en gang imellem, det er meget inspirerende.

Men nu syntes jeg det er på tide at vise lidt fra min egen have, og den forvandling der er sket i haven over det sidste halve år. 

Lige før jul sidste år havde vi et havebesøg af Kjeld Slot, han gav os en masse nye ideer til havens design, og forslag til hvordan vi kunne omrokerer, og ændre på den eksisterende beplantning. Jeg ville gerne have en masse græsser, og nogle mere robuste planter ind i haven, så vi aftalte at han skulle lave nogle plante skitser over nye græs/staude bede rundt om og foran huset. De der græsser er en helt ny verden for mig, men jeg er vild med dem, og jeg er slet ikke færdig med at plante.


Først kommer lige lidt billeder taget i haven sidste år
Vi havde gammeldags roser rundt om huset, og det var egentlig meget fint i juni-juli måned, men resten af året var de virkelig kedelige at se på.

Resten af haven var temmelig kedelig.


I vinters fjernede vi de gamle frugttræer i haven, og flyttede roserne og Buksbom hækken op i køkkenhaven.Så kom planterne

I marts blev der plantet


i april blev der lavet nye bede til de gamle roser, og der blev flyttet stauder


Det så bare kedeligt ud i laaaang tid... Vi havde også nattefrost og måtte dække alle bedene i en måned


Men lige pludselig eksploderede det, og sådan her ser det ud lige nu her i starten af august.
Det er stadig kun et halv år gammel, og slet ikke i fuld højde endnu, men vi elsker det, og vi er ikke i tvivl, det bliver helt fantastisk næste år. De fleste af vores Hjortetrøst, og alle Purpursolhat Echinacea Green Jewel kom desværre ikke, så dem får vi nye af her til efteråret. Det har desværre efterladt nogle store huller i bedene, men det retter sig jo til næste år så pyt.

Udsigten inde fra spisestuen ud gennem havedøren

Det lange kig som fortsætter op igennem køkkenhaven, der har vi plantet Buksbom hækken på hver side af have gangen,  og den ser heldigvis ud til at klare flytningen.


Kjeld foreslog at lave en bred åbning i hækken ud til gården, vi kan godt se det er en fin læsning, men vi har ikke helt lyst til det da hækken giver en god læ fra den åbne gårdsplads, så vi leger lige med andre muligheder. 


Staude og rosenbedene i bunden af haven, vi er ikke helt færdig her nede endnu. Lige nu er vi igang med at lave pergulaer mellem staudebedene, vi mangler også en sidde/bål plads nede ved trampolinen.Der er blevet plantet en bøgehæk som deler haven op, på den ene side tæt på huser er alle græs bedene, og på den anden side er rosen haven. Nu er roserne plantet mellem stauder, og der er altid noget at se på i bedene også når roserne ikke blomstrer. Jeg kunne dog ikke dy mig for at plante lidt græsser her mellem stauderne og roserne også, man kan finde en græs der passer ind næsten alle steder er jeg kommet frem til.  28 kommentarer:

 1. Hold da op hvor er der sket meget og hvor er det bare blevet flot!!! Det er helt vildt så hurtigt det gror op selvom man synes det ser bart og kedeligt ud når det lige er plantet.

  Knus Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja lige pludselig gik det stærkt, vi syntes virkelig det var kedeligt de første tre måneder.

   Slet
 2. Hvor ser det godt ud, utroligt det er sket indenfor 1 år. Dine staudebede ser utrolig smukke ud. Tak for inspiration!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, jeg ville så gerne have haft tid til at besøge dig sidste weekend, jeg havde desværre ikke tid.

   Slet
 3. Hold nu op for et arbejde og hvor er det blevet flot. Og vil blive flottere og flottere år for år. Det hele ser meget harmonisk ud. Flot arbejde! :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, men det er jo egentlig Kjeld der fortjener alt rosen, vi har bare plantet ;-) og ja jeg tænker også det bliver flottere år for år

   Slet
 4. Det ser ud til at blive helt fantastisk. Det er allerede flotte billeder, du viser nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, vi glæder os virkelig også til at se hvordan det har udviklet sig til næste år.

