søndag den 23. august 2015

Et rigtig tøse farvet bed


I foråret flyttede jeg nogle roser sammen i et bed, de stod forskellige steder rundt om i haven på ikke så gode pladser. Planen var at jeg ville plante storkenæb i bundet af bedet, men det fik jeg aldrig gjort, i stedet plantede jeg nogle tallerkensmækker Milkmaid som jeg havde til overs. Milkmaid har en virkelig skøn gul farve, og det vidste sig at være en god ide at plante dem der, for den gule farve spiller perfekt sammen de lyserøde roser i bedet.


Forest i bedet står en række The Fairy roser i pink og lyserød, her har tallerkensmækkerne virkelig mænget sig, og det ser skønt ud.


Længere inde i bedet har jeg nogle roser som jeg tror er Austin roser, men jeg er ikke sikker. Jeg har desværre ikke navnet på dem, da det er nogle roser jeg har arvet fra min mor som ikke kunne få dem til at lykkes i hendes have. Roserne blev klippet helt i bund i foråret, så det har været lidt sparsomt med blomster, men på billedet over kan i se den ene af dem. Det er en virkelig skøn rose, i udspring er den sådan helt rund i formen, og meget lys næsten helt hvid. Men når den har foldet sig ud, og har fået lidt sol så rødmer den på en meget fin og delikat måde. Den er meget sart i udtrykket nærmest helt transparent i de yderste kronblade, den har en skøn duft, men fråser absolut ikke med blomsterne.


I samme bed har jeg to Mozart roser, de blev også klippet helt i bund i år, men allerede næste år forventer jeg to store rosenebuske igen. Mozart er en gammeldags rose, blomstrene er enkelt men sidder i store klaser, den er ikke remonterende, og dufter ikke specielt meget, men den får de fineste røde hyben efter blomstring.

Lige ved siden af det lille rosenbed, står Minnehaha rosen og blomstre med store klase af blomster, de hænger som et lyserødt vandfald ned fra rosenbuen. Minnehaha er også en gammeldags rose, den er heller ikke remonterende, men den blomstre til gengæld for en hel sommer når først den kommer igang.

6 kommentarer:

 1. Hvor er det tøsefint! Meget smukt! Den tallerkensmækker er bare så god. Man kan godt blive lidt træt af de gammeldags, orange.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den er fin, i år såede jeg også en der hedder Empress of India, troede den fik mørk røde blomster, men den er desværre hissig orange i stedet, så er ikke sikke på den bliver brugt igen til næste år desværre.

   Slet
 2. Hvor ser det flot ud med Minnehata rosen, ja alt det andet er også flot. Den ukendte rose ligner mn Pierre Oger, den står i jernstativet og kan ses i mit sidste indlæg.
  Lyserød storkenæb kan du få hos mig, hvis det lykkes dig at få tid til en tur herover.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg da faktisk temmelig sikker på at det er, super mange tak for hjælpen, det er altid godt at få sat navn på sine yndlings planter. Nu har jeg jo så også fundet ud af at det er en gammeldags rose og ikke en Austin, det troede jeg da den er remonterende. Du er så sød Lisbeth, jeg bliver simpelthen nød til at komme en tur over, vil se om jeg ikke kan lokke familien med.

   Slet
 3. Minnehaha er vidunderlig og jeg synes virkelig også godt om dine kombinationer med den cremede Milkmaid.

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...