torsdag den 2. april 2015

Den perfekte haverundvisning


Havebøger er noget af det bedste hvis du spørger mig, specielt her om foråret hvor det kribler i fingerne for at komme igang med nye have projekter. Jeg har givet mig selv et påskeæg, en ny og rigtig fin havebog som har taget mig med på rundvisning i en række helt fantastiske haver, skabt af rigtige haveelsker.
Haveelskernes Haver er skrevet af Eva Sandner Gravesen

Jeg kan rigtig godt lide at tage på haverundvisning om sommeren, når mange af de fine haver rundt omkring i sommerlandet holder åben have, det tror jeg faktisk de fleste have interesseret godt kan lide. Jeg syntes der er rigtig meget inspiration at hente ved at se hvordan andre udlever deres have fantasier og drømme.
Det er lige det denne bog handler om, have rundvisning i de skønneste haver skabt af rigtige haveelsker.

Jeg syntes bare ofte at jeg står med det problem at jeg har 1000 spørgsmål omkring blomster, anlæg, eller andre ting, og på sådan en dag med åben have suser have ejeren ofte travlt rundt og prøver, at servicere så mange besøgende som muligt. Det kan derfor ofte være svært at få besvaret alle spørgsmålene, uden at komme til at virke som en irreterende spørge Jørgen.
I denne bog er der en detaljeret beskrivelse af de haver vi besøger, og mange af de planter og blomster den rummer, alle mine spørgsmål bliver besvaret, og jeg kan læse dem igen og igen hvis jeg glemme det. En skøn rundvisning hvor havens ejer beskriver tanker erfaringer om deres helt almindelige have som ikke er passet af gartner, men som er skabt af passion og kærlighed fra personer som lever og ånder for deres haver.
Bagerst i bogen findes der en mere detaljeret beskrivelse af de vigtigste plante fra bogen, om deres vækst og planteforhold. Med andre ord det arbejde du selv skal hjem og gøre hvis du vil have planten i haven, er gjort for dig.

Den sidste have vi besøger i bogen er Evas egen have, vild og ordnet på samme tid, en have lige efter min stil med masser af farver og frodighed. I haven er der mange Pæoner, Roser, Fingerbøl og Riddersporer, jeg er så inspireret.


En meget levende beskrivelse og have rundvisning, der får mig til at føle at jeg selv har været der, jeg føler faktisk at jeg kender haverejerene en lille smule, efter at have læst denne bog.
Og det bedste af alt, jeg kommer ikke hjem og føler at min egen have er håbløs, efter at have læst bogen.
Faktisk syntes jeg også godt at jeg kan, og jeg syntes faktisk også at min egen have er lidt fantastisk nu...


5 kommentarer:

 1. Hvis du nu brugte dine fotoevner og glæde og passion for have, så er jeg sikker på du kunne lave en havebog... Du må have fat i Claus Dalby, for landhaven som jeres kan han jo ikke vise frem vedhængs skønne villa... Og når Leif så hjælper med bedene og står for alle frugttræer, skov og sø så er jeg sikker på der er basis for en flot bog, med legehus osv!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er så sød Ellen, måske vi skulle kombinerer dine skrive evner og min interesse for foto;-)

   Slet
 2. Tusinde tak for den fine anmeldelse. Det glæder mig at høre at du er blevet glad for bogen.
  Jeg glæder mig da til at se mere fra din have. Har signet mig op til at følge dig.

  Endnu engang tak - og rigtig god påske ønskes du her fra haven i Greve :)

  knus
  Eva

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak din bog er så fin jeg er virkelig begejstret for den, den kommer til at ligge fremme herhjemme længe endnu. Hyggeligt at du har lyst til at følge med på bloggen, velkommen til.

   Slet
 3. Det lyder som en rigtig dejligt bog -den er nu tilføjet "læselisten" herhjemme Tak ;0)

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...