onsdag den 29. juli 2015

Et lille stykke Provence

Roserne og mine Hortensia foran huset blomstre på sit højeste lige nu, og det er et smukt syn. Rundt om huset har jeg krukke stående i smågrupper, nogle sat sammen efter farve andre efter et tema. På et lille bord udenfor vinduet ind til spisestuen har jeg lavet et lille mini Provence, med en samling af forskellige Lavendler. Vores spisebord står helt op mod vinduet, så på gode dage åbner vi vinduet og en liflig duft af roser og Lavendler siver ind i stuen, det er herligt. På dage hvor vinduet er lukket kan vi også nyde de forskellige Lavendler, netop fordi de er placeret oppe på et bord.
Og udefra, ja der virker det jo altid godt når krukkerne kommer lidt op i højden, så skal man heller ikke bukke sig så langt når behovet for at stikke næsen helt ned i de skønne blomster viser sig.

Jeg syntes det virker rigtig godt med en ren Lavendel samling, fordi der findes så mange forskellige, og der derved alligevel kommer variation i samlingen. Blomstrings tiden er også længe, den lilla Sommerfuglelavendel har jeg dog skiftet ud en enkelt gang, men tror nu mest det var fordi den bukkede under for alt for meget vand.

Nu overvejer jeg så hvordan de skal overvintres om det bliver i krukkerne, eller om nogen af dem måske skal plantes ud i bedet, men den tar vi om nogle måneder.

4 kommentarer:

 1. Hej Jeannett.Det ser bare rigtig godt ud med din mini Provence.Elsker også lavendler i alle farver..........men har ikke nogle i krukker.De kan jo godt lide at stå tørt og det synes jeg er svært i krukker.
  Utrolig flot hortensia du har.Rigtig god weekend knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, jeg er lidt for god til at glemme at vande mine krukker så her trives de helt fint i krukker. Min Hotensia er jg også rigtig glad for, der står to der foran huset, og de har blomstret helt overvældende hvert år i 15 år i træk nu.

   Slet
 2. Skønne billeder fra din have... :o)

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...