   Slet
 5. Hvor er det blevet smukt. Hullerne i bedet ser jeg ikke. Det er imponerende godt gået og glæder mig til at følge din smukke have med så mange stauder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, dejligt du har lyst til at følge med.

   Slet
 6. Hvor er det blevet flot og spændende, sikke en forvandling haven har været igennem.

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, ja der sker noget i haven og forvandlingen er kun lige begyndt :-)

   Slet
 7. Helt enormt, sikke en udfordring I har taget op, men resultatet taler for sig selv, jeg kan høre jeres glæde og stolthed over miraklet. Jeg har selv sparret med KS, over flere omgange, hvilket igen medfører at jeg lige skal flytte rundt på et par planter og bede....Men Chapeau for jeres have, det er meget vellykket og et super eksempel på sparring imellem en dygtig arkitekt og ditto havemennesker.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Henrik, Ja det giver virkelig noget at tale med en ekspert, også lidt ekstra arbejde men vi elsker det jo ;-)
   Jeg ville så gerne have set din have sidste weekend, men jeg havde desvær ikke tid, det må blive en anden gang.

   Slet
 8. Hold da fast, Jeanett, det er helt vildt, det I har fået lavet! Det er jo ligesom et blankt lærred, der nu er blevet malet i de smukkeste farver:-)

  Går selv med tanker om at lave endnu flere og større staudebede.

  Når man nu bestiller så mange planter på een gang - er det så fra Plantorama eller et andet plantecenter? Det må have været en meget dyr omgang - eller hvad?

  Kh
  Anna

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, jeg kan kun sige gør det plant en masse stauder, men hold dig til de hårførte dem der ikke vælter og skal bindes op hele tiden. Mine bede skal klippes i bund til foråret, så skal de lige luges og så skulle de nogenlunde passe sig selv resten af sommeren , netop fordi det hele står så tæt.
   Vi har bestilt planterne i Holland og jo det var selvfølgelig ikke gratis, men vi bestemte at male det gamle køkken i stedet for at købe nyt ;-)

   Slet
 9. Det ser saft suseme godt ud, hold op en forandring og et arbejde i har lagt i det.
  Jeg kan godt li de lige liniere, det ser super godt ud. Man skulle jo tro i har købt varelageret i en hel planteskole.
  Det bliver endnu smukkere til næste år.
  Kh fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, vi er også vild med de lige linjer de giver sådan en ro omkring de meget frodige bede.

   Slet
 10. Hej Jeannett.Der da sket noget i din smukke have..........sikke et arbejde i har lagt i forandringen.
  Er vild med billede nr.21 (det med den store trappe)
  Godt med råd fra en fagmand når der skal så store forandringer til.
  God dag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi kunne ikke have lavet det uden Kjelds ideer, trappen var også en af hans ideer: Faktisk sagde Leif, kan vi ikke bar lave stien skrå, men Kjeld sagde at vi ikke ville fortryde at lave en trappe, og det havde han jo helt ret i ;-)

   Slet
 11. Waow��
  Hvor er det smukt!
  Må man spørge hvad det har kostet for arkitekt og planter?...liiiige sådan et projekt jeg drømmer om��

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lidt svær at give en samlet pris, men du kan læse lidt om Kjelds priser på hans hjemme side. Så er der lidt forskel på havens størrelse også når der efterfølgende skal købes planter. Det er selvfølgelig lidt dyrt, men vi har valgt at bruge pengene på haven i stedet for nyt køkken.

   Slet
 12. Du store tid! Dette er jo bare fantastisk. For en nydelig hage og så mye jobb som er gjort her. Tusen takk for den flotte hagevandringen hos deg. Snakk om inspirasjon! Ha det riktig godt. Hilsen fra Liv

  SvarSlet
  Svar
  1. mange mange tak for de søde ord om haven

   Slet
 13. nøøøjjj, jeg var da ved at tabe både mund og kæbe (eller hvad det hedder)ved synet af de flotte flotte bede.... mon ikke du selv åbner havelågen til havefestivalen næste år

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, på et tidspunkt åbner jeg nok lågen, men ved ikke helt om vi bliver klar til næste år.

   Slet
 14. Hold nu fast det er altså mange blomster! Helt vildt :)

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